SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜSİAD’dan aile iftarı

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin iftar programına çok sayıda davetli katıldı. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay programda, “Dünya ölçeğinde israf edilen ürünlerle, bunlara ihtiyaç duyanlar arasında bir köprü kurulduğunda açlık ve kıtlığın kalmayacağı bilimsel bir gerçektir” ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
MÜSİAD’dan aile iftarı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin iftar programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı ve Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı B. Ali Bayramoğlu’nun yanı sıra çok sayıda MÜSİAD üyesi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konuşmasına, “Ramazan ayının şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum” diyerek başlayan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Merhamet medeniyetimizin en ayırıcı vasıflarından biri de bu yardımlaşma ve paylaşma özelliğidir. Dünya ölçeğinde israf edilen ürünlerle, bunlara ihtiyaç duyanlar arasında bir köprü kurulduğunda açlık ve kıtlığın kalmayacağı bilimsel bir gerçektir. Şüphesiz bize emredilenler sadece bölüşmek değil, birbirimizi anlamak, farklılıklarımızı zenginliğimiz diye algılamak ve illaki çok çalışmak. Bugün bütün İslam coğrafyalarındaki karışıklık, iç çekişmeler ve neticesindeki zillet halinin başka sebepler ile birlikte en önemli unsurunun tembellik olduğu kabullenilmesi gereken bir durumdur. Halbuki biz ‘bir günü diğerine eş geçen aldanmıştır’ düsturuna inanan insanlarız” diye konuştu.

ARA ELEMAN VE KIDEM TAZMİNATI VURGUSU

Güncel ekonomik konulara da değinen Alpay, ‘Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için sıkça kullanılan orta gelir tuzağını aşmak için bir dizi yapısal reformların hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi. Alpay, sözlerini şöyle noktaladı: “Meslek liselerinin tekrar iş hayatına kaliteli, kalifiye eleman sağlayacak bir konuma getirilmesi hayati konulardan biridir. Bir diğer konu da son günlerde hükümetimizin gündeminde olan kıdem tazminatı meselesidir. Bizler emeğin karşılığının kutsal olduğunu bilen bir anlayıştan geliyoruz. Çalışanın hakkının korunacağı, fakat işverene de verimsiz işçiyi korkmadan işten çıkarabilme hürriyetinin olduğu adil bir düzenlemenin yapılması elzemdir. Bununla birlikte, 31 Mart seçimlerine de değinmek isterim. Milletimiz yöneticileri seçti. Artık önümüzde inşallah seçimsiz bir 4,5 yıl var. Başta genel ve yerel idarecilerimiz olmak üzere hep beraber işimize odaklanmalı ve ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışmalıyız. İnşallah şehirlerimizin daha yaşanabilir hale getirilmesi bir yönüyle de medeniyetimizi ifade etmesi bakımından estetiğine de dikkat edilerek imar ve inşa edilmesi hepimizin temennisidir.”

İNSANLARIN DERDİYLE DERTLENEN YAPIYIZ

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş ise, “MÜSİAD 29 yılı geride bıraktı. Bizler sadece iş odaklı değil, aynı zamanda dünyanın her bir karış toprağında yaşayan insanların derdiyle dertlenen, sorumluluk hisseden de bir yapıyız. Biz bu 29 yılda değerlerimizden bir an olsun ayrılmadan ve her geçen gün güçlenerek büyüyen bir yapı olduk” dedi.

SIKINTILARI HALI ALTINA SÜPÜRMEMELİYİZ

Programın konuk konuşmacısı olan MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı ve Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu da ‘Amerika’da Yatırım İmkanları ve Ticaret Fırsatları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bayramoğlu şunları söyledi: “Türkiye’de 17 yıldır siyasi istikrar var. Ancak var olan ekonomik büyümesini çok hazmedebilen bir ülke olmanın dışına çıkıyor. Sanayide çok hızlı büyümeye kalkıştık, fizibiliteye çok dayanmadık. Ekonomiyi planlarken çok planlı programlı gidemedik. O yüzden jeopolitik konumumuzu dikkate aldığımızda, üzerimizde oynanan bazı oyunların gerçekleşmesine kendi ellerimiz vesile olduk. Peşinen hepiniz daha temkinli, sıkıntıları halı altına süpüren değil onları önümüze koyup çözmeye devam etmemiz lazım. Bugün gelinen noktada kriz ve benzeri konuların her çözümü devletten bekleniyor. Peki, biz kendimiz neyi nasıl çözeceğiz, buna bakıyor muyuz, en büyük hata budur.”

YENİ PENCERELER AÇMAK İSTİYORUZ

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat da, “Türk Amerikan ilişkilerinde ticaret kapsamında tüm ithalat/ihracat yapan firmalarımıza destek ve hizmet vermeye çalışıyoruz. ABD olan ticari ilişkilerde yeni pencereler açmak istiyoruz” dedi. IZUS projesinin önemli olduğunu ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, “Son gelişmeler, ekonomi üzerine değişen politikalar, bir ülkenin üretmeden büyümesinin mümkün olmadığını bize gösterdi. Bu proje oldukça önemli bir proje. Bizler dünyanın en büyük pazarı olan ABD’de Türk şirketleri olarak lokal oyuncu olmak istiyorsak bu tip projelere çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçek. Uzmanlığınızı o ülkede değere dönüştürebiliyorsanız, Pazarın dinamizminden dolayı ülkemizde 10 yılda alacağınız mesafeyi orada 1-2 yılda alabilirsiniz” diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.