Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Öncelikle İlyas Bey, Halil Bey bizleri, ekibimizi Yunus Emre Mahallesi'ndeki bu üretim tesislerinde konuk etmiş olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kapsam Makina ne zaman kurulmuştur? Ne gibi üretimler gerçekleştiriyorsunuz? Bu konularla ilgili bizlere bilgi verir misiniz?

EL ELE MUTLU YARINLARA

Elbette, memnuniyetle. Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz için teşekkür etmek isteriz.  1975 yılında babamız Hüseyin Kaplan tarafından kurulan Kapsan Makina o günden bugüne kaliteli üretimi ile hem Türkiye'de hem yurtdışında tercih edilen bir marka olmuştur. Burada sanayi tipi ütü makinaları üretimi gerçekleştirmekteyiz. Elbette sadece sanayi tipi ütü makinaları değil bunun yanı sıra transfer baskı presleri, buharlı oto yıkama makineleri üretimi de gerçekleştirmekteyiz. Buharlı oto yıkama makinelerini genel anlamda yurtdışına ihracat yapıyoruz. Kapsan Makinada üretim tesisimizde 8 kişi, showroomumuzda 4 olmakla birlikte toplamda 15 kişi ile hizmet vermekteyiz. Babamız da arada sırada gelerek tecrübelerini bizimle paylaşmaktadır.

Peki, Kapsan Makina’nın gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylersiniz?

YENİ ÜRETİM TESİSİMİZ

GÜRSU’DA YAPILIYOR

Gelecek hedeflerine geçmeden önce 10 yıl kadar önceye kadar amcamlar ile birlikteydik. Onlardan ayrıldıktan sonra ayrılma sürecinde her şeyimizi bıraktık. Biz 10 seneden beri sıfırdan tekrardan başladık şimdi yeniden üretim yeri yaptık Gürsu'da 1500 metrekare kapalı alanda. Orası bitmek üzere inşallah yılbaşına kadar üretim tesisimize taşınmış olacağız. Üretim kapasitemiz artacağı gibi istihdamımızda artacak ve böylelikle ihracatımız da artmış olacak. Ankara Caddesi üzerindeki showroomumuzda yine aynı şekilde devam edecek.

İLK HEDEF İHRACATI ARTTIRMAK

 En önemli ilk hedefimiz ihracatı arttırmak şu anda %30 civarı olan ihracat payını %60’lara ,%70'lere çıkartma hedefindeyiz. Elbette böylelikle ihracatı arttırarak ülkemizin ihtiyacı olan dövizin daha fazla ülkemize girmesini sağlama hedefindeyiz. Az önce de bahsetmiş olduğumuz üzere Gürsu'daki tesisimize geçtikten sonra hem üretim artışı hem de istihdamla birlikte ve de elbette ihracatımızı artırma hedefinde olacağımızı da ayrıca belirtmek istiyorum. Yurtdışında ihracatımızı arttırmanın sebeplerinden biri kaliteli üretim anlayışımızdır. Yıllar önce Güney Afrika'ya göndermiş olduğumuz makinalar orada dünyaca ünlü bir spor markasının testlerinden başarılı bir şekilde üç farklı makinanın arasından seçildi. Sonrasında tabii ihracatımız artarak devam etti.

Kapsan Makina olarak fuarlara katılım gösteriyor musunuz?

FUARLARDA DA VARIZ

Gelecek Eylül ayında İstanbul'da fuarımız var. Tüyap’daki konfeksiyon makinaları fuarına katılım sağlayacağız. Fuarlar bizim için önemli. Hem orada makinalarımızı göstermiş hem de gelişen teknolojiyi takip etmiş olacağız. Yurtdışı fuarlara katılım ile ilgili teşvikler yoktu, bunlar daha yeni yeni başladı. Şimdiye kadar sadece gözlemci olarak katılım sağlarken bundan sonra inşallah bu değişen teşviklerle birlikte yurtdışı fuarlarında da yer almaya çalışacağız.

Merak edilen, bizim sormak istedikleriniz bu kadar İlyas Bey, Halil Bey. Son olarak sizler neler eklersiniz?  Sektörde çalışma yürüten işletmelere kurumlara ne gibi mesajlar vermek isterseniz?

DAHA FAZLA ÜRETİM

DAHA FAZLA İSTİHDAM

Yarım asra yaklaşan Kapsan Makina tecrübesiyle kaliteli üretimlerimiz yurt dışındaki iş ortaklarımızdan da güzel bir teveccüh görmesi bu anlamda bizleri hem yurtiçi hem de yurtdışı piyasalara daha fazla hitap etme çabasına yöneltti. Üretmiş olduğumuz makinelerin özelliklerini vesaire internet sitemizden de takip edebilirler. Telefon numaralarımızdan ayrıca bilgi alabilirler. Bizler son olarak başta Bursa'da yaşayan insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan 85 Milyonluk Türk halkına Bursa’dan Yunus Emre Mahallesi'nden sevgilerimizi, selamlarımızı göndermek istiyoruz, esenlikler diliyoruz.  Kapsan Makina adı altında uzun yıllardır yüksek kaliteli makineler üreten ve adını yurtdışında dahi duyurmuş olan kurumun ikinci kuşak temsilcileri İlyas ve Halil Kaplan’a bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri

Üretim Tesisi
Yunus Emre Mahallesi,
Karadut Sokak No:42
Tel:+90 (224) 360 62 59
YILDIRIM/BURSA

Showroom
Davutdede Mahallesi,
Ankara Caddesi No:98

Tel:+90 (224) 360 62 59
YILDIRIM/BURSA