Ahmet KUNDAKCI

Balıkesir'den Bursa'ya atanan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ı Genel Müdürümüz Fikret Sönmez ile ziyaret ederek bu zorlu pandemi sürecinde kendisine, ekibine ve tüm sağlık ordumuza canı gönülden başarılar diledik.

Fırsat bulmuşken de kendisine yönelttiğimiz sorular oldu. Öncelikle Yavuzyılmaz, serde var olan Karadenizlilik karakteriyle "Tedbirlere uymazsanız sizin için korona riski yüzde yüzdür. Tedbirlere uyarsanız ise bu risk yüzde sıfıra iner" deyiverdi cümlenin başında. Yani en son söyleyeceğini en başta Bursa kamuoyuna net bir dille aktardı.

Nokta atışı konusunda oldukça mahir olduğunu gördüğümüz Yavuzyılmaz Müdürümüz, ikinci olarak da milletçe düştüğümüz bir hatayı tam tabiriyle milyonların yüzüne vuruverdi: "Kontrollü sosyal yaşamı serbest yaşam olarak algıladık maalesef... Bu kavramdaki algı yanlışlığını bırakmamız lazım."

ŞEHİR HASTANESİ İLAÇ GİBİ GELDİ

Doğru söze ne denir. Her gün yaptığımız haberlerin içinde hâlâ koronalı halaylar, yolda sigaranın dumanını tüttüren efkarlılar, asker konvoyları, hatta ve hatta hasmının yüzüne tükürenleri görmüyor muyuz, gazete manşetlerinde televizyon ekranlarında... 

Devam ediyor Yavuzyılmaz; "Bilim Kurulu'nun son toplantısından yansıyanları doğru okuyalım ve rehavete kapılmadan, bize bir şey olmaz demeden, tüm cahillikleri yan köşe bakkalın köşede bırakalım ve ne evimizde ne de aklımızın kenarında tutmadan hayatımızı maske, mesafe ve hijyen üçgeni içerisinde devam ettirelim."

Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi

Yavuzyılmaz, ilginç örnekler vermeye devam ediyor. Kendisine soruyoruz, koronalı insan sayısı kaçtır diye...

Bu rakamların vatandaşı ilgilendirmemesi gerektiğini şöyle örnekliyor: "Sizin etrafınızda 500 değil 1 tane bile riskli insan varsa siz risk grubundasınız. Ama Bursa'da 5000 riskli hasta varken sizin etrafınızda yoksa sizin riskiniz yok demektir. Bırakın o rakamları biz istatistiksel açıdan, hastanelerimizin yoğun bakım durumu açısından değerlendirelim."

Bursa'nın riskli kentler arasında bulunmasının sebepleri arasında sanayi kenti olmasını, büyük şehirlere yakınlığını öncelikli olarak sayan Yavuzyılmaz, göreve gelir gelmez 220 yoğun bakım yatağını hizmete aldıklarını dile getirdi ve Şehir Hastanesi'nin pandemi ile mücadeledeki önemini şu cümleyle aktardı: "Eğer Şehir Hastanesi olmasaydı Bursa'nın hali haraptı."

Daha pek çok konuyu konuşmak istedik müdürümüzle ama malum, İl Sağlık Müdürleri şehrin diğer protokolünden daha yoğun saatler hatta günler yaşıyor bugünlerde... Ziyaretin de makbulü kısa olanı dedik ve kendisine bu zorlu süreçte başarılar dileyerek sohbetimizi sonlandırdık.