Uludağ'dan sonra şehre bu kadar yakın olup, doğal güzelliğiyle de cazibe merkezi halini alacak Nefes Dağyenice, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen alt yapı çalışmalarında sona yaklaştı. Çok yakında günübirlik ağırlayacağı misafirlerine gerek aile buluşmalarında, gerekse iş toplantılarında ev sahipliği yapmaya hazırlanan Nefes Dağyenice, doğanın huzurunu konforlu hale getirerek turizmde yepyeni bir sayfa açacak. Pandemi sürecinde kısıtlamalar nedeniyle adeta izole bir hayat süren vatandaşlar yaz mevsiminin gelmesi, aşılamanın hız kazanması ve vaka sayılarının düşmeye başlamasıyla birlikte kendilerini dışarıya ve doğal mekanlara atmaya başladı.

 

Covid salgını nedeniyle sosyal hayatın neredeyse sıfıra inmesi, sosyal bir varlık olan insanlar için biyolojik ve fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra psikolojik yan etkileri de beraberinde getirdi. Uzmanlar her yaş grubu için açık havada zaman geçirerek bol oksijen almanın ve hareket etmenin faydalarına dikkat çekiyorlar. Doğal yaşam merkezlerine duyulan ilgi artıkça girişimciler de yeni mekanlar oluşturulması adına alternatif üretmek için kolları sıvadılar. Osmanlı'nın ilk başkenti yeşil Bursa'da da Türkiye'nin en büyük açık hava yaşam merkezinin tesis edilmesi için başlatılan ve Bursa'nın Nilüfer ilçesi sınırlarında bulunan Dağyenice Göleti kenarında inşa edilen Nefes Dağyenice Projesi, toplam 327 dönüm üzerinde yükseliyor.

 

Proje hakkında bilgi veren Rota 16 Turizm CEO'su Samet Kurtoğlu, alanın Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan BURFAŞ' a ait olup, planlarda A tipi mesire yeri olarak belirtilen bir bölge olduğunu söyledi.