Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi 2020’ yayımlandı. Bu yıl üçüncüsü yayımlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde Bursa bölgesinden Karacabey’in gururu “Tavacı Refik” yer aldı.
Haber Giriş Tarihi: 18.08.2020 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 09:21
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU
Gurme uzmanlarının “Mutlaka gidilmesi gereken yer” olarak gösterdikleri ve Karacabey adını yurt içinde ve yurt dışında duyurmuş olması nedeniyle ilçenin turizm elçisi olarak kabul edilen Refik Berber, son almış olduğu başarı ödülü ile kalitesini “inci” ile taçlandırdı.Karacabey’in gurur adreslerinden biri olan Tavacı Refik, bilindiği üzere Şubat ayı içerisinde düzenlenen ve ünlüler geçidinin yaşandığı Altın Taç Ödül Töreni’nde, “Türkiye’nin En Başarılı Et Lokantası” ödülüne de layık görülmüştü..
Karacabey'de uzun yıllardır hizmet vermekte olan adını bütün Türkiye’ye duyuran güzel lezzetleriyle adeta parmak ısırtan Tavacı Refik’in kurucusu Refik Usta ve oğlu Berk Berber ile mekanın kuruluşundan günümüze çalışmaları , lezzetleri ve almış olduğu ödülleri ve başarıları masayı yatırdığımız güzel ,detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. Bu güne kadar birçok gurme ustasının “mutlaka gidilmesi gereken mekan” olarak adres gösterdiği, yurt içi ve yurt dışı yazılı basında yer alan Tavacı Refik’in kurucusu Refik Ustam , öncelikle bizleri Karacabey'de mekanınızda konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Son zamanlarda sıkıntılı bir süreçten de geçiyoruz aynı zamanda.
HİJYEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..
Evet doğru söylüyorsunuz. Pandemi sürecinde gerekli önlemleri almış olarak personelimizle hizmet vermeyi sürdürmekteyiz. Tabii bu süreçte hijyeni ön plana çıkartarak, hem servis yapan personelimiz hem mutfağımızda hizmet veren arkadaşlarımızla hijyeni ana unsur haline getirdik. Girişlerde çıkışlarda insanlarımızın , müşterilerimizin ellerini dezenfekte servisi yapıyoruz. Sonrasında masaların temizliğine de büyük önem gösteriyoruz. Bu şekilde bu durumda dahi müşterilerimize, konuklarımıza en iyi hizmeti vermek açısından azmin de ötesinde gayret gösteriyoruz ve konuklarımızı ağırlıyoruz.
Peki sayın Ustam, sizi yakalamışken lezzetlerinizle de ilgili bilgi verir misiniz kısaca?
Başladığımızdan beri lezzetlerimiz hep aynı kuzunun ön kolunu tandır yapıyoruz. Tavada pişirme 4 dakika, dana eti onlar bonfiledir. Erikli kavurmamız var o da mükemmeldir, kuzu etinden. Karacabey, Bursa, Güney Marmara, bütün Türkiye bu güzel lezzetlerimizi çok beğendi. Tatlılarımız da hakeza çok güzel bütün lezzetlerimiz çok güzel bir şekilde tercih edilmek, teveccüh görmekte tabii ki bizleri gelecek açısından oldukça umutlandırmakta.
ÖDÜL ALMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY..
Refik Ustam, tabii lezzet güzel olduğu zaman , ödüllerde arka arkaya geliyor zannedersem?
Aynen o şekilde. Şubat ayı içerisinde söylediğiniz üzere Türkiye'nin enlerinde “Altın Taç” ödülünü aldık, yine daha geçen hafta ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde Karacabey’in gururu olarak yer aldık. Bunun yanı sıra daha önceki süreçlerde de bir çok ödülde aldığımızı eklemek istiyorum. Bizleri bu durum elbette çok mutlu ediyor ve çalışmalarımıza daha da sıkı tutunmamızı sağlıyor. Belirtmek istediğim diğer bir husus ise parası olup bu işi yapmaya çalışan arkadaşların çok yanlış yaptıklarıdır. Bu işi bilen işin içinden gelen , eğitimini alanların bu işi devam ettirmesi lazım. “Param var, mekan açayım” mantığıyla gidilirse sektördeki gidişatın kötü olacağını hatırlatmama bilmem gerek var mı..
Şimdide Refik Usta’nın oğlu Berk Berber’i tanıyalım?
Elbette, memnuniyetle. 1994 Karacabey doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. İstanbul Işık Üniversitesi Sinema, Televizyon Bölümü mezunuyum. Üniversite sürecin de mutfak akademileri eğitimi aldım. Üniversite bittikten sonra da 4 aylık bir akademiye daha gittim, diploma kazanmak için en son 8 aylık bir kurstan geçtim. Benimle birlikte kardeşim Görkem Berber’de burada bizlere yardımcı oluyor. “Tavacı Refik” ilk olarak babam Refik Berber tarafından 1995 yılında yine Karacabey'de hemen yan tarafımızda kuruldu, sonrasında bundan takriben 6,5 sene kadar önce şu anki mekânımızı düzenleyerek buraya geçtik ve burada hizmet vermeye başladık.
Peki, Berk Bey bizlere Tavacı Refik’e gelen müşterileriniz neler bulabilirler, bunun hakkında bilgi verebilir misiniz?
LEZZETLERİMİZ ÇOK BEĞENİLİYOR
Bizde saç tava ve kuzu tandır var. Saç tava dana etinden yağsız, sıfır yağ, kuzu tandırımızı ise kuzu ön koldan yapmaktayız. Önden gelen mezelerimiz yoğurt, hellim, mücver, semizotu borani, yaprak sarma bunları ekstra, ücretli olarak isteyenlere veriyoruz. Diğerleri salata, soğan, biber ezme ve tereyağı ücretsiz olarak herkese sunuyoruz.
Halk tarafından en çok merak edilen husus, damak çatlatan güzel lezzetlerinizi ortaya çıkartmış olduğunuz kırmızı etleri nereden tedarik ettiğiniz ile ilgili sorular oluyor.
ÖDÜL DEYİNCE AKLA ARTIK 'TAVACI REFİK' GELİYOR
Bursa'nın en köklü kasaplarından olan “Serdar Ün” Et Ürünlerinden kırmızı et tedariğimizi karşılamaktayız.
Tavacı Refik’ in gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Hedefimiz buraya sahip çıkmak aynı zamanda babamızdan aldığımız bayrağı ileriye taşımak diyebilirim. Bursa ve Bandırma'dan yoğunlukla müşterilerimiz gelmekteler. İstanbul Anadolu Yakasından da birçok müşterimiz akşam rezervasyonlarını vererek yeni otobandan kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Saat 10.30 gibi başlayan servisimiz akşam 22.00’ye dek sürmektedir.
Berk Bey, son olarak neler eklemek istersiniz?
Güzel lezzetlerimizi, damak çatlatan tatlarımızı başta Güney Marmara’da yaşayanlar olmak üzere bütün halkımıza öneriyorum ve işletmemize beklediğimizi son olarak eklemek istiyorum.
ÖDÜLLÜ LEZZETLER SİZİ BEKLİYOR
Bursa'nın ilk tavacı konseptiyle hizmet vermeye başlayan işletmesi olan Tavacı Refik’in başta tandırı ve saç tavası olmak üzere birbirinden lezzetli mezelerini ve tatlılarını bende başta Karacabeyliler, Bursalılar olmak üzere bütün halkımıza şiddetle ve ısrarla öneriyorum. Kesinlikle memnun kalacağınızın da ayrıca garantisini veriyorum..
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tavacı Refik ödüle doymuyor
Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi 2020’ yayımlandı. Bu yıl üçüncüsü yayımlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde Bursa bölgesinden Karacabey’in gururu “Tavacı Refik” yer aldı.
Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU
Gurme uzmanlarının “Mutlaka gidilmesi gereken yer” olarak gösterdikleri ve Karacabey adını yurt içinde ve yurt dışında duyurmuş olması nedeniyle ilçenin turizm elçisi olarak kabul edilen Refik Berber, son almış olduğu başarı ödülü ile kalitesini “inci” ile taçlandırdı. Karacabey’in gurur adreslerinden biri olan Tavacı Refik, bilindiği üzere Şubat ayı içerisinde düzenlenen ve ünlüler geçidinin yaşandığı Altın Taç Ödül Töreni’nde, “Türkiye’nin En Başarılı Et Lokantası” ödülüne de layık görülmüştü..
Karacabey'de uzun yıllardır hizmet vermekte olan adını bütün Türkiye’ye duyuran güzel lezzetleriyle adeta parmak ısırtan Tavacı Refik’in kurucusu Refik Usta ve oğlu Berk Berber ile mekanın kuruluşundan günümüze çalışmaları , lezzetleri ve almış olduğu ödülleri ve başarıları masayı yatırdığımız güzel ,detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. Bu güne kadar birçok gurme ustasının “mutlaka gidilmesi gereken mekan” olarak adres gösterdiği, yurt içi ve yurt dışı yazılı basında yer alan Tavacı Refik’in kurucusu Refik Ustam , öncelikle bizleri Karacabey'de mekanınızda konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Son zamanlarda sıkıntılı bir süreçten de geçiyoruz aynı zamanda.
HİJYEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..
Evet doğru söylüyorsunuz. Pandemi sürecinde gerekli önlemleri almış olarak personelimizle hizmet vermeyi sürdürmekteyiz. Tabii bu süreçte hijyeni ön plana çıkartarak, hem servis yapan personelimiz hem mutfağımızda hizmet veren arkadaşlarımızla hijyeni ana unsur haline getirdik. Girişlerde çıkışlarda insanlarımızın , müşterilerimizin ellerini dezenfekte servisi yapıyoruz. Sonrasında masaların temizliğine de büyük önem gösteriyoruz. Bu şekilde bu durumda dahi müşterilerimize, konuklarımıza en iyi hizmeti vermek açısından azmin de ötesinde gayret gösteriyoruz ve konuklarımızı ağırlıyoruz.
Peki sayın Ustam, sizi yakalamışken lezzetlerinizle de ilgili bilgi verir misiniz kısaca?
Başladığımızdan beri lezzetlerimiz hep aynı kuzunun ön kolunu tandır yapıyoruz. Tavada pişirme 4 dakika, dana eti onlar bonfiledir. Erikli kavurmamız var o da mükemmeldir, kuzu etinden. Karacabey, Bursa, Güney Marmara, bütün Türkiye bu güzel lezzetlerimizi çok beğendi. Tatlılarımız da hakeza çok güzel bütün lezzetlerimiz çok güzel bir şekilde tercih edilmek, teveccüh görmekte tabii ki bizleri gelecek açısından oldukça umutlandırmakta.
ÖDÜL ALMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY..
Refik Ustam, tabii lezzet güzel olduğu zaman , ödüllerde arka arkaya geliyor zannedersem?
Aynen o şekilde. Şubat ayı içerisinde söylediğiniz üzere Türkiye'nin enlerinde “Altın Taç” ödülünü aldık, yine daha geçen hafta ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde Karacabey’in gururu olarak yer aldık. Bunun yanı sıra daha önceki süreçlerde de bir çok ödülde aldığımızı eklemek istiyorum. Bizleri bu durum elbette çok mutlu ediyor ve çalışmalarımıza daha da sıkı tutunmamızı sağlıyor. Belirtmek istediğim diğer bir husus ise parası olup bu işi yapmaya çalışan arkadaşların çok yanlış yaptıklarıdır. Bu işi bilen işin içinden gelen , eğitimini alanların bu işi devam ettirmesi lazım. “Param var, mekan açayım” mantığıyla gidilirse sektördeki gidişatın kötü olacağını hatırlatmama bilmem gerek var mı..
Şimdide Refik Usta’nın oğlu Berk Berber’i tanıyalım?
Elbette, memnuniyetle. 1994 Karacabey doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. İstanbul Işık Üniversitesi Sinema, Televizyon Bölümü mezunuyum. Üniversite sürecin de mutfak akademileri eğitimi aldım. Üniversite bittikten sonra da 4 aylık bir akademiye daha gittim, diploma kazanmak için en son 8 aylık bir kurstan geçtim. Benimle birlikte kardeşim Görkem Berber’de burada bizlere yardımcı oluyor. “Tavacı Refik” ilk olarak babam Refik Berber tarafından 1995 yılında yine Karacabey'de hemen yan tarafımızda kuruldu, sonrasında bundan takriben 6,5 sene kadar önce şu anki mekânımızı düzenleyerek buraya geçtik ve burada hizmet vermeye başladık.
LEZZETLERİMİZ ÇOK BEĞENİLİYOR
Bizde saç tava ve kuzu tandır var. Saç tava dana etinden yağsız, sıfır yağ, kuzu tandırımızı ise kuzu ön koldan yapmaktayız. Önden gelen mezelerimiz yoğurt, hellim, mücver, semizotu borani, yaprak sarma bunları ekstra, ücretli olarak isteyenlere veriyoruz. Diğerleri salata, soğan, biber ezme ve tereyağı ücretsiz olarak herkese sunuyoruz.
ÖDÜL DEYİNCE AKLA ARTIK 'TAVACI REFİK' GELİYOR
Bursa'nın en köklü kasaplarından olan “Serdar Ün” Et Ürünlerinden kırmızı et tedariğimizi karşılamaktayız.
Hedefimiz buraya sahip çıkmak aynı zamanda babamızdan aldığımız bayrağı ileriye taşımak diyebilirim. Bursa ve Bandırma'dan yoğunlukla müşterilerimiz gelmekteler. İstanbul Anadolu Yakasından da birçok müşterimiz akşam rezervasyonlarını vererek yeni otobandan kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Saat 10.30 gibi başlayan servisimiz akşam 22.00’ye dek sürmektedir.
Güzel lezzetlerimizi, damak çatlatan tatlarımızı başta Güney Marmara’da yaşayanlar olmak üzere bütün halkımıza öneriyorum ve işletmemize beklediğimizi son olarak eklemek istiyorum.
ÖDÜLLÜ LEZZETLER SİZİ BEKLİYOR
Bursa'nın ilk tavacı konseptiyle hizmet vermeye başlayan işletmesi olan Tavacı Refik’in başta tandırı ve saç tavası olmak üzere birbirinden lezzetli mezelerini ve tatlılarını bende başta Karacabeyliler, Bursalılar olmak üzere bütün halkımıza şiddetle ve ısrarla öneriyorum. Kesinlikle memnun kalacağınızın da ayrıca garantisini veriyorum..
İletişim Bilgileri:
Canbolu Mahallesi Şifa Sokak No:9 Karacabey/BURSA
(Karacabey Devlet Hastanesi Karşısı)
Telefon: (0224) 676 92 39
En Çok Okunan Haberler