Özkan YILDIRIM

Öncelikle Yaşar Muhtarım bizleri ekibimizi Çınarlı mahallenizde köyünüzde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Yaşar Yıldız kimdir sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım sonrasında Çınarlı Mahallesi'nde muhtar olma süreci  ile ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

YOLLARIMIZ NEREDEYSE TAMAM

Bizlere, köyümüze böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için bende  sizlere  teşekkür etmek istiyorum. Ben Yaşar Yıldız 1966 Mudanya Çınarlı Köyü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Çiftçi çocuğuyum kendimde çiftçiliğe devam ettim genelde burada  zeytincilik çoktur, incirde var, diğer meyvelerde çok az olarak bulunur. Muhtar olma fikri halkın istemesiyle ortaya çıktı. İlk olarak 2004 yılında seçildim, 2009'da  bıraktım. Sonra 2014’te tekrar muhtar olmamı istediler en son olarak da tekrardan 2019 yılında da seçildim bir dönem ara vermiş oldum sonuç itibarıyla o dönem sonunda vatandaşlarımız tekrardan beni geri dönmem konusunda telkinde bulundular. Ben de böyle  tekrardan geri dönmüş oldum.

PARKE TAŞLARININ DÖŞENMESİ LAZIM

Peki Muhtarım bu üç dönemlik muhtarlık sürecinde geçmişten bugüne neler yapıldı köyünüzde, bu konularla ilgili bize neler söylersiniz?

Bu süreçte birçok hizmetin köyümüze gelmesini sağladık. Yol bağlantılarımız güzel oldu .Köyümüzün bütün bağlantıları gerçekleşti. Allah razı olsun bir tek  Hançerli  yolunda çalışmalar devam ediyor, altyapıyla da ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Geçmiş dönemlerde olsun benim dönemimde olsun sıkıntılar giderildi.250 tonluk su deposu da konuldu mahallemize. Bu konuda da  herhangi bir sıkıntımız yok, işte bir tek parke taşları seçimden önce gelmişti onların döşemesi ile ilgili bir sıkıntımız var. İnşallah onlar da en kısa zamanda yapılır diye tahmin ediyorum yapılmasını istiyoruz. Çınarlı köyümüzün nüfusu 200 civarında hane sayımızda 80. Yazın olsun ,bayramlarda seyranlarda, nüfusumuz 400'e kadar çıkmakta. Tabii emekli olan insanlarımızın geri dönmesi anlamında köyümüz her geçen gün canlanmakta. Az önce de söylemiş olduğum gibi 400 metrekarelik bir parke taşımız var, işlenmesi gereken onun döşenmesine bekliyoruz. Onun da  bir an evvel Büyükşehir belediyemizin döşemesini bekliyoruz.

ELEKTRİK DİREKLERİNİN ÇOĞUNDA SIKINTI VAR

Elektrik direklerimizde de sıkıntı var.2016 yılında değişecekti. 2016 yılında onaylandı dilekçelerimizin hepsi var, ağaç ,demir direkler var, onların bir an evvel değiştirilmesi lazım. Şurada üst mahallede 5 tane yere düşmek üzereydi çok büyük tehlike saçıyordu etrafa   Mudanya'dan TEDAŞ geldi onları halletti ama hala daha 80-100  tane direk ile ilgili sıkıntı var mutlaka o direklerinde değişmesi lazım. Gençlerle ilgili spor tesisi  anlamında ihtiyacımız var ama onun da yapılacağı  yer yok. Bir okul lojmanı var köyün içinde oraya da Milli Eğitim izin vermiyor. Mudanya Belediyesi kendisi istedi Milli Eğitim vermedi yoksa yapacaktı  halı saha vesaire Mudanya Belediyesi bir çok köye yaptı ama işte burada bu durumdan dolayı yapılamadı mutlaka bu sıkıntının giderilmesi lazım öncelikle diye düşünüyorum.

Tarihi çeşmemiz restore edilmeli

Bunun yanı sıra hemen köyümüz içerisinde tarihi bir çeşmemiz var. Şu an faal değil ama işte duvarı olsun gövdesi olsun halihazırda duruyor çok tarihi antik. Ne zamandan kaldığını bilmiyoruz Onların da bir araştırmasının yapılması  lazım. Osmanlı'dan mı kalma Bizans'tan mı kalma  Öncelikle araştırılması sonrasında bu çeşmenin  restore edildikten sonra hizmete sunulması çok güzel olur çok güzel bir renk katar köyümüze diye düşünüyorum.

ÇINARLI KÖYÜ HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Muhtarım röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak buradan başta Çınarlı Köyünde yaşayan insanlarımız olmak üzere Mudanya'da yaşayan Bursa'da yaşayan Vatandaşlarımıza  neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek isterseniz?

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Muhtarlık sürecimde güzel hizmetler sunarak vatandaşlarımıza halkımıza arkamızdan güzel şeyler yaptı muhtar dedirttirmek için çabalıyorum. Muhtar dert ortağıdır sıkıntıları olduğunda halkın yanındadır, her zaman yanındadır. Her zaman burada halkımızla aram iyi oldu. Şu an 3. dönemimdeyim. Bir dönemde ara verdim aradan sonra tekrardan beni halkımız Muhtar görmek istediler , sağ olsunlar. En iyi  hizmetigetirebilmek  için uğraşıyorum çabalıyorum. Buradan beni destekleyen desteklemeyen bütün halkımıza sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Birçok hizmeti getirdik köyümüzde birkaç eksiğimiz kaldı bazı alanlarda onları da halledeceğiz, en kısa zamanda inşallah. Buradan başta Çınarlı Köyünde yaşayan hemşerilerim olmak üzere Mudanya'da yaşayan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime bütün Vatandaşlarımıza  sağlık ,sıhhat, afiyet diliyorum, mutluluklar diliyorum.