Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi
Özkan YILDIRIM
Ekrem Bey, sayın ustam, öncelikle bizleri bu güzel işletmenizde konuk ettiğiniz için size teşekkür etmek isterim. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında mesleğe ilk girişinizi, bugünlere geliş sürecini ve Kestel’de açmış olduğunuz Çorbacı Ekrem'in kuruluşu ile ilgili bilgileri bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?
 
BÜYÜK TEVECCÜH GÖRÜYORUZ
Elbette, memnuniyetle. Kestel'e kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız ve müstesna sayfalarında yer ayırdığınız için  ben de sizlere öncelikle teşekkür etmek isterim. Ben Ekrem Sarıuşak ,1961 Diyarbakır doğumluyum, küçük yaştan beri ilkokulu bitirdikten sonra bu işe başladım. 1970 yılında Bursa’ya geldim. 60 yıla yakındır  bu sektörün içerisindeyim. Evliyim, 3 çocuğum var biri erkek, oğlum öğretmen kızlarım ev hanımı. Burasını 3 yıl önce açtım ve maşallah işlerimiz çok iyi, vatandaşlarımızdan  çok güzel teveccüh görmekteyiz. Sadece Kestel’e hitap etmiyoruz, Bursa’dan da çok sayıda müşterimiz bulunmakta. Balıkesir’e bile buradan kelle paça çorbası gönderdik.
 
• Hangi çorbalarınız var bize menünüzden bahseder misiniz?
 Kelle paça, işkembe, tavuk suyu, mercimek,  ayak paça, damar olmak üzere birçok çorbamız mevcuttur. Ayrıca bu çorbaların karışıkları da oluyor. Sulu yemeklerden öğlen de kuru fasulye çıkmakta, aynı zamanda ciğer ve pilavımız da var. Tatlılardan, Sütlaç, Kemalpaşa ve sütlü kadayıf mevcuttur.
 
Sabah 5’te çorba hazır
• Sabah saat kaçtan akşam kaça kadar açıksınız acaba?
Sabaha karşı 3,5’ta açılan işyerimizde saat 5’te çorbalarımız hazır olmakta. Akşam üstü saat 16:00’ya kadar servisimiz devam etmektedir.
• Halkımızın en çok merak ettiği de kırmızı et ihtiyacınızı ve sakatat ihtiyacınızı nerelerden karşıladığınız?
Kestel’in en ünlü ve köklü kasaplarından ve önde gelen sakatatçılarından tedarik etmekteyiz.
 
GELENLER ŞAŞIRIYOR..
• 60 yıla yakındır bu sektör içerisindesiniz. Peki unutamadığınız bir anınız var mı?
Olmaz mı, onlarca hatta yüzlerce var ama daha geçenlerde yaşadığımız bir olay oldu onu anlatmak isterim. İzmir’den bir arkadaş gelmişti geçenlerde çorbasını içti, ücretini öderken 10 lira olduğunu söylediğimde şaşırdı, abi biz 16 lira veriyoruz İzmir’de hatta bu çorbaya 20 desen bile olur dedi. Biz burada en kaliteli çorbayı en uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Böyle ilginç bir olay başımızdan geçti anlayacağınız bunun gibi buna benzer daha bir çok anımız var.
 
• Gerçekten yemekleriniz, çorbalarınız ve de ciğeriniz müthiş, çok lezzetli… Ekrem Ustam son olarak Kestel'de ve Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza, halkımıza neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek istersiniz?
Burada çok güzel çorbalar çok lezzetli yemekler hazırlıyoruz müşterilerimize. Gelsinler çorbalarımızı içsinler demek istiyorum. Buraya Bursa'dan, şehir dışından bile gelen müşterilerimiz mevcut, bir köyden geldiklerinde dönüşte bizim burasını tavsiye ediyorlar, işte Kestel’e gittiğinizde mutlaka şu çorbacıya gidin diyorlar. Çorbayı mutlaka Çorbacı Ekrem’de için diyorlar ve böylelikle tavsiyelerle bizde bu duruma geldik gerçekten güzel bir teveccüh yakaladık, halkımız tarafından çok sevildik. Çok beğenildik. Burada toplam 5 kişiyle hizmet veriyoruz. Kaliteli hizmeti uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. 
 
Çorbanın Ar-Ge'siolur mu demeyin! 
50 yılı aşkın, 60 yıla yakındır bu işin içerisindeyim halen daha, daha güzelini, daha lezzetlisini bulabilmek için ar-ge araştırmalarına da hali hazırda devam ediyorum. Belirli bir lezzete şu an ulaştık ve insanlarımızdan şükürler olsun güzel bir teveccüh görüyoruz.
Hem  buradan onlara teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve onları her zaman beklediğimizi söylemek istiyorum. Çorbalarımızı bol kemik suyundan yapıyoruz, çok güzel çorbalar üretiyoruz. Kelle paçamız olsun, işkembemiz olsun işte fotoğraflarda da görmüş olduğunuz gibi doğal yöntemlerle üretiyoruz ve gönül rahatlığıyla vatandaşımıza sunuyoruz.  Bütün Kestellileri, Bursalıları işyerimize davet etmek istiyorum.Bilindiği üzere Kestel , Bursa-İnegöl arasında olduğu gibi şehirlerarası Bursa-Ankara yolunun hemen yanında. Transit yolcuların buradan geçerken  bilhassa sabah saatlerinde molalarını Kestel’de verip ülke genelinde ender görülen çorbalarımızdan içmelerinin sağlıkları açısından da çok güzel olacağını ayrıca eklemek istiyorum. Son olarak başta Kestel ve Bursa’da yaşayanlar olmak üzere bütün insanlarımıza sağlık, sıhhat ,afiyet ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
 
SAĞLIK, LEZZET, UYGUN FİYAT.
İşkembe çorbası, kelle paça çorbası dendiğinde Kestel'de akla gelen ilk işletme olan Çorbacı Ekrem'in müthiş lezzetlerini ve aynı zamanda müthiş ciğerini bende başta Kestel'de yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere bütün Bursalılara ısrarla önermek istiyorum, şu unutulmamalıdır ki; Tıp otoriteleri tarafından da artık kabul edilmiş durumda. Kelle paça, işkembe gibi çorbalar insan sağlığına bir çok durumda iyi gelmekte, yine bir çok hastalığa yakalanmamakla da ilgili direnci arttırdığı ispatlanmış durumda. Birde böylesine lezzetli olması da ayrıca çok keyif verici bir durum.  Bir kere tatmaları durumunda 'kesinlikle bırakamayacaklarının' da özellikle altını çizmek istiyorum.
İletişim Bilgileri:
Kestel Kent Meydanı, 
Vakıfbank Aralığı 
Kestel/ Bursa
Gsm: 0 555 854 04 20