Ezgi ÖZDAŞ


İnternet marifetiyle öğrendiği bilgileri derleyerek kullanıcıya cevap verebilen bir sanal zeka uygulaması olan ChatGPT, son zamanlarda sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Peki nedir ChatGPT ve nasıl kullanılır? Bir sohbet robotu olarak sınıflandırılan ChatGPT, Google arama motoruna rakip olabilir mi? Farkları neler? Tüm cevapları haberimizde bir araya getirdik. Öncelikle ChatGPT, OpenAl şirketi tarafından geliştirilen ve sohbet robotu olarak sınıflandırılan bir yapay zeka girişimi... Soruların sorulara insan benzeri yanıtlar verebilmek için derin öğrenme adlı tekniği kullanıyor. Aklınıza gelen her türlü soruyu sorabileceğiniz bu robot, cevapları verirken kullanıcıya tek tek seçenekler sunmak yerine, kendi araştırmasını yaparak bir araya getirilen bilgileri kullanıyor. Bu yönüyle Google'dan ayrılıyor. ChatGPT, soru sorduğunuzda tek ve birleştirilmiş bir cevap sunuyor ancak aynı soruyu Google'a sorduğumuzda alacağımız yanıt konuyla ilgili birden çok internet sitesindeki metinler veya görseller oluyor. 

AdobeStock_323829966
NELER YAPABİLİR?
ChatGPT'ye soracabileceğiniz soruların sınırı yok ancak bazı sorularda birden çok internet ağında arama yaparak sonuca vardığı için tutarsızlıklar ve mantıksızlıklar oluşabiliyor. ChatGPT; matematik yapabilir, makale-senaryo gibi metinler yazabilir, verilen bilgideki hataları tespit ederek düzeltebilr, çeviri yapabilir, konusuna bağlı olarak tavsiyelerde bulunabilir ve daha birçok konuda kullanıcıya yardımda bulunabilir. 

AdobeStock_328896535
ÜCRETSİZ KULLANIM
Kullanımı OpenAI tarafından ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan sohbet motoruna erişim sağlamak oldukça kolay. Siz de https://chat.openai.com adlı web sitesine giderek üyelik oluşturabilir ve sohbet robotuna sorular sorabilirsiniz. 

İşte sizler için ChatGPT'ye sorduğumuz bazı sorular ve verdiği cevaplar:

Ekran görüntüsü 2023-05-08 215631

Oyun piyasasına yeni oyuncu Oyun piyasasına yeni oyuncu

Ekran görüntüsü 2023-05-08 215507

Editör: Ezgi Özdaş