SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah parkede destan yazdı

Bursaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24 ve 25. hafta periyotlarına denk gelen mücadelede sahasında lider Fenerbahçe Beko’yu uzatmada 89-83 mağlup ederek ligde kalma yolunda hayati bir galibiyet elde etti. Tofaş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma nefes kesen anlara sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2026 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2026 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Timsah parkede destan yazdı

Maça etkili başlayan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 19-16 önde kapattı. İkinci periyotta oyunun kontrolünü ele alan Bursaspor, 23-13’lük üstünlükle devreye 39-32 önde girdi. Üçüncü çeyrekte farkı 11 sayıya kadar çıkaran yeşil-beyazlılar, bu bölümü de 65-56 üstün tamamladı. Büyük çekişmeye sahne olan son çeyrekte ise son 11 saniyede Wade Baldwin’in Mike Smith üzerinden bulduğu üçlükle skor 75-75’e geldi ve mücadele uzatmaya taşındı.

UZATTI AMA KAZANDI

Uzatma periyodunda daha etkili bir performans ortaya koyan Bursaspor, Mike Smith’in 27 ve Brandon Childress’ın 18 sayılık katkısıyla farkı açarak parkeden 89-83 galip ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekipte Yavuz Gültekin 10, Berk Can Akın 9, Konontsuk 8, Nnoko 8, DeLaurier 5, Georges-Hunt 2 ve VJ King 2 sayıyla skora katkı verdi. Fenerbahçe cephesinde ise Wade Baldwin 23, Arturs Zagars 21 sayıyla öne çıkarken; Melih Mahmutoğlu 10, Nigel Hayes-Davis yerine forma giyen Boston 11, Birch 6, Silva 6, Metecan Birsen 2, Nando De Colo 2 sayı kaydetti. Onuralp Bitim 2 sayıda kalırken, sakatlık yaşayan Jantunen ise skor üretemedi. Karşılaşmayı, takımın yeni başantrenörü Roger Grimau pota arkası koltuklarından takip etti. Daha önce FC Barcelona Basket’yı da çalıştıran 48 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı, mücadeleyi büyük bir heyecanla izledi.

GALİBİYET ORUCU BOZULDU

Bu sonuçla Bursaspor Basketbol, 8 maç aranın ardından galibiyetle tanışarak 7 galibiyete ulaştı ve düşme hattındaki rakipleriyle arasındaki 2 galibiyetlik farkı korudu. Aynı haftada Karşıyaka’nın Mersin’i yenerek 5 galibiyete ulaşması dikkat çekti. Yeşil-beyazlı ekip, bir sonraki maçında 5 Nisan Pazar günü İstanbul’da Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.