Kestel'de ve Demirtaş bölgesinde güzel çalışmalar ortaya koyan Canvet Veteriner Polikliniği kurucusu ve sahibi Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan ile Canvet Veteriner Polikliniği’nin kuruluşu bugünlere gelişi ve daha bir çok merak edilene cevap bulma fırsatı yakaladığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 10:10
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ
Hocam öncelikle bizleri,ekibimizi Kestel Polikliniğinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım Ahmet Metin Alkan kimdir?
MASANIN DÖRT KÖŞESİNDE BULUNDUM
Bizlere böyle güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Metin Alkan. 1975 Erzurum doğumluyum, aslımız Artvinli. Babamın öğretmen olması nedeniyle hiçbir yerde 4 yıldan fazla kalmamıştık. İlkokul, ortaokul ve liseyi değişik yerlerde okuduktan sonra en son Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1999 yılında mezun oldum. Kendi köyümüzün olduğu bölgede özel klinik açtık. Özel klinik denemelerimiz de hayat tecrübeleri, malum hepimiz sadece okuma odaklıyız ticareti bize öğreten olmuyor ticareti yaşayarak öğreniyorsunuz, sadece üniversitelerde meslek öğrettiler. Dolayısıyla ticareti öğrenelim, ticareti yapabilir miyiz derken beceremedik. Hasbelkader Gürsu Belediyesi'nde 2000 yılında belediyede veteriner hekim olarak göreve başladım. Ben veteriner camiasının masasının dört köşesinin dördünde de bulundum. Hep bir köşede kalmadık. Devlet kademesinde de bulunduk, özel klinik de de çalıştık, yetiştiricilik de yaptık. Hem denetleyici hem denetleyen konumlarında olduk.1999’a geldikten sonra Gürsu Belediyesi'nde tam 10 yıl çalıştım. Bu koşuşturmalar içerisinde birçok yerde çalıştım sonrasında belediyecilik bana gelmedi, mesleğimizi öğrenmişiz, öğretmişiz, hayvanlara faydalı olmamız gerekiyor,dolayısıyla insanlara faydalı olmamız gerekiyor sonuç itibariyle.
‘SAHİPLENDİRME TARAFTARIYIM’
Bizim sloganımız şudur; Beşeri Hekimler insanlar için, Veteriner Hekimler insanlık için çalışır. Dolayısı ile bu sektör içerisine girdik. O zamanki şartlarda hem kendi özel yerini açmana müsaade ediliyordu. Bizde belediyede iken 2007'nin sonunda Canvet Veteriner muayenehanesini açtık.2008 yılında Canvet Veteriner Limited şirketini kurduk. Ticaret hayatında hiçbir şekilde Veteriner Hekimlerin çoğu hayvan alım satımı yaparlar ben buna karşıyım, sahiplendirme taraftarıyım. Kendim 11 sokak kedisine bakıyorum. Hiçbir şekilde dediğim gibi bunu ticareti olarak görmedim. Sağlıkları mı evet olması gereken bir süreç onlarda bir candır. Çok da kar odaklı değil ama malum odalara tabiyiz. Odaların belirlediği fiyat tarifelerine uymak zorundayız ama yine de ekonomik yapıyoruz biz burada.
12 YILDA BU BÖLGEDE DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
İlk Kliniği açtığımızda bu bölgede pet hayvan tarif ettiğimiz kedi köpek sever yoktu. Kliniğimizde içeriye girenler yoktu içeride kedi köpek vardır diye, ama aradan 12 yıl geçmesine rağmen insanlar da ciddi anlamda hayvan sevgisi artışı var. Bunda biraz da pandemimin etkisi oldu insanların canı sıkıldı. Pandemi de ciddi anlamda artış oldu. Fakat işte üzüldüğüm nokta hayvanları araç olarak kullananlar var zamanında aldılar şimdi de maddi durumları olmadığından sokağa salıyorlar. Eskiden kırmalar melezler vardı sokaklarda geziyordu ama şimdi ırk köpeklerde artık sokak köpeği haline geldi.
Peki Ahmet Hocam polikliniğimizde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?
Şirketi kurduktan sonra o günden bugüne ciddi anlamda koyun keçi büyükbaş tedavileri vesaire yapılıyor. Bölgemiz onu gerektiriyordu, ufacık bir yerden başlayan serüvenimiz bugün toplam 9 veteriner hekim 11 personel 2 tane poliklinik ile hizmet veriyoruz. Birazdan polikliniğimizide gezeriz. Canvet içerisinde ekipman olarak teknik olarak aklınıza ne geliyorsa, emar hariç endoskopiden tutun, tam kan biyokimya idrar analizlerini varana kadar bütün ekipman ve cihazlarımız var. Hekim arkadaşlarımız konularında uzman çok ileri derecede iyi bir ekipman ve sistem gerektirmeyen bütün vakalara bakıyoruz. Kırık ameliyatlarından tutun yumuşak doku enfeksiyonlarına, kanser tedavilerinde,tahlillerine vesaire her şey bizde mevcut. Canvit bu konumda devam ediyor.
Ahmet Hocam şimdi isterseniz birkaç gelen sorudan sormak isteriz. Emine Hanım sormuş, 6 ay önce bir sokak kedisi sahiplendiğini ama hala daha kedisinin alışamadığını ne yapması gerektiğini soruyor?
6 aylık kediler genelde sokakta yaşam şartlarına adapte olmuştur genelde onların içgüdüsel olarak ataları aslan öyle düşünün. Avlanma içgüdüsüne sahiptir genellikle kediler. Bizim eski Anadolu'daki kültür gibi ev ve dışarının kombine yaşamını tercih ederler. 6 aylık olduğu için cinsel açıdan da artık aktivitelerin başladığı dönemdir. O yüzden de dışarıya çıkma eğilimleri gösterecektir bu kızgınlık dönemi geldiğinde kısırlık operasyonu yapılmalı. Evde biraz daha sevgi ve ilgi ile düzelecektir.
Diğer bir soru, 16 yaşında üniversiteye hazırlanan bir arkadaşımız, Ömer Bey soruyor, hocam veteriner fakültesini önerir mi?
MESLEĞİ SEVENLERE TAVSİYE EDERİM
Her meslek sevilerek yapılması gereken mesleklerdir ama bizim meslekte ekstra sevmek zorundasınız. Eğer seviyorsan kesinlikle tavsiye ederim ama şunu unutmayın Veteriner Fakültesi tıptan daha zordur. Tıp sadece insana bakar insanıda üçe ayırır kadın erkek ve çocuk diye. Sonra ileriki aşamalarda hastalıkları sistemlerinde spesifik haline getirerek uzmanlık vardır ama biz veteriner hekimlerden beklenen bütün hayvanları bilmektir. O kadar çok değişik grupta o kadar fazla hayvan çeşitliliği var ki size anlatamam. Ayrıca köpeklerde bir ilaç vardır. Irkına hiçbir zararı yoktur ama ırkını öldürür. Bunun gibi spesifik farklılıklar da var. Kanatlı hayvanlar ayrı bir furya ,egzotik ayrı bir furya, çok mideliler ayrı bir furya. Bunların anatomik sisteminin farklılıkları sonradan uzmanlaşan arkadaşlarımız var vahşi hayvanlar üzerine uzmanlaşıyorlar. Veteriner Hekimler olarak sadece hayvan sağlığı almıyoruz gıda sağlığı üzerine de eğitim alıyoruz. Gıda hijyeni, besin şu anda tüketime insanlık içinde dediğimiz kasıt budur zaten, tüketime sunulan hayvansal bütün ürünlerin hepsini de Veteriner Hekimler üretim aşamasından sonuna kadar her aşamasında bulunur gıda derslerimizde vardır. Dolayısı ile okuması zordur.
Peki diğer bir arkadaşımız da puanlamalarla ilgili soruyor?
Veteriner fakültelerinin yanlış politikalar yüzünden artmasından dolayı en alttan üste kadar puanla girebilirsiniz şu anda. 300’lerde puan varken 460’larda da puan var. Ama öncelikle puandan önce sevip sevmemesi çok önemli sevmezseniz kesinlikle yapılabilecek bir meslek değil.
‘YÖNLENDİRME TARAFTARI DEĞİLİM’
Oğlum Fen Lisesi ikinci sınıfa gidiyor, ben çocuğumu bile çok yönlendirme taraftarı değilim oğluma bile kendisinin sevdiği işi yapmasını tavsiye ediyorum. Çok çok özür dilerim ailecek mutlu değilsiniz bırakabilirsiniz ya da anne babamız dünyamızı terk etti ya da terk edecek evliliklerde ayrılıklar olabilir çocuklarınızdan ayrılabiliyorsunuz ama ben 80 yılda yaşasam 90 yılda yaşasam hala veteriner hekimim, beni hayatta bırakmayacak tek unsur dolayısıyla sevdiği işi yapmasını söylüyorum. Sonuçta ama akılda veriyoruz böyle bir düzen kurmuşuz hayata 30-0 önde başlayabilirsin diyoruz ama karar verecek olan kendisi. Bizim zamanımızda ne olacaksınız diye sorarlardı şu olmazsa bu ,bu olmazsa şu, bu olmazsa bu derdik 5-6 meslek sayarak ben oğlana soruyorum hiç hedefin yok mu diye baba en yüksek puanı alayım ondan sonra değerlendiririm diyor. Her şey diplomada değil hayatta. Bunu da aslında akıllarından çıkartmamaları lazım gençlerin, daha iyi okumayı diplomaya iş olarak bakıyoruz, kendimizi geliştirme olarak bakmıyoruz, bunuda mutlaka değiştirmemiz lazım.
Hocam diğer bir soru, yine sokaklarda çok kedi köpek görüyoruz onlar için neler yapabiliriz?
İlk önce insan kendisinden başlamalı. Yumurtayı dışarıdan kırdığımızda ölür içeriden kırıldığında can olur. Dolayısıyla değişimin insanın kendisinden başlaması lazım, toplum olarak sokak hayvanlarının bize zarar değil fayda getirdiğini anlamamız lazım, onların bize faydalarını düşünmemiz lazım. Onları ötelemek yerine kabullenmemiz lazım. Bugün Avrupa'da köpek bakmak Kedi bakmak ekstra ekstra zordur, herkes oralarda kedi köpek sahibi olamıyor bazı şartlara sahip olmanız gerekiyor, aynı çocuk sahibi olmanız gibi şartları olması lazım ama bizim burada böyle şeyler yok. Avrupa'ya gidenler görür sokakta bir tek başıboş köpek göremezsiniz. Rönesanstan sonra salgın hastalıklara binaen Avrupa tek bir elden ciddi katliamlar yaptılar sonra saf ırkları topladılar onun sonrasında çok güzel başarılar elde ettiler.
Diğer bir soru hocam veteriner olmasaydı başka bir meslek erbabı olabilir miydi?
Lise hayatımın içerisinde hedeflediklerim vardı ama ben veteriner hekimliği tanıdığım için dünyaya bir kere daha gelsem yine veteriner hekim olurum. Nedir ticaret hayatına ya da mesleki yaklaşımlara mesela devlet memuru gibi 10 sene kaybı yaşamazdım.Fakülteden girer girmez tekrar bu işin içerisine girerdim bir daha dünyaya gelsem ve veterinerliği tanımasam iç mimar ya da mühendis olma hayalim vardı.
Peki hocam son olarak buradan neler söylemek istersiniz halkımıza gençlere ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
SATIN ALMASINLAR, SAHİPLENSİNLER
Kesinlikle ve kesinlikle sahiplensinler satın almasınlar. Sokaklara biraz göz atmaları durumunda yavru yardıma muhtaç birçok kedi bulabilirler. Bazı kesimler bunu sevmeyecekler ama ben bu tür hayvanların kesinlikle satışına karşıyım. Son olarak öncelikle başta Kestel'de, Demirtaş’ta ,Bursa'da yaşayan insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza Kestel'den Canvet Veteriner Polikliniği’nden sevgilerimi ,saygılarımı göstermek istiyorum ,esenlikler diliyorum. Bizler de başta Canvet Veteriner Polikliniği Kurucusu Veteriner Hekim Sayın Ahmet Metin Alkan olmak üzere Veteriner Hekimler Yunus Kaya, Berat Keskin, Serap Barut, Emre Yahşi, Hüseyin Oğuzhan Bektaş, Alper Batuhan Akpınar ve İzel Didem Çağlayan ile Veteriner Sağlık Teknikeri Melih Sefa Avina’ya bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Veteriner hekimler insanlık için çalışır'
Kestel'de ve Demirtaş bölgesinde güzel çalışmalar ortaya koyan Canvet Veteriner Polikliniği kurucusu ve sahibi Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan ile Canvet Veteriner Polikliniği’nin kuruluşu bugünlere gelişi ve daha bir çok merak edilene cevap bulma fırsatı yakaladığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ
Hocam öncelikle bizleri,ekibimizi Kestel Polikliniğinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım Ahmet Metin Alkan kimdir?
MASANIN DÖRT KÖŞESİNDE BULUNDUM
Bizlere böyle güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Metin Alkan. 1975 Erzurum doğumluyum, aslımız Artvinli. Babamın öğretmen olması nedeniyle hiçbir yerde 4 yıldan fazla kalmamıştık. İlkokul, ortaokul ve liseyi değişik yerlerde okuduktan sonra en son Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1999 yılında mezun oldum. Kendi köyümüzün olduğu bölgede özel klinik açtık. Özel klinik denemelerimiz de hayat tecrübeleri, malum hepimiz sadece okuma odaklıyız ticareti bize öğreten olmuyor ticareti yaşayarak öğreniyorsunuz, sadece üniversitelerde meslek öğrettiler. Dolayısıyla ticareti öğrenelim, ticareti yapabilir miyiz derken beceremedik. Hasbelkader Gürsu Belediyesi'nde 2000 yılında belediyede veteriner hekim olarak göreve başladım. Ben veteriner camiasının masasının dört köşesinin dördünde de bulundum. Hep bir köşede kalmadık. Devlet kademesinde de bulunduk, özel klinik de de çalıştık, yetiştiricilik de yaptık. Hem denetleyici hem denetleyen konumlarında olduk.1999’a geldikten sonra Gürsu Belediyesi'nde tam 10 yıl çalıştım. Bu koşuşturmalar içerisinde birçok yerde çalıştım sonrasında belediyecilik bana gelmedi, mesleğimizi öğrenmişiz, öğretmişiz, hayvanlara faydalı olmamız gerekiyor,dolayısıyla insanlara faydalı olmamız gerekiyor sonuç itibariyle.
‘SAHİPLENDİRME TARAFTARIYIM’
Bizim sloganımız şudur; Beşeri Hekimler insanlar için, Veteriner Hekimler insanlık için çalışır. Dolayısı ile bu sektör içerisine girdik. O zamanki şartlarda hem kendi özel yerini açmana müsaade ediliyordu. Bizde belediyede iken 2007'nin sonunda Canvet Veteriner muayenehanesini açtık.2008 yılında Canvet Veteriner Limited şirketini kurduk. Ticaret hayatında hiçbir şekilde Veteriner Hekimlerin çoğu hayvan alım satımı yaparlar ben buna karşıyım, sahiplendirme taraftarıyım. Kendim 11 sokak kedisine bakıyorum. Hiçbir şekilde dediğim gibi bunu ticareti olarak görmedim. Sağlıkları mı evet olması gereken bir süreç onlarda bir candır. Çok da kar odaklı değil ama malum odalara tabiyiz. Odaların belirlediği fiyat tarifelerine uymak zorundayız ama yine de ekonomik yapıyoruz biz burada.
12 YILDA BU BÖLGEDE DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
İlk Kliniği açtığımızda bu bölgede pet hayvan tarif ettiğimiz kedi köpek sever yoktu. Kliniğimizde içeriye girenler yoktu içeride kedi köpek vardır diye, ama aradan 12 yıl geçmesine rağmen insanlar da ciddi anlamda hayvan sevgisi artışı var. Bunda biraz da pandemimin etkisi oldu insanların canı sıkıldı. Pandemi de ciddi anlamda artış oldu. Fakat işte üzüldüğüm nokta hayvanları araç olarak kullananlar var zamanında aldılar şimdi de maddi durumları olmadığından sokağa salıyorlar. Eskiden kırmalar melezler vardı sokaklarda geziyordu ama şimdi ırk köpeklerde artık sokak köpeği haline geldi.
Peki Ahmet Hocam polikliniğimizde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?
Şirketi kurduktan sonra o günden bugüne ciddi anlamda koyun keçi büyükbaş tedavileri vesaire yapılıyor. Bölgemiz onu gerektiriyordu, ufacık bir yerden başlayan serüvenimiz bugün toplam 9 veteriner hekim 11 personel 2 tane poliklinik ile hizmet veriyoruz. Birazdan polikliniğimizide gezeriz. Canvet içerisinde ekipman olarak teknik olarak aklınıza ne geliyorsa, emar hariç endoskopiden tutun, tam kan biyokimya idrar analizlerini varana kadar bütün ekipman ve cihazlarımız var. Hekim arkadaşlarımız konularında uzman çok ileri derecede iyi bir ekipman ve sistem gerektirmeyen bütün vakalara bakıyoruz. Kırık ameliyatlarından tutun yumuşak doku enfeksiyonlarına, kanser tedavilerinde,tahlillerine vesaire her şey bizde mevcut. Canvit bu konumda devam ediyor.
Ahmet Hocam şimdi isterseniz birkaç gelen sorudan sormak isteriz. Emine Hanım sormuş, 6 ay önce bir sokak kedisi sahiplendiğini ama hala daha kedisinin alışamadığını ne yapması gerektiğini soruyor?
6 aylık kediler genelde sokakta yaşam şartlarına adapte olmuştur genelde onların içgüdüsel olarak ataları aslan öyle düşünün. Avlanma içgüdüsüne sahiptir genellikle kediler. Bizim eski Anadolu'daki kültür gibi ev ve dışarının kombine yaşamını tercih ederler. 6 aylık olduğu için cinsel açıdan da artık aktivitelerin başladığı dönemdir. O yüzden de dışarıya çıkma eğilimleri gösterecektir bu kızgınlık dönemi geldiğinde kısırlık operasyonu yapılmalı. Evde biraz daha sevgi ve ilgi ile düzelecektir.
Diğer bir soru, 16 yaşında üniversiteye hazırlanan bir arkadaşımız, Ömer Bey soruyor, hocam veteriner fakültesini önerir mi?
MESLEĞİ SEVENLERE TAVSİYE EDERİM
Her meslek sevilerek yapılması gereken mesleklerdir ama bizim meslekte ekstra sevmek zorundasınız. Eğer seviyorsan kesinlikle tavsiye ederim ama şunu unutmayın Veteriner Fakültesi tıptan daha zordur. Tıp sadece insana bakar insanıda üçe ayırır kadın erkek ve çocuk diye. Sonra ileriki aşamalarda hastalıkları sistemlerinde spesifik haline getirerek uzmanlık vardır ama biz veteriner hekimlerden beklenen bütün hayvanları bilmektir. O kadar çok değişik grupta o kadar fazla hayvan çeşitliliği var ki size anlatamam. Ayrıca köpeklerde bir ilaç vardır. Irkına hiçbir zararı yoktur ama ırkını öldürür. Bunun gibi spesifik farklılıklar da var. Kanatlı hayvanlar ayrı bir furya ,egzotik ayrı bir furya, çok mideliler ayrı bir furya. Bunların anatomik sisteminin farklılıkları sonradan uzmanlaşan arkadaşlarımız var vahşi hayvanlar üzerine uzmanlaşıyorlar. Veteriner Hekimler olarak sadece hayvan sağlığı almıyoruz gıda sağlığı üzerine de eğitim alıyoruz. Gıda hijyeni, besin şu anda tüketime insanlık içinde dediğimiz kasıt budur zaten, tüketime sunulan hayvansal bütün ürünlerin hepsini de Veteriner Hekimler üretim aşamasından sonuna kadar her aşamasında bulunur gıda derslerimizde vardır. Dolayısı ile okuması zordur.
Peki diğer bir arkadaşımız da puanlamalarla ilgili soruyor?
Veteriner fakültelerinin yanlış politikalar yüzünden artmasından dolayı en alttan üste kadar puanla girebilirsiniz şu anda. 300’lerde puan varken 460’larda da puan var. Ama öncelikle puandan önce sevip sevmemesi çok önemli sevmezseniz kesinlikle yapılabilecek bir meslek değil.
‘YÖNLENDİRME TARAFTARI DEĞİLİM’
Oğlum Fen Lisesi ikinci sınıfa gidiyor, ben çocuğumu bile çok yönlendirme taraftarı değilim oğluma bile kendisinin sevdiği işi yapmasını tavsiye ediyorum. Çok çok özür dilerim ailecek mutlu değilsiniz bırakabilirsiniz ya da anne babamız dünyamızı terk etti ya da terk edecek evliliklerde ayrılıklar olabilir çocuklarınızdan ayrılabiliyorsunuz ama ben 80 yılda yaşasam 90 yılda yaşasam hala veteriner hekimim, beni hayatta bırakmayacak tek unsur dolayısıyla sevdiği işi yapmasını söylüyorum. Sonuçta ama akılda veriyoruz böyle bir düzen kurmuşuz hayata 30-0 önde başlayabilirsin diyoruz ama karar verecek olan kendisi. Bizim zamanımızda ne olacaksınız diye sorarlardı şu olmazsa bu ,bu olmazsa şu, bu olmazsa bu derdik 5-6 meslek sayarak ben oğlana soruyorum hiç hedefin yok mu diye baba en yüksek puanı alayım ondan sonra değerlendiririm diyor. Her şey diplomada değil hayatta. Bunu da aslında akıllarından çıkartmamaları lazım gençlerin, daha iyi okumayı diplomaya iş olarak bakıyoruz, kendimizi geliştirme olarak bakmıyoruz, bunuda mutlaka değiştirmemiz lazım.
Hocam diğer bir soru, yine sokaklarda çok kedi köpek görüyoruz onlar için neler yapabiliriz?
İlk önce insan kendisinden başlamalı. Yumurtayı dışarıdan kırdığımızda ölür içeriden kırıldığında can olur. Dolayısıyla değişimin insanın kendisinden başlaması lazım, toplum olarak sokak hayvanlarının bize zarar değil fayda getirdiğini anlamamız lazım, onların bize faydalarını düşünmemiz lazım. Onları ötelemek yerine kabullenmemiz lazım. Bugün Avrupa'da köpek bakmak Kedi bakmak ekstra ekstra zordur, herkes oralarda kedi köpek sahibi olamıyor bazı şartlara sahip olmanız gerekiyor, aynı çocuk sahibi olmanız gibi şartları olması lazım ama bizim burada böyle şeyler yok. Avrupa'ya gidenler görür sokakta bir tek başıboş köpek göremezsiniz. Rönesanstan sonra salgın hastalıklara binaen Avrupa tek bir elden ciddi katliamlar yaptılar sonra saf ırkları topladılar onun sonrasında çok güzel başarılar elde ettiler.
Diğer bir soru hocam veteriner olmasaydı başka bir meslek erbabı olabilir miydi?
Lise hayatımın içerisinde hedeflediklerim vardı ama ben veteriner hekimliği tanıdığım için dünyaya bir kere daha gelsem yine veteriner hekim olurum. Nedir ticaret hayatına ya da mesleki yaklaşımlara mesela devlet memuru gibi 10 sene kaybı yaşamazdım.Fakülteden girer girmez tekrar bu işin içerisine girerdim bir daha dünyaya gelsem ve veterinerliği tanımasam iç mimar ya da mühendis olma hayalim vardı.
Peki hocam son olarak buradan neler söylemek istersiniz halkımıza gençlere ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
SATIN ALMASINLAR, SAHİPLENSİNLER
Kesinlikle ve kesinlikle sahiplensinler satın almasınlar. Sokaklara biraz göz atmaları durumunda yavru yardıma muhtaç birçok kedi bulabilirler. Bazı kesimler bunu sevmeyecekler ama ben bu tür hayvanların kesinlikle satışına karşıyım. Son olarak öncelikle başta Kestel'de, Demirtaş’ta ,Bursa'da yaşayan insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza Kestel'den Canvet Veteriner Polikliniği’nden sevgilerimi ,saygılarımı göstermek istiyorum ,esenlikler diliyorum. Bizler de başta Canvet Veteriner Polikliniği Kurucusu Veteriner Hekim Sayın Ahmet Metin Alkan olmak üzere Veteriner Hekimler Yunus Kaya, Berat Keskin, Serap Barut, Emre Yahşi, Hüseyin Oğuzhan Bektaş, Alper Batuhan Akpınar ve İzel Didem Çağlayan ile Veteriner Sağlık Teknikeri Melih Sefa Avina’ya bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Kale Mahallesi,
Kurtuluş Caddesi No 23/A
Tel: 0 224 376 20 96
www.canvetbursa.com
KESTEL/BURSA
Demirtaş-Cumhuriyet Mahallesi
3.Cadde Prestij Park Bulvar Sitesi
C Blok No:91
OSMANGAZİ/BURSA
En Çok Okunan Haberler