Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

*** Öncelikle Mete bey, size  hayırlı olsun demek istiyorum. Dedeniz ve babanızdan sonra  Acı Dayı’nın üçüncü kuşak işletmecisi siniz.. Bizlere Acı Dayı’nın kuruluşundan bu zamana kadar gelen süreci anlatır mısınız?

1952’DEN BU GÜNLERE DEĞİŞMEYEN LEZZET DURAĞI

---Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanınmış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Acı Dayı Tabii Bursa'nın en önde gelen lezzetlerinden. Öncelikle Dedem Necmettin Pideci tarafından kurulmuş sonrasında babam Yusuf Pideci’ye geçmiş şimdi de ben varım sırada onlardan almış olduğum bayrağı daha da yukarılara çıkartma hedefindeyim.1995 doğumluyum uzun zamandır burada babama yardımcı oluyorum. Şimdi de ben işletmedeyim  Dedem Necmettin Pideci Cumalıkızık köyünde yaşıyor daha çocukluk yıllarında o zamanlarda evde börek yapımı olarak cantık böreği olarak başlamışlar, sonra Bursa'ya el arabası ile getirip burada satıyormuş, karlı havalarda  ağabeyi de  yardımcı oluyormuş. Yıl 1952 .Ondan sonra talep olup işler büyümeye başlayınca bir dükkan açıyor, işler daha da hızlanmaya  başlayınca şu anda günümüzdeki cantık şeklinde yapmaya başlamış. İlk dükkanı  burada 1959 yılında açmış o zamandan beri faaliyet göstermekte. Benim doğum yılım olan 1995 yılında da 3 katlı olarak burası inşa edilmiş. Aşağı Yukarı 9 sene kadar önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirmiş olduğu restore çalışmalarından sonra bu son halini almış durumda.

*** 3 katlı bir işletme olmanız kullanım açısından da size konfor sağlıyordur değil mi  Mete Bey?

DEDEM,BABAM ŞİMDİ DE BEN

   --- Aynen o şekilde alt katımızda Atatürk köşemiz var içeride. Burada genelde ailelerimizi konuk ediyoruz. Eskiden Tabii duvarda mermerler vardı şimdi günümüze uyarlandı şu anda ortalama 3 katımız da aynı anda 100 kişiyi konuk edebilecek kapasitedeyiz.

**** Acı Dayı tamamen bir marka olmuş durumda yurdun her yerinden, şehir dışından birçok ziyaretçileriniz özel müşterileriniz var değil mi?

--- Gerçekten doğru söylediniz. Acı Dayı adı ile bir marka olmuş durumda ve özellikle hafta sonlarında İstanbul'dan ve daha birçok şehirden gelen insanlar var. Bursa’ya geldiklerinde nerede ne yiyebiliriz diye düşündüklerinde hemen akıllarına Acı Dayı’nın gelmesi çok güzel. Haftalar öncesinden,2 hafta öncesinden arayıp rezerve edenler var. Bu elbette bizi memnun ediyor. Onur verici gurur verici bir durum bu gerçekten de.

*** Peki Mete Bey sizin farkınız ne Acı Dayı’nın diğerlerinden farkı nedir diye sorsam ne dersiniz?

----Benim burada Tabii çok çok uzun yıllarım olmadı ama gördüğüm kadarıyla edindiğim tecrübeye göre söyleyebilirim ki bu işte istikrar çok önemli. Çünkü ustalarımızın en kısa çalışanı  burada 22 sene, 33 senedir, çalışanlarımız dahi var, hizmet anlayışı, kalite anlayışı da  eklendiğinde ortaya ok güzel bir  lezzet çıkıyor. Çünkü lezzetin korunması açısından bu çok önemli, bunun yanında elbette işte kırmızı et tedariğimizde çok önemli sırası gelmişken burada etlerimizi genelde  Balıkesir yöresinden özel olarak köylerden alıp orada kestirip getirttiğimizi eklemek isterim. Tabii bu durumda lezzetimize pozitif yansıyor.

****Acı Dayı olarak gelecek hedefleriniz ile ilgili neler söylersiniz bizlere Mete bey?

NİLÜFER’DE BİR ŞUBE AÇMAYI PLANLIYORUZ

--- Eskiden şehir merkezi buradaydı, köy dolmuşları  vesaire buradan kalkıyordu ama Nilüfer tarafından Balat tarafından birçok müşterimiz geliyor niçin o  taraflarda da bir şube açmıyorsunuz diye birçok kere bizden bu tür de ve benzer istekte bulundular. Ben de tabii bu manada Nilüfer bölgesinde, Balat taraflarında oralarda  bir şube açma planımız var. Bu tür isteklerle son zamanlarda çok fazla karşı karşıya kalmaktayız. Buda tabii bizi oldukça memnun etmekte, inşallah bu şekilde bir planımız var.

 **** 3 katlı olmanız özel gruplara, toplantıları ya da özel anlarda misafir ağırlama şansı tanıyor sizlere değil mi Mete Bey?

GRUPLARA,İŞ YEMEKLERİNE, ÖZEL ANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİYORUZ

--- Evet birçok grup geliyor. Hatta bugün de yine bir grup daha gelecek birazdan. En azından işte bir gün öncesinden haber vermeleri durumunda çok güzel hazırlıklar yapıyoruz müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için.  100 kişiye kadar Grup organizasyonlara ev sahipliği yapabiliyoruz. Ama tabi 10-20-30  kişilik gruplar  olması durumunda hatta 50 kişiye kadar gün içerisinde sabahtan haber vermeleri yeterli ama 50'nin üzerinde olduğunda  bir gün öncesinden haber verilirse, biz de ona göre hazırlığımızı  yapabiliriz.

HER DAMAĞA UYGUN BİR CANTIĞIMIZ VAR..!!

 Normal kıymalı cantığımızın yanı sıra kaşarlı, peynirli, kuşbaşılı, karışık, kıyma kaşarlı ve kuşbaşı kaşarlı olarak mevcut. İsteyenlere kıymalı yumurtalı da yapabiliyoruz. Hatta bazen veganlara patlıcanlı herseli de yapabiliyoruz, her türlü müşterimize bu anlamda hitap ettiğimizi söylemek isterim. Yakın bölgelere paket servisimiz devam etmekte. Aşağıdaki  telefonlarımızdan bize ulaşabilirler. Fakat uzak yerlere gitmiyor çünkü cantığın kalitesi  yolda motorla giderken istediğimiz gibi olmuyor.

HERKESİ BEKLERİZ

  Son olarak başta Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere 84 milyon Türk insanına Bursa'dan, Kayhan'dan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Bütün herkesi bütün lezzet severleri Acı Dayı’ya beklediğimizi de ayrıca eklemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

İletişim bilgileri

Kayhan Çarşısı Boğaz Sokak No 11

Tel:Telefon: (0224) 221 54 89

16230 Osmangazi/Bursa