Mustafa TANITAN

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da coşku içinde kutlandı. Büyükşehir ve çevre ilçelerdeki belediyelerde çeşitli etkinliklerle kutladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yıl kutlamalarına Bursa Ülkü Ocakları damgasını vurdu.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

NEFES KESEN GÖSTERİLER

Bursa Ülkü Ocaklarının Fomara (Demokrasi) meydanında gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nefes kesti. Düzenlenen etkinliğe Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Gülahmet Türk, Bursa Ülkü Ocakları Sosyal Faaliyetler, Sosyal Sorumluluk, Spor, Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer DURSUN. Bursa Ülķü Ocakları Sosyal Sorumluluk Birim Başkanı Gökhan TETİK Bursa Ülkü Ocakları Asenalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Derya Şorakpınar, Ülkü Ocakları Basın Birim Başkanı Damla Özeren Katıldı. Gösteride yer alan oyuncular ise Emrah Koçak, Zeki Uçar, Fırat Başaran oldu. Erkan Kabak’ın katkılarıyla gerçekleştirilen temsili gösterileri yüzlerce Bursalı izledi. İzleyenlerin cep telefonlarıyla kaydettikleri savaş sahneleri izleyenler tarafından da ayakta alkışlandı.

O GÜNLERİ YAŞAMAK VE YAŞATMAK

Yaklaşık bir saat süren gösterilerin ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı yaptığı açıklamada “Bursa Ülkü Ocakları olarak 30 Ağustos Zafer Bayramını tekrar yaşamak ve yaşatmak amacı ile beğendiğinizi umduğumuz tiyatro gösterisi düzenledik. Geçmişimize dönecek olursak bundan 30 Ağustos Zafer bayramımız bundan tam 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in katılımıyla Dumlupınar Çal Köyünde "Başkumandan Zaferi" adıyla kutlanmıştı. Biz Bursa Ülkü Ocakları olarak o yıllarda yaşananları Bursalılara tekrardan yaşatmak için böyle bir oyun tertipledik. Ben buradan bizi izleyen Bursalılar olmak üzere telefonlarına kaydederek sosyal medyada paylaşan Ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bize bu fırsatı tanıyan ve izin veren Bursa Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile gösterimize katkıda bulunan; İnegöl ülkü ocakları başkanlığına, Bursa Mustafakemalpaşa ülkü ocakları başkanlığına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Tiyatro oyununu ilgi izleyenler gösterinin ardından temsili kahramanlarla anı fotoğrafı çektirdiler.