A Gazete; İsmet bey kısaca kendinizi tanıtırmısınız?
Oryağ Tarım,Gübre,Zahire,Tarım Makinaları, Çevre Sağlığı ve İlaçlama Hizmetleri San.Tic.Ltd.Şti  1985 yılında Orhaneli’ nde doğdum. İlk ve Ortaokul eğitimimi Orhaneli’ nde tamamladıktan sonra lise eğitimime Bursa da devam ettim. Yüksek öğrenimimi Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisliği Bölümü’ nden mezun olarak bitirdim. Bursa Orhaneli’ nde yıllardır babamın yürüttüğü ORYAĞ Çevre Sağlığı ve İlaçlama şirketimizde babamla beraber çalışma hayatıma başladım. Şirketimiz Zirai ilaç, gübre, tohum, fide, fidan, av malzemeleri sektörlerinde Orhaneli çevre ilçe ve köylerine profesyonel hizmet ederken bünyemize 2017 yılında çevre sağlığı, dezenfektan ve haşere mücadelesi gurubunu da ekleyerek alanımıza Bursa Merkez ve tüm ilçelerini katarak, alanında uzman ekibimizle hizmet vermekteyiz. Bursa’ nın nadide güzelliklerine sahip Orhaneli ilçesinde çalışmaya başladığım günden bu güne öncelikli hedefim Ziraat Mühendisliği mesleğimi sadece ilaç ve gübre satarak değil, çiftçilerimize bizzat teknik desteğimizle sorun giderme çözümlerimizi sunmayı öncelikli hedef haline getirdik. 

A Gazete; Gerek Sağlık Bakanlığı açıklamaları, gerekse diğer yayın organları aracılığıyla konuyu zaten yeterince anladığımızı sanıyorum ama, sizin branjınızla ilgili söylemek istedikleriniz nelerdir, öncelikli olarak nelere dikkat edilmeli?

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI RUHSATIMIZLA DEZENFEKTAN YAPIYORUZ
Öncelikle bireyler olarak su ve sabunla elleri yıkamak v.s bir çok tedbiri birey olarak yapılmalı, bu konulara hiç girmiyorum. Fakat kamular, şirketler, çalışma insan hayatıyla ilgili mecburi yaşam alanlarımız çok önemli. Bizler gelişen Türkiye şartlarında çiftçimizin kullanacağı en üst teknoloji ürünleri tohum, ilaç, gübre alanında şirketimize partner yaparak Orhaneli çiftçilerimizi yıllardır buluşturuyoruz. Zirai alanda faaliyet gösteren şirketimize gelişmekte olan biyosidal sektöründe Sağlık Bakanlığı onaylı ruhsatımızla çevre sağlığı ilaçlama dezenfeksiyon işini alanında uzman belgeli ve yetkin personel ile hizmetimizi Bursa ili ve İlçeleride dahil olmak üzere bu konu hiç gündemde yokken 2017’ den beri yürütmekteyiz. Son günlerde maalesef küresel bir sorun haline gelen Corona Virüsü (Covit-19) mücadelesi kapsamında geçici tedbir değil, kökten çözüm üreterek  U.L.U cihazlarımızla sorunun ilk günlerinden beri tüm kamu kuruluşları, okullar, özel işletmeler, camiler, yemek sanayi, fabrika ve daha bir çok sektör ve işletmelerde uzman ekibimiz son teknoloji sistemlerimizle  dezenfekte işlemini yapmaktayız.

İLAÇ BİLİNÇSİZ ELLERDE ZEHİR, ZEHİR BİLİNÇLİ ELLERDE İLAÇ OLUR
Bilindiği gibi Çin’in Vuhan kendinde başlayan ve bir çok ülkeye yayılan corona virüsü çok tehlikeli ve öldürücü bir virüstür. Bu virüsün özelliği bağışıklık sistemini zayıflatarak ölümlere yol açmasıdır. Corona virisü aynı sars virüsü gibi tehlikeli, hatta ondan daha tehlikelidir. Vakti zamanında koleredan 200 milyon insanın öldüğünü unutmamak gerekir. Bu sebeple mutlaka bu virüs için bilinçli önlemler alınmalı ve virüse yakalanma ihtimalini minimuma indirmek gerekir. Bizim gerek tarımda, gerekse dezenfekte konularında bir sloganımız var ‘İlaç bilinçsiz ellerde zehir, zehir bilinçli ellerde ilaç olur’. Ne yazık ki her konuda olduğu gibi bu konuda da fırsatçılar türedi. Para kazanma hırsıyla fahiş fiyat uygulamalarına, sahteciliğe dikkat edilmeli diyorum.

İLAÇLAMA ÇOK ÖNEMLİ; KAMU YÖNETİM KADROLARIMIZ ALDANMASINLAR
Uzmanların açıklamalarına göre corona virüsünden kurtulmak erken teşhiste münkündür. Özellikle sağlıklı ve bağışıklık sistemi sağlam olan kişileri hasta etsede öldürücü etkisi olmamaktadır. Bu sebeple dünyayı etkisi altına almış bu virüsten bi nebzede olsa etkilenmemek için iyi beslenmeli, sağlıklı kalmalı ve çok ciddiye alarak gerekli tüm önlemleri en üst seviyede almak gerekmektedir. Fakat üzülerek söylüyorum ki son günlerde en büyük sorunlarımızdan biri olarak ilaçlama konuların da da fırsatçılar çıktı. Uzman olmayan kişilerin,  tabiri caizse merdiven altı işletmelerin ellerine sırt tulumbası alarak ilaçlama yaptığına şahit olmaktayız.


A Gazete; İsmet bey uyarılarınız ve kıymetli bilgiler için çok teşekkürler. Son sözlerinizi alabilirmiyiz?

ÖNCE BİLİM, BİLİNÇ VE ÖNLEM; SONRA TEVEKKÜL
İnsan hayatı ve salgın hastalık gibi çok önemli bir konuda ilaçlamada da fırsatçılar türüyor maalesef. Yöneticilerimizin bu fırsatçılara imkan tanımaması için, ülkemiz geleceği için, milli servetimiz için lütfen çok dikkatli ve bilinçli olunmasını rica ediyorum. Bir kez daha belirtmeliyim, bizler corona konusu hiç gündemde olmadığı zamandan beri bu işleri yapıyıruz. Bu belayı bir fırsata çevirme peşinde olan şirketlere adlanılmasın lütfen. Bu işlemin tamamen Nano Teknoloji Sistemi olan U.L.U cihazlarla yapılması gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sorunun ciddiyetinin bizler farkındayız ve uzman personelimizle bu sorunu gidermek için tamamen profesyonel ekip, dezenfektan ve teknik teçhizatlarımızla bu sorunu giderme çabasındayız. Yetkililerimizi sizler aracılığı ile bir kez daha uyarmak, doğru firmalarla çalışmalarını naçizen hatırlatmak isteriz. Önce çaba, gayret, önlem; sonra tevekkül. (İzzet GÜNAY- Ufuk IRGAŞ)
 

Merkez: 02248171296

Mobil şube: 05377803055

Mail: [email protected]

Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret