Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

***Işıl hocam öncelikle bizlere ekibimize uzun bir aradan sonra tekrardan okulunuzun kapılarını açıp konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Özel Güneş Anaokulu’nun yüksel kalitedeki eğitim anlayışını Bursa'da herkes biliyor. Okulumuzu tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

—-Bizleri tekrardan böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Özel Güneş Anaokulu 2014 yılında kuruldu.2016 yılında sizlerin de bildiği üzere bulunmuş olduğumuz geniş bahçeli yerimize geçtik. Şu anda aktif olarak 5 sınıfımız var, pandemiden etkilenmiş olmamıza rağmen %90 oranında doluluğumuz mevcut. Bunun yanı sıra Bursa'da sizin de söylemiş olduğu gibi bilinen bir okul olduk köklü bir kurum olduk, bu bizleri gerçekten de çok sevindirmekte.

OYUN OYNARKEN ÖĞRENMELERİ ÇOK ÖNEMLİ

   Okul olarak biz çoklu zeka eğitim programı uyguluyoruz, çokluzeka eğitim programı şöyle; Çocuklarımız yaparak, yaşayarak öğrendikleri bir model. Bizim okulumuza gelen her çocuk her yeri dokunmakla gününü geçiriyor. Bahçede duvarlara, okulun içerisinde onların kendi üretmiş oldukları bütün materyallere onların yaptığı ürünlere değer verdiğimizi göstererek okulun içerisinde süslemede bahçemizi süsleme de kullanıyoruz. Çocuklar kendi ürünlerinin beğenildiğini gördüklerinde çok hoşlarına gidiyor. Kendimizi çok çocuklu bir aileymiş gibi tanımlıyoruz burada. Her şey sevgiyle yürüyor oyun çocukların işidir bunu benimsiyoruz. Onlar oyun oynuyorlar, biz oyunlarını seçerken daha çok bilinçli oyunlar seçiyoruz. Onlar oyun oynarken de aynı zamanda öğrenmiş de oluyorlar.

***Sayın hocam bahçe büyüklüğünüzde gerçekten çok güzel bir seviyede, sizin bahçe büyüklüğünüzde pek Anaokulu da zaten Bursa'da bulunmuyor, bu konuda neler söylersiniz?

2 DÖNÜMLÜK BAHÇEMİZDE 

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK MUTLU

  —- Okulumuz 2 dönüm arazi üzerine konumlanmış durumda, içerisinde meyve ağaçları, yüzme havuzu, kümes hayvanlarının da olduğu keyifli bir ortam. Meyve ağaçları derken her yıl çocuklarımız kendi erik ağaçlarından eriklerini toplarlar. İşte komposto ya da reçel yapacaklarsa her şeyde onların katkıları vardır. Burada her şeye dokunacaklar bu bizim için çok önemli. Bizim istediğimiz de bu tavuklarımız var bahçemizde çocuklarımız oradan yumurtalarını alırlar evlerine götürürler. Burası böyle bir okul, bahçemizin geniş olması havaların ısındığı dönemlerde sınıf ortamından uzaklaşarak genelde tüm aktivitelerimizi bahçemizde yapmamız anlamına geliyor. Tüm çocuklarımız bahçede bulunsalar da birbirleriyle aynı anda kullanabiliyorlar bahçemizin çok geniş olmasından dolayı. Yüzme havuzumuz temmuz ağustos aylarında yaz okulu şeklinde devam ediyoruz. Haftanın dört günü profesyonel bir şekilde yüzme dersi alıyorlar yüzmeyi öğreniyorlar. Butik ama kolej sisteminde giden bir anaokulu olduğumuzu söyleyebilirim.

   ****Sayın hocam tabii ailelerimizin, ebeveynlerin en çok titizlik gösterdikleri konu çocukların gün boyu anaokullarında kalmış olmalarından dolayı ne yedikleri. Bu konuda biz sizin hassasiyetinizi yakından biliyoruz okuyucularımız içinde acaba bu konuyla ilgili bizlere biraz ayrıntı verebilir misiniz?

ÇOCUKLARIMIZIN YEMEKLERİNİ ÖZENLE HAZIRLIYORUZ

   —--Şöyle söyleyeyim. Bizim okulumuzda tam gün eğitim programı öğreniliyor, çocuklarımız okula geldiklerinde sabahleyin aç bir şekilde geliyorlar. Bu yüzden okula geldiklerinde kahvaltılarını yapıyorlar. Bu yüzden kendi çocuklarıma ne kadar özen gösteriyorsam bütün çocuklarımıza aynı özeni gösteriyoruz. Sonuçta okulumuza gelen çocuklarımız bizlere emanet olduğundan kendi çocuklarımızın da üzerinde çocuklarımıza hassasiyet gösteriyoruz. Besin maddelerimizi yıllardan beri beğendiğimiz firmalardan tedarik ediyoruz. Sütümüzü günlük olarak alırız yoğurdumuzu burada kendimiz mayalarız. Her hafta sadece çocukların yeme içme alışverişi ile kendim ilgilenirim yıllardır. Yıllardır süt ve süt ürünlerine aldığımız firmayı değişmedik. Kesinlikle hormonlu besinleri kullanmıyoruz. Kendi çocuğuma yedirmedim hiçbir ürünü çocuklarımıza kesinlikle vermiyoruz. Vermiş olduğumuz besinleri 72 saat buzdolabımız da korunaklı bir şekilde saklamaktayız. Bu konuya gerçekten çok dikkat ediyoruz. Bu bizim için çok önemli ve uzun yıllardan beri de bu kalitemizden asla ödün vermiyoruz, bunu değerli velilerimiz de çevremizdeki herkes de bu şekilde bilir.

ÇİFT DİL EĞİTİM SİSTEMİNİ UYGULUYORUZ

Akademik anlamda neler yapıyoruz diye merak edenler için de şunları söyleyebilirim. Özellikle hazırlık sınıflarımızı çok önemsiyoruz, hazırlık sınıfımız da haftada 15 saat İngilizce eğitimiz var. Çift dil eğitim sistemi dediğimiz sistemi uyguluyoruz. İngilizce öğretmenimiz okulun içerisine girdiğinden itibaren hiç Türkçe konuşmuyor. Çocuklarımıza ancak hatırlatma amaçlı kulağına fısıldayabiliyor. Bunun yanı sıra mental aritmetik, robotik kodlama, halk oyunları müzik dersimiz, drama dersimiz ile birlikte yoğun bir programımız var. Tüm öğretmenlerimizin tek benimsedikleri şey var çocuklar oyun oynadıkça öğrenmeleri bu bizim en önemli kıstas. Toplamda 5 öğretmenimiz tam zamanlı çalışmakta bir teyzemiz var dışarıdan destek veren branş öğretmenlerimizde mevcut.

KİŞİLİK GELİŞİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

    ****Peki hocam sizin diğer anaokullarından farkınız ne desem neler söylersiniz?

    —- Bir kere burası veli odaklı değil, çocuk odaklı bir okul. Yani sadece veliyi  memnun etmek için bir yer değil.Bizim derdimiz çocuk çocuklar mutlu olmalı. Burada sözlerini kalplerinden geçenleri bizimle paylaşacak aile ortamı olacak. Bu benim çok önemsediğim bir durum. Çünkü 0-6 yaş dönemi çok önemli, sayıları bilmeyen hiçbir kimse yok hayatta ben kişiliklerine daha çok önemsiyorum hele ki bu süreçte doğru bir kişilik geliştirebilirsek ne mutlu bizlere. Biz bunu okul olarak çok önemsiyoruz, onların kişilik gelişimi ile inanın çok daha fazla ilgileniyoruz.

   *** Buradan ebeveynlere, çocuklarının iyi bir eğitim almalarını düşünen velilerimize neler söylemek istersiniz?

BEKLENTİLERİNİ BELİRLEMELERİ LAZIM

  —- Bir kere ilk öncelikli olarak dikkat edecekleri tek şey hangi kuruma bağlı oldukları. Çünkü inanın çok fazla merdiven altı Anaokulu var. Gitmiş oldukları kurumlarda ya Milli Eğitim Bakanlığı'na ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olduklarını gösteren tabelaları görmeleri çok önemli. Bunun yanı sıra her ailenin beklentileri farklıdır. Öncelikle aile olarak beklentilerini belirleyip ardından kurum görüşmelerine gidip yani beklentileri ile örtüşen okulu bulmaları onlar için en iyisi olacaktır. Bizim kapılarımız herkese açık, gelsinler görsünler,onlara eğitim anlayışımızı memnuniyetle anlatmak isteriz.Son olarak Bursa'da yaşayan yurt genelinde yaşayan bütün halkımıza sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

    Öğretisini oynayarak öğretme stratejisi üzerine kuran Özel Güneş Bursa Anaokulu'nun kurucusu Sayın Işıl Tüfekçi'ye vermiş olduğu değerli bilgiler için teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çocuklarımıza özgüven anlamında büyük katkı sunan yaş grubu anlamında İngilizce olarak da hayata hazırlanma fırsatı sunan Özel Güneş Anaokulu’nu ben de Bursa'da yaşayan bütün ebeveynlere ısrarla önermek istiyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

YUNUSELİ MAHALLESİ,

ÇİĞDEM SOKAK NO:45

[email protected]

OSMANGAZİ-BURSA

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti