Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu
Özkan YILDIRIM
•    Erkan Bey, öncelikle bizleri işletmenizde konuk ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak röportajımıza yavaş yavaş başlayalım isterseniz.
Memnuniyetle,1987 Gemlik doğumluyum. 2001 yılından beri aktif bir şekilde bu işin içerisindeyim. Markamıza da adını veren “Hüseyin Kavlak” babamdır. Babamın bu işe başlamış olduğu zamanın tarihi 1964’tür. Dedemin bu sektöre giriş tarihini göz önünde bulunduracak olursak aslında aile olarak bu işe giriş tarihimizin  çok daha eski olduğunu belirtmek isterim. Dediğim gibi çok daha önceleri zeytin ve zeytinyağı imalatımız mevcuttu, zeytinyağını taş baskı eski sistemde çalışıyorduk, köylünün malını sıkıp yapıyorduk. 1964’ten itibaren kendimize özel de yapmaya başladık yani dededen geliyor baba devam ediyor şu anda çocuklar olarak biz devam ediyoruz inşallah iki tane oğlum var onlar da 4.nesil olarak devam ettirirler diye ümit ediyorum.
 
 
•   Erkan Bey ne gibi üretimler yapıyorsunuz?  Burada gördüğüm kadarıyla zeytin ve zeytinyağının haricinde de üretimleriniz   var?
Zeytin ve zeytinyağının haricinde zeytinyağlı olmak üzere sabun, şampuan, kolonya üretimi yapıyoruz. Onun dışında özel üretim yaptırdığımız ürünler var kahvaltılık soslar reçeller bunları tamamen doğal ve katkısız ve koruyucusuz yapıyoruz. Bir çok kolonya çeşidimiz var, şu an yine şampuanlarımız yapılıyor kendi kimyagerimiz çalışıyor direkt üretim tesisimiz yok,  belli dönemlerde üretimi devralıyoruz ve sonrasında ürünlerimizi satışa çıkartıyoruz. Bu konuda da tamamen doğal, butik bir üretim hedefi ile yola çıktık bu şekilde sürdürüyoruz.
 
ZEYTİNLERİMİZ KENDİ BAHÇEMİZDEN
•    Zeytin ve zeytinyağı üretimi  ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
..
Siyah zeytinlerin tamamı kendi bahçemizin zeytinidir, dışarıdan zeytin tedariği yapmıyoruz. Kendi bahçemizden çıkan zeytinlerle yapıyoruz. Zeytinyağını da sadece Gemlik, Küçük Kumla ve Karacaali köylerinden yani sadece Gemlik Körfezi'nden gelen zeytinlerle yapıyoruz.
 VAKTİNDE YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ..
İşletme olarak sele zeytinlerinin olsun diğer bütün üretimlerimizi olsun vaktinde yapıyoruz. Vaktinden önce hiçbir şey çıkarmıyoruz, ayrıca biten mal bitiyor, gidip de kesinlikle başkasından alıp  satmıyoruz. Mesela salamura zeytinleri 6. aydan önce çıkartmıyoruz. Temmuz’dan sonra tam lezzetini alıyor hava sıcaksa tabii bunun zamanı biraz öne geliyor hava serin gidiyorsa biraz gecikebiliyor, havanın gidişatı bu konuda çok önemli.
 
•    Erkan Bey,  şimdi de isterseniz  zeytinyağına gelelim son zamanlarda zeytinyağı tüketimi de ülkemizde yüksek oranda artmakta, insanlar sağlık açısından zeytinyağına yönelmekte. Durum böyle olmasına rağmen  piyasada piyasanın altında fiyatla satılan  Zeytinyağlarını da  görmekteyiz bu konuda neler söylemek ister siniz?Bunlar normal mi?
Öncelikle, her gördüğünüz zeytinyağı, zeytinyağı değildir. Ama  elinde güzel, kaliteli zeytin yağı olanlar da  var ,tabii kimseyi  zan altında bırakmak istemem ama belirli bir rakamın altında  satılan yağlar kesinlikle olabilitesi olmayan durumlardır. Bugün  insanlar kendi gözüyle görüp zeytinyağı yapmak istediğinde sağ olsunlar zeytinlerini alıp köyden geliyorlar, işte maliyet ortada 21-22 liranın altında kişi zaten kendisi mal edemiyor sezonunda. Mutlaka tüketicilerin zeytinyağı severlerin almış oldukları ürünün markasına bakmaları lazım, markalı ürünleri tercih etmeleri lazım diye düşünüyorum kaliteli zeytinyağı tüketmeleri için.
Sezonda çıkan ürünler genelde tortulu  dediğimiz şekilde satılıyor, bunun da süreci var örünün öncelikle kendinin dinlenmesi gerekiyor, tamamen içinin temizlenmesi için, ki tortulu ürünün kullanımı faydalıdır yani portakal suyu gibi düşünün. Belli bir süre sonra pasosu çöker, karıştırıp tekrar kullanırsınız yani zeytinyağ da da aynı şekilde müşteri eğer bunu çalkalayıp kullanmazsa zamanla zeytinyağı alta doğru batak verir, siyah siyah gelir bu normalde zeytinyağının  içerisinde olan bir durum. Ama ben şahsen filtre edilmemişi daha güzel buluyorum lezzet açısından ama baktığınızda herhangi bir sıkıntı var mı? Kesinlikle yok. 
 
İLK HASAT , SOĞUK SIKIM NATUREL SIZMA , ERKEN HASAT
Zeytinyağı olarak 4 çeşit ürünümüz var bunlar taş baskı dediğimiz soğuk sıkım üretim  bir  diğeri natürel sızma,  diğeri yeşil zeytinden yaptığımız Zeytinyağımız. Yeşil zeytin direkt yeşildir. Erken hasat dediğimizde yeşilden siyaha geçiş zeytinyağımızdır. Onun dışında sezonun getirdiği zamanlarda Naturel Birinci dediğimiz bir ürününüz var, Yani 1  asit ve üstü, bunlar da çıkıyor.
,
ESANS, BOYA YOK ÜRÜNÜN KENDİSİ VAR
 
•    Sabunlarınızda çok merak ediliyor..
 
Biz  standart zeytinyağlı sabun yapıyoruz. Yapılırken mesela  lavantalı dediğimiz sabunlara esans değil lavantanın kendisi atılır. Yani sabunu kullanırken lavantanın tanesini görürsünüz. Isırgan otu atıyoruz, bunun  ismi ısırganlı sabundur. Gene zeytinyağlıdır. Gül yaprağı atıyoruz yine aynı şekilde. Ana unsur her zaman zeytinyağı yapılırken kazana gülse gül, ısırgansa ısırgan, defne ise defne yaprağı, kilse kil, gibi atılıyor. Yağ veya esans ilave atılmıyor. Kimisi sadece esans atar, boya atar, yeşile boyar der ki; “Bu defneli sabun”. bizde öyle değil biz ürünün kendisini atıyoruz.
 
•    Peki Erkan Bey yemyeşil sabunlar görüyoruz zeytinyağlı sabun  diyorlar. Doğru mu  bu durum acaba? 
Yemyeşil gördüğünüz zeytinyağlı sabun diye satılan sabun pirina yağından yapılan sabun. Zeytinin küspesi tekrar sıkılıyor, işlem yapılıyor, çıkan yağ sabun yapıldığında çıkan ürünün rengi  yeşil oluyor. Esas doğal zeytinyağı sabunları beyazımsı sarı ya doğru olan sabunlardır onlarla da ilgili işte birazdan fotoğraflarda çeker orada da insanlarımıza gösteririz.
 
•     Zeytin, zeytinyağı ve kozmetikten  başka ne gibi üretimleriniz var Erkan Bey?
 
DOĞAL KALMAK ÇOK ÖNEMLİ..
Reçel grubumuz var, onun dışında kahvaltılık sos grubumuz var. Bunları özel üretim olarak yaptırıyoruz belirli sınırlarla belli sayılarla yapıyoruz özellikle kahvaltılık sosları belli bir yıllık kotada yapıyoruz. Herhangi bir içine kesinlikle koruyucu atmıyoruz ürün açıldıktan sonra misal vereyim 4-5 gün içerisinde dolapta saklasanız  dahi  bozulma  yapıyor ,özel bir şekilde sobalarda   közlüyoruz, bu tür şeyler yapıyoruz doğal ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz çeşitliliğimizi arttırmaya çalışıyoruz.
 
•     Hüseyin Kavlak  Zeytin Sanayi olarak gerçekten sektörde marka anlamında ülke çapında  imza atmış bir işletme olarak gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz Erkan Bey?
 
Her geçen gün ürün gamımızı daha çok çeşitlendirmeye çalışıyoruz daha güzel kaliteli ürünlerle müşterilerimizi  buluşturmaya çabalıyoruz.
 
•    Peki Erkan Bey bu güzel ürünlere zeytinleriniz  olsun, zeytinyağlarınız  olsun, Kozmetikleriniz olsun, reçel ve soslarınız  olsun insanlar bu güzel lezzetlere ve ürünlere nasıl  ulaşabilirler?
 
ULAŞMAK ÇOK KOLAY..
Bizim Kumla'daki mağazamızdan satışlarımız  mevcut. Onun dışında internet sitemiz var “huseyinkavlak.com.tr” olarak oradan ulaşabilirler. Onun dışında çağrı merkezimizden ulaşabilirler 444 12 71’den. Onun dışında 'Hepsiburada' ve 'n11' üzerinden de siparişler verebilirler, online olarak internet üzerinden verilen siparişlerde bütün ülke çapındaki şehirlere en geç 3-5  gün içerisinde ulaşabiliyor. İstanbul'a vesaire gün içerisinde erkenden  sipariş verilmesi  durumunda ertesi gün ellerine  geçebiliyor.
 
DEDEDEN TORUNA
•   Erkan Bey bizim sormak istediklerimiz bu kadar son olarak siz neler söylemek istersiniz vatandaşlarımıza?
Yarım asrı aşkındır, Dedemden  babama, babamdan bana üçüncü kuşak olarak ulaşmış olan tecrübeyi bizde şimdi insanlarımıza kaliteli hizmet olarak sunma çabasındayız. Ve bu manada kurumsal anlamda çeşitlerimizi arttırarak insanlarımıza çok daha geniş yelpazede hizmet sunma vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kaliteli ürünlerimizle bu yörenin insanlarına hizmet ettiğimiz gibi bütün Türkiye'de ki vatandaşlarımızın da bu güzel lezzetlerle bu güzel ürünlerle tanışmasını kullanmasını ve gerçek kalite ile buluşmalarını önemle tavsiye etmek istiyorum. Son olarak  bütün halkımıza sağlık, sıhhat ,afiyet ve esenlikler dileyerek  konuşmamı  tamamlamak istiyorum. 
 
BURSA İÇİN BÜYÜK ŞANS ÇÜNKÜ ÇOK YAKIN
Zeytin, zeytinyağının yanı sıra, sabun, şampuan, kolonya gibi  kozmetik ürünler haricinde reçel ve soslarıyla gerçek manada sektöre  yön veren kuruluşlardan olan “Hüseyin Kavlak” markasının bütün ürünlerini  bende kullanmış ve denemiş biri olarak bütün insanlarımıza  ısrarla  önermek istiyorum. Ürün kalitesi anlamında aramış oldukları kaliteyi kesinlikle bulmuş olmanın  rahatlığında olacaklarının  da garantisini vermek istiyorum. 
 
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Kumla Mahallesi  Armutlu Yolu Caddesi  No: 113 
www.huseyinkavlak.com.tr
Gemlik/BURSA
Telefon:
444 12 71 - 0224 538 22 88