Özkan YILDIRIM

  • Başkanım ,öncelikle bizleri tekrardan konuk ettiğiniz misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Bilindiği üzere 1-7 Ekim haftasını ülke olarak  'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlamaktayız. Başta bu güzel hafta olmak üzere bizlere neler söylemek istersiniz?


GÖREVLİLERİMİZ HAYATIN HER ALANINDADIR..

Bende sizlere hoş geldiniz demek istiyorum. Her yıl 1-7 Ekim arası bilindiği üzere Camiler ve Din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Bursa'mızda ve ülke genelinde çalışan tüm meslektaşlarımın Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. Camilerimiz  bu  vatan parçasının  mührüdür. Toplumun fertlerinin her birinin hayatının her aşamasında doğumundan itibaren ölümüne kadar her aşamasında var olan ve insanımıza hizmet eden kişilerdir din görevlileri. Örneğin çocuklarımız  doğduğunda isim vermek için sağ kulağına ezan sol kulağına selayı din görevlimiz verir. Ondan sonra sünnet cemiyetinde vardır, askere giderken  vardır, düğünlerde evlilik cemiyetlerinde din görevlisi vardır, hastalıkta din görevlisi vardır, sonra ölümlerde, cenazede, bayramda, seyranda her zaman din görevlilerimiz vardır. Bu nedenle 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' bizim için çok önemlidir hem camilerimizin önemine istinaden hem de din görevlilerimizin sosyal hayatındaki yerine bu şekilde vurgulamakta ve hazırlamaktayız. Biz Diyanet Sen Bursa 1 Nolu şubesi olarak bu vesileyle her zaman din görevlilerimizin ,meslektaşlarımızın yanındayız. Meslektaşlarımızla ilgili hayatın her noktasında olmak üzere memuriyetinden tutun yaşamın diğer alanlarına kadar onların temsilcisi olarak onların hep yanındayız. Bu vesile ile bütün din  hizmetinde bulunan meslektaşlarımın camiler ve din görevlileri  haftalarını tekrardan  kutlamak istiyorum.

BU YALAN HABERLER ARTIK BIKTIRDI..

Bu  güzel ve anlamlı haftada bu konuya hiç  değinmek istemezdim ama Sözcü gazetesinin yapmış olduğu pandemi sürecinde din görevlilerine %100 zam yalanı  haberini de ayrıca esefle  kınıyorum. Kesinlikle böyle bir durum yoktur, bu tür yayınları ,yalan haberleri  yapanları Allah'a havale ediyorum bu tür yayınlar kesinlikle bizlerin Diyanet çalışanlarının motivasyonunu bozmaya  yetmeyecektir demek istiyorum.

CAN AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ..

Sivil Toplum Kuruluşu olarak Ayrıca 27 yıldır işgal altındaki Azerbaycan toprakları içerisinde bulunan Dağlık Karabağ yetmezmiş gibi Ermeniler Şimdi de can Azerbaycan ımızın diğer köylerine de saldırma cüreti göstermişlerdir ve buna karşılık da Azerbaycan ordusu karşı müdahaleye başlamıştır. Bu yapmış oldukları öz yurtlarını  savunma haklarında  biz de Türk Milleti olarak onların yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz ve Allah'ın izniyle bu süreçten hem Türkiye olarak hem Azerbaycan olarak alnımızın akıyla çıkacağız. Ve bu mücadele sonunda da mutlaka Azerbaycan ile ülkemiz arasında  bir hayat koridorlarının açılmasının da  çok doğru olacağı kanısındayım.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

15 Temmuz'da selalarımız la insanlarımızla darbeye engel olduk. Vefa destek gruplarıyla insanlarımızın hep yanında olduk. Bunun yanı sıra camilerde uyguladığımız sosyal mesafe ve maske kurallarıyla Pandeminin en başından beri en dikkat çekici çalışmalar ortaya koyan camiamıza ve camiamızın çalışanlarına tekrardan camiler ve din görevlileri haftaları kutlu olsun.

DOĞU AKDENİZ’DE DE  ,EGE’DE DE BİZ HAKLIYIZ..

Doğumuzdaki bu yaşanan olayların yanı sıra bilindiği üzere Yunanistan ile Ege ve Doğu Akdeniz'de de bazı sıkıntılar yaşanmakta. Doğu Akdeniz'deki haklarımızın kesinlikle arkasındayız ve haklıyız. Doğu Akdeniz'in en uzun sahiline sahip olan ülkemizin haklılığı bütün dünyada da tescil edileceğine inancım sonsuzdur.

AYASOFYA’NIN AÇILMASI TÜRK HALKININ RUHUNU OKŞAMIŞTIR..

   Bunun yanı sıra 100 yıla yakındır beklenilen Ayasofya Camisinin müze statüsünden kaldırılıp cami olarak ibadete açılması da bütün İslam aleminin bütün Türk milletinin ruhunu okşamıştır. Bu manada bizler de bu kararı alan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimizi iletmek istiyor, çok büyük bir eksikliğin giderilmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan bütün vatandaşlarıma da ayrıca  selamlarımı iletmek istiyorum.