Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

1970, Bursa / İnegöl doğumlu olan Aktaş; ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yapan Aktaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir’dir. Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atılmıştır. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam etmektedir.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar

 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar

1965 Gümülcine doğumlu. İlkokulu Yunanistan'da bitirdi ve daha sonra Orta-Lise tahsili için Türkiye'ye gelerek öğrenimini Türkiye'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak serbest Avukatlık yaptı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz

   Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz

Aslen Erzurumlu olan Oktay Yılmaz, lise eğitimini Bursa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Yılmaz, 1983'ten beri Bursa Yıldırım'da ikamet ediyor. Oktay Yılmaz, siyaset hayatına Osmangazi'de başladı. Yılmaz, Yıldırım İlçe Başkanlığı, Osmangazi Büyükşehir Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır. Oktay Yılmaz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin Bursa Yıldırım Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem

   Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Yenisölöz beldesinde 1959 yılında doğdu. Memur bir baba, ev kadını bir annenin ilk çocuğuydu. İlköğrenimini Yenisölöz’de tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi’nde yaptı. Daha çocukluk döneminden başlayarak kent yapısına duyduğu ilgi ve hissettiği sorumluluk onu mimarlık mesleğine yöneltti.

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan

 Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan

1971 yılında Gemlik’te dünyaya gelen Mehmet Uğur Sertaslan orta öğrenimini Gemlik Lisesinde tamamlamış, üniversite eğitimi için Afyon’a gitmiş, Afyon Meslek Yüksek Okulu inşaat bölümünden mezun olmuştur. Ailesi ile birlikte Gemlik’te nakliye sektöründe iş hayatına devam etmektedir.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır

   Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır

1974 yılında Kestel'de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Kestel'de, liseyi Bursa Yıldırım Beyazıt Lisesi'nde tamamladı. Üniversiteyi Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünde okudu. 1999 yılında kurduğu şirketinde mimarlık ve inşaat faaliyetlerini sürdürmektedir. 2009 yerel seçimlerinde meclis üyesi seçildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Komisyonu ve İmar Komisyonu Başkanlığı görevlerini yaptı. İngilizce bilen Tanır evli ve 4 çocuk sahibidir.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban

   İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban

1976 İnegöl doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tamamladı. 2000-2013 yılları arasında kurucusu olduğu telekomünikasyon firmasında yönetici olarak görev yaptı.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta

   İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta

1966’da Gölcük’te doğdu.1977’de İznik Alparslan İlkokulu’nu, 1983’te İznik Lisesi’ni, 1988’de Uludağ Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nu (4 yıllık) bitirdi. 2002 yılında Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Turizm Bilim Uzmanı olarak mezun oldu. 2003-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Programında öğretim görevlisi olarak “Odalar Bölümü Yönetimi”, “Ön Büro Yönetimi”, “Ön Büro İşlemleri”, Ön Büro-Kat Hizmetleri Otomasyonu” ve “Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri” derslerini verdi.2008-2013 yılları arasında Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programında öğretim görevlisi olarak “Mesleki Uygulama”, “Turizm Ekonomisi”, “Turizm ve Çevre”, “Özel İlgi Turizmi”, Turizmde Tanıtma ve Satış Geliştirme”, “Turizm Sosyolojisi”, ve “Güncel Turizm Sorunları” derslerini verdi.

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş

 Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş

1972 Harmancık doğumlu. İlk, orta tahsilini Harmancık ta, Lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesinde Tamamladı. Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde gerçekleştirdi. Uzun yıllar Harmancık ta Veteriner Hekimi olarak hizmet verdi. Aynı zamanda 2 dönem Ak Parti İl Genel meclis üyeliği ve 1 dönem ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Harmancık Belediye Başkanı seçilen Ataş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık

 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık

1971 yılında Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğdu. İlkokulu Gürsu Atatürk İlkokulu’nda okuduktan sonra Nilüfer Meslek Okulu’ndan mezun oldu. 1994 yılında kurmuş olduğu Işık Mobilya Dekorasyon firmasıyla ticaret hayatına atıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan

 Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan

01.10.1967 tarihinde Karacabey'de dünyaya gelen Ali Özkan; ilk, orta ve lise öğrenimini Karacabey'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlayan Özkan, üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilenirken; siyasi ve sosyal yönden birçok çalışmanın içerisinde sorumluluk üstlendi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

12.03.1955 Keles Dedeler köyünde dünyaya geldi. İlkokulunu Dedeler İlkokulunda, Ortaokul ve Lise öğretimini Bursa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Keles ve İznik’te İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü yaparak ,2007-2014 yılları arasında İl genel meclis üyeliği yaptı. 2014-2018 yılları arasında Ak Parti Keles İlçe Başkanlığı yaptı. 3O Kasım 2018 tarihinde Ak Parti Genel Merkezi ve Bursa İl Başkanlığının izni ile ilçe başkanlığından istifa ederek Keles Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz

 Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz

Hayri Türkyılmaz, 31 Aralık 1955 tarihinde Bursa/Mudanya’da doğdu. İlköğretimini ve Liseyi Mudanya’da okudu. Üniversiteyi 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümünü bitirerek Elektrik Mühendisi oldu. 1980 ve 81 yılları arasında Gürsu Belediyesi’nde elektrik mühendisi olarak çalıştı. 1982 yılından sonra Türkyılmaz Mühendislik Ltd.Şti adlı kendi şirketinde çalışmalarını sürdürdü. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Mudanya Tüketicileri Koruma Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Fransızca bilmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar

 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar

1976 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdu. İlkokulu Mustafakemalpaşa’da, orta ve lise eğitimini ise Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın

 Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın

Bekir Aydın, 21 Şubat 1975'de Orhangazi'de dünyaya geldi. İlköğrenimini Orhangazi Alitekin İlkokulu'nda, lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi, yüksek öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü'nde tamamladı. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra özel bir şirkette çalışmaya başladı. İş yaşamına Bursa Kentbank'da devam eden Aydın, 2004 yılında kendi aile şirketinde yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Ayrıca Bekir Aydın'ın, inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda ortaklığı bulunmaktadır.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt

1978 Yılında Orhaneli’de doğdu. İlkokulu Karaoğlanlar Köyü’nde tamamladı. Orta ve Lise öğrenimin ise Orhaneli İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Siyaset eğitimi kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi sertifika programlarına katıldı. AK Parti’de 3 yıl Gençlik Kolları Yöneticiği, 7 yıl Mahalle Temsilciliği ve 5 yıl İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. DAĞDER’de 5 yıl yöneticilik yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz

20/02/1974 Tarihinde Büyükorhan Kayapa Köyünde doğdu. İlkokulu Kayapa köyünde okundu. Liseyi Bursa İmam Hatip Lisesinde bitirdikten sonra AÖF Kamu Yönetimi Bölümünü okudu. Birçok Dernek, Vakıf ve Spor kulüplerinde kurucu yönetim kurulu üyelik ve başkanlığı yaptı. Refah partisinde siyasete başlayan KORKMAZ mahalle temsilciliğinden İl yöneticiliği ve İlçe başkanlığına kadar değişik kademelerde görev aldı. İl genel meclis üyeliği adaylığı, İlçe Belediye meclis üyeliği yaptı. 31/03/2019 tarihinde yapılan Yerel seçimlerde Büyükorhan Belediye Başkanı seçilen Ahmet KORMAZ Evli ve 4 Çocuk babasıdır.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın

 Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın

1966 yılında Yenişehir’in Beypınar köyünde doğdu. İlkokulunu Yenişehir Aydoğdubey İlköğretim Okulunda okudu. Ortaokul ve lise öğrenimini Yenişehir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. İş hayatına 1984 yılında Yenişehir Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde başladı. 1985 Yılında Yenişehir Tat Konserve Fabrikasında işçi olarak çalıştı. 1985 – 1986 Eğitim Öğretim Yılında Yenişehir Beypınar ilköğretim okulunda vekil öğretmenliği yaptı. 1990 Yılında Yenişehir Belediyesinde göreve başladı. 1992 Yılından itibaren Yenişehir Belediyesi Gelir Şefi olarak görevine devam etti. Davut AYDIN evli ve 2 çocuk babasıdır. 1989-1996 yılları arasında 8 yıl futbol hakemliği yaptı.

Bursahakimiyet

Editör: Gökçe Çalışcı