Özkan YILDIRIM

  •     Ferhat Ustam, öncelikle bizleri işyerinizde konuk edip, misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.Ferhat Akkaya kimdir? Sonrasında elbette size özel sorularımızda olacak.

1988’DEN BU GÜNLERE

Buralara kadar gelip bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için ben de sizlere ve ekibinize teşekkür etmek istiyorum. 1978 Kütahya-Domaniç  doğumluyum. 2001 yılında Keles’e geldim bir arkadaşımızın vasıtasıyla, buraya yerleştim. Domaniç'te uzun yıllar çıraklık yaptım.1988 yılında bu mesleğe girdim ilkokuldan sonra 2001 yılına kadar Domaniç'te idim. O zamanlar abimle  birlikteydik, daha sonra o İnegöl'e gitti. Ben de Keles'e geldim ve o zamandan bu zamana çalışmalar yürütüyoruz elimizden geldiğince en güzel hizmeti Keles’te yaşayan Keles’in  köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza, insanlarımıza traktörlerin tamirinde olsun, tomruk kepçeleri sıkıntılarında olsun ,diğer bütün konularda  elimizden geldiğince  destek olmaya çalışıyoruz. Evliyim iki kızım var biri hafız, diğer kızım eğitimine devam ediyor

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

  Peki Ferhat Ustam bu traktör hastanesi,traktör doktoru  ismi nasıl sizle özdeşleşti?

Doktor, hastane lakabı önceden rahmetli olan bir amcamız vardı Keles’te, burada onun  lakabı “Gogıl”  diye geçerdi. Ondan bize böyle bir lakap kaldı, her buraya geldiğinde burada traktörleri gördüğünde “her yer haşta, her yer haşta derdi”  konuşması öyleydi, yıllarca sürdü bu durum. Sonrasında  işte buraya traktör hastanesi, bana da traktör doktoru denmeye başladı, o şekilde söylene söylene bugünlere geldi.

HER TÜRLÜ MARKAYA BAKIYORUZ

 Hangi Marka traktörlere  bakıyorsunuz Ferhat Ustam?

Öncelikle şunu söylemek isterim ki bütün markalardan traktörleri bakabiliyoruz. En çok baktığımız markalar zaten Keles’te burada en çok New Holland var. Tümosan traktörün yetkili servisiyiz aynı zamanda daha başka gelen Ferguson Marka daha başka yine arada diğer markalarda  geliyorlar bütün marka traktörleri hitap  ediyoruz. Burada ben ve iki arkadaşımız daha var bana destek olan ayrıca.

Bizde olmaz diye bir şey yok!!!

  •     Peki sektörde yaşadığınız sıkıntılar var mı Ferhat Ustam?

En büyük sıkıntı eleman sıkıntısı maalesef eleman yok, o iş bitti 10 sene 20 sene sonra ne olacak biz de bilmiyoruz, tamamen servislere mi  kalacak onu da bilemiyoruz. Sanat okullarını okuyanlar yapacak bu işi herhalde. Okumakla çalışmak arasında dağlar kadar fark var meslek lisesinde maalesef burada bu bölümde yok. Bu bölümde motor bölümünün de meslek liselerinde aslında olsa daha iyi olur daha güzel bir yetişen eleman olarak  olur. Biz de burada bu şekilde çalışmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz burada öncelikle bu koronavirüs tehlikesinin bir an önce geçmesini istiyoruz.Ondan sonra da inşallah çalışmalarımız güzel bir şekilde milletimize halkımıza hizmet etmek olacak. Şunu yapalım bunu yapalım diye bir şey düşünemiyoruz şuan. Bu sıkıntılı süreçten sonrada  her zaman onlara yardımcı olmaya çalışacağız.

KELES VE 36 KÖYÜNÜN HİZMETİNDEYİZ

Keles’imizin  merkez ilçeyle birlikte 35-36 tane köyü var  bütün köylerimizde yaşayan insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim farkımız sadece sırf traktör üzerine  bu çalışmayı yapmamız , buranın en eski işletmesi  burası ,daha eskiler vardı ama kapatanlar oldu.2001'den beri buradayız aşağı-yukarı  toplamdasektördeki  çalışmalarım 30-32 seneyi buluyor. Tabii bu süreçte edindiğim  tecrübeyi burada halkımıza  sunuyoruz. Abimin yanında yetiştim ,abim  İnegöl'de duruyor kendisi şu an adı Murat Akkaya o dükkanını 2012’de kapattı.Buradan abime selamlarımı göndermek  istiyorum.

GEREKTİĞİNDE KURTARICIYLA BURAYA GETİRİYORUZ

Ferhat  Ustam, röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız ,son olarak burada Keles’te yaşayan köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza insanlarımıza traktör sahibi halkımıza neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

Bizim  burada ne türlü arıza olursa olsun, arıza yapılamıyor  diye bir şey yok , buraya geldi mi bir şey olmuyor bu olmuyor diye bir şansımız yok. Gelen aracı en güzel bir şekilde tamir ediyoruz. Artık tamir işi bitti biliyorsunuz eski zamanlarda  şunu yapalım bunu yapalım bunu tornacıya götürelim orada şöyle yapalım diye yapılırdı. Yedek parça eskiden kısıtlıydı yoktu, bulunmuyordu. Mecburen  tornacı vesaire götürüyorduk , tamir ettirmeye çalışıyorduk,ama şimdi öyle değil Bursa'dan hemen siparişini veriyoruz birkaç saat içerisinde minibüsle parça geliyor buraya. Elimizde olmayan parçaları anında getirme şansımız var artık.

TOMRUK KEPÇELERİNEDE BAKIYORUZ

İnsanımızın ektiği diktiği kiraz para yapsın istiyoruz,  milletimiz burada yoğunlukla Kiraza yönelik yine bir miktar ceviz de var hayvancılık da var İnşallah bu ürünlerin  fiyatı artar da hem onlar kazanır, hem de biz kazanırız. Çiftçi varsa biz varız, yoksa biz de yokuz. Keles  sanayisi, No 3'te  bulunmaktayız. Traktörleri bozulduğunda telefon etmeleri durumunda bir kurtarıcı arkadaşımız var hemen gidip kurtarıyoruz. Arıza tarla da olsa bile yapacağımız bir şey varsa yerinde tamiri yapıyoruz, yapılamayacak bir şey varsa kurtarıcıyla buraya getiriyoruz. Bunun yanı sıra burada yoğunluk da tomruk kesimi ile ilgili de çalışmalar var Ormandan kesim yapıyorlar ondan da fotoğraf çekeriz  tomruk kepçeleri var. Onların da arızalarını gideriyoruz.  Hem traktörleri hem tomruk kepçeleri ile ilgili sıkıntılar olduğunda  giderebiliyoruz. Buradan tabii son olarak da Keles merkezde yaşayan 35-36 köyünde yaşayan bütün halkımıza  selamlarımı  göndermek istiyorum. Onlar varsa  biz varız sonuç itibarıyla. İnşallah çiftçi para kazanır, hayvancılık iyileşir her şey güzelleşir ve hep beraber güzel bir şekilde mutlu yarınlara  yürürüz. Diyerek sözlerini tamamladı..

İLETİŞİM  BİLGİLERİ:

KELES SANAYİSİ

NO . 3

Gsm:0 532 263 04 63

KELES/BURSA