SON DAKİKA
Hava Durumu

Mikroçip krizine beyanname çözümü

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına ilişkin çıkarılan yönetmelik kapsamında uygulanan mikroçip işleminde, mikroçip ve pet pasaport eksikliğinden ötürü aksamalar yaşanıyor. Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal konuyla ilgili “Biz bununla ilgili sürenin uzatılması talebinde bulunmuştuk. Ancak süre uzatılmadı. Farklı bir yol izlendi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Mikroçip krizine beyanname çözümü

Aslı YEŞİLYURT/ÖZEL HABER

[related-posts id="127458" color="bg-warning"][/related-posts]

Son tarihi 31 Aralık 2022 olan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına ilişkin çıkarılan yönetmeliğe göre, evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere çip takma zorunluluğu getirilirken, 31 Aralık’a kadar evcil hayvanlarına mikroçip taktırmayanlara para cezası uygulanacak. Bu kapsamda gerçekleştirilen mikroçip uygulaması devam ederken, ülke genelinde pet pasaport ve mikroçipin yetişmemesi gibi sorunlar ortaya çıktı. Bütün Türkiye’de hem mikroçip hem pet pasaportlarla ilgili sıkıntıların olduğunu, mikroçip ve pet pasaportların yetişmediğini aktaran Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal “Biz bakanlığa bununla ilgili sürenin uzatılması talebinde bulunmuştuk. Ancak süre uzatılmadı” dedi.

ÇİP4

FARKLI YOL İZLENDİ

Mikroçip sıkıntısına farklı bir çözüm bulunduğunu söyleyen Baysal, “Küçük evcil hayvan sahipleri Tarım İl Müdürlüklerine, ilçe müdürlüklerine gidip bir beyanname dolduracaklar. Bu beyannamelerle ocak ayı içinde de mikroçip uygulandığında cezadan muaf olacaklar. Bu beyannameler ‘Biz taktırmak istedik ama mikroçip yoktu taktıramadık, süreyi bu yüzden aşmış olduk’ anlamına gelecek” ifadelerini kullandı.

ÇİP3

SERBEST VETERİNER HEKİMLER ZORUNDA DEĞİL

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal beyannameler Tarım İl Müdürlükleri ve İlçe Müdürlüklerinden alınabildiği gibi veteriner hekimlerin polikliniklerinde, hastanelerinde de alınabileceğini söyleyerek, “Serbest veteriner hekimler almak zorunda değiller ama alabiliyorlar. Biz muayenehanemize kayıtlı hasta sahiplerimizden alıyoruz. Sonra bu belgeler Bursa Veteriner Hekimler Odası’na veriliyor. Bu beyannameler Veteriner Hekimler Odası’ndan da Tarım İl Müdürlükleri’ne bildirilecek” dedi. Beyannamede bulunanlara ceza uygulanmayacak ancak beyannamede bulunmayanlar ocak ayından itibaren 3 bin 642 lira ceza uygulanacak.

ÇİP2-1

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.