Bugün yol üstü lezzet durakları kapsamında Bursa-Keles yolu üzerinde bulunan Pınarcık Alabalık Tesisleri’nin sahibi Sayın Veysel Aybey ile başta güzel lezzetleri olmak üzere geçmişten bugüne süreci masaya yatırdığımız bir röportaja imza atıyoruz.
Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 08:56
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özkan YILDIRIM
Veysel Bey, gerçekten de tesisiniz tam bir doğa harikası bir bölgede bulunmakta her yer yemyeşil, her şey mükemmel, ala balıklarınız olsun, kiremitte köfteniz, özel mantarlarınız ve mükemmel sıcak tahinli tatlınız olsun hepsi birbirinden lezzetli birbirinden güzel. Öncelikle bunu belirtmek istedim. Sizi tanıyalım başlarken röportajımıza, sonrasında elbette Pınarcık Alabalık Tesislerindeki güzel lezzetlerle ilgili okuyucularımıza bilgilerde vereceğiz.
Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve buralara kadar geldiğiniz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Veysel Aybey 1976 Keles-Pınarcık Köyü doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. Uzun yıllar gençlik yıllarımdan itibaren rençberlik yaptım patates, fasulye, buğday gibi şeyler ektik biçtik. 1993 yılında kurulmuş olan bu tesis 1999 yılında pişirmeye restaurant alabalık şeklinde hizmet vermeye başlamış, 2010 yılı başında da ben devraldım, elbette o günden bugünlere büyük değişiklikler yaptık.
Burada oğlum İsmail Aybey ile birlikte hizmet vermekteyiz. Menümüzde Alabalığın yanına kiremitte köfte olsun, sonrasında kahvaltı servisleri olsun koymaya başladık sonrasında işte localarımızı da ekledik görmüş olduğunuz gibi.Şu an 13 tane locamız var, kahvaltı çeşitlerimiz de çok rağbet görmekte hafta sonları burada bu görmüş olduğunuz localar olsun kapalı alan olsun açık alan olsun hiçbir yerde boş yer kalmıyor.
KAHVALTILIKLARIMIZIN DOĞAL VE KENDİ ÜRETİMİMİZ
Kahvaltıda çok iddialıyız, çeşitlerimizin aşağı yukarı yüze 90'ını ya kendimiz üretiyoruz ya da köyümüzden yakın yakın köylerden temenni ediyoruz. Bu öncelikle çok önemli. Balımız kendi köyümüzde yetiştiriliyor. Çilek reçeli, vişne reçeli, salça, tereyağı hepsini kendimiz yapıyoruz. İşte onların hatta videoları dahi var yine peynirimizi yakın köylerden olan Sorgun'dan temin ediyoruz. Sorgun peynirini duymuşsunuzdur insanlar çok rağbet gösterirler. Doğal kahvaltı dediğiniz işte tam bu olsa gerek. Yemyeşil doğa içerisinde ister localarımızda, ister kapalı alanlarımızda, tamamen doğal ürünlerle bezenmiş kahvaltılarını yapıp güzel oksijen alabilmekteler. Yumurtası, sucuğu, patates kızartması vesairesi ile birlikte toplamda doğal kahvaltılıklarımız 15-16 çeşidi bulmakta. Hatta birçok müşterimizden çok fazla kahvaltılık masaya koyduğumuzla ilgili yorumlar gelmekte bu konuyu da eklemek isterim.
ALABALIK, KİREMİTTE KÖFTE SICAK TAHİN HELVASI
Veysel Bey , isterseniz şimdi de öğlen saatleri ile birlikte servise başladığınız alabalık ve diğer lezzetlerinizi tanıtalım?
Öncelikle elbette alabalığı çeşitlerimiz var. Tereyağlı, mantarlı, kaşarlı ve sade olmak üzere 4 çeşit Alabalığımız bulunmakta.Alabalık çeşitlerimizin yanı sıra kiremitte kasap köftemiz var. Yine Köyümüzde yetişen Kültür mantarlarımız var ortaya mesela 3 kişi geldiğinde mantar yaptırabiliyorsunuz. Bu da çok güzel bir lezzetimiz gerçekten de vatandaşlarımız tarafından güzel rağbet görüyor, beğeniliyor. Tatlı olarak da bizim değişmeyen lezzetimiz sıcak tahin helvamız bulunmakta. Bu da gerçekten bu havaların yavaş yavaş serinlemiş olduğu bugünlerde gerçekten çok güzel bir tatlı ile kapanış yapmış oluyoruz.
ÖZEL GRUPLARA KUZU TANDIR
Bunun yanı sıra gruplara özel kuzu tandır da yapmaktayız. En azından 2 gün öncesinden sipariş vermeleri durumunda hazırlayabiliyoruz. Sonuçta biz kasaptan bu kuzuları almıyoruz köyümüzden temin ediyoruz. İki gün öncesinden kesip dinlendiriyoruz ona göre hazırlıyoruz, bunun tabii kesim aşaması var pişirme aşaması var, biraz zahmetli ve uzun süreçli olduğundan en azından iki gün öncesinden sipariş verilmesi durumunda bu tür kuzu tandır hizmeti de verebilmekteyiz.
AÇIK-KAPALI ALANLARIMIZ MEVCUT
Peki Veysel Bey ,kapalı alanınızda olsun açık alanınızda olsun kaç kişiye aynı anda hizmet verebilmektesiniz?
13 tane locamızvar, kapalı alan anlamında 120 kişiye hizmet verebilmekteyiz. Açık alandaki localarımızla yine işte 70-80 kişi ile birlikte toplamda 180- 190 kişiye aynı anda hizmet verebilmekteyiz. Tabii pandemi sürecinden geçtiğimiz için oturma alanları ile ilgili bazı kısıtlamalara gittik hijyen anlamında olsun, sosyal mesafe anlamında olsun, ailelerin bir araya gelmemeleri anlamında olsun elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.
KELES’E 10 KM, BURSA’YA 45 KM
Veysel Ustam , yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak buradan Bursa'da yaşayan Keles'te yaşayan dağ bölgelerinde yaşayan Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımıza insanlarımıza neler söylemek istersiniz?
Yol Üstü Lezzet Durağı olarak gerçekten çok iddialıyız. Keles’e 10 km Bursa'ya 45 km mesafedeyiz. Keles’ten 5 dakikada, Bursa'dan aşağı-yukarı yarım saatte ulaşabilirsiniz. Yeşil doğası, tabii güzellikleri, bol oksijeninin yanında güzel lezzetleriyle bütün vatandaşlarımızı insanlarımızı buraya bekliyoruz. Son olarak başta Keles'te dağ ilçelerinde olmak üzere Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime, bütün vatandaşlarıma sağlık ,sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.
GİTMEYEN , KAYBEDER...
Alabalık çeşitleri, kiremitte köftesi, mükemmel mantarının yanı sıra sıcak tahin helva tatlısı ve doğal yeşil güzellikleri ile bizleri kendine hayran bırakan Pınarcık Alabalık Tesislerini ben de buradan bütün halkımıza insanlarımıza ısrarla önermek istiyorum. Gerçekten birbirinden güzel lezzetleri güzellikleri sonbahara girmiş olduğumuz şu günlerde ve en sonunda yenilen sıcak tahin helvası insana çok güzel bir enerji katıyor. Ben de buradan lezzet sever vatandaşlarımıza, yol Üstü Lezzet Durağı olarak Keles’in hemen yakınında Bursa’ya yarım saat mesafede olan bu güzel tesisi önermek istiyorum. Son bir not karnınız tok olsa bile ,sadece sıcak tahin helvası için bile gidilecek bir yer.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Doğa ile iç içe mükemmel lezzetler
Bugün yol üstü lezzet durakları kapsamında Bursa-Keles yolu üzerinde bulunan Pınarcık Alabalık Tesisleri’nin sahibi Sayın Veysel Aybey ile başta güzel lezzetleri olmak üzere geçmişten bugüne süreci masaya yatırdığımız bir röportaja imza atıyoruz.
Özkan YILDIRIM
Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve buralara kadar geldiğiniz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Veysel Aybey 1976 Keles-Pınarcık Köyü doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. Uzun yıllar gençlik yıllarımdan itibaren rençberlik yaptım patates, fasulye, buğday gibi şeyler ektik biçtik. 1993 yılında kurulmuş olan bu tesis 1999 yılında pişirmeye restaurant alabalık şeklinde hizmet vermeye başlamış, 2010 yılı başında da ben devraldım, elbette o günden bugünlere büyük değişiklikler yaptık.
Burada oğlum İsmail Aybey ile birlikte hizmet vermekteyiz. Menümüzde Alabalığın yanına kiremitte köfte olsun, sonrasında kahvaltı servisleri olsun koymaya başladık sonrasında işte localarımızı da ekledik görmüş olduğunuz gibi.Şu an 13 tane locamız var, kahvaltı çeşitlerimiz de çok rağbet görmekte hafta sonları burada bu görmüş olduğunuz localar olsun kapalı alan olsun açık alan olsun hiçbir yerde boş yer kalmıyor.
KAHVALTILIKLARIMIZIN DOĞAL VE KENDİ ÜRETİMİMİZ
Kahvaltıda çok iddialıyız, çeşitlerimizin aşağı yukarı yüze 90'ını ya kendimiz üretiyoruz ya da köyümüzden yakın yakın köylerden temenni ediyoruz. Bu öncelikle çok önemli. Balımız kendi köyümüzde yetiştiriliyor. Çilek reçeli, vişne reçeli, salça, tereyağı hepsini kendimiz yapıyoruz. İşte onların hatta videoları dahi var yine peynirimizi yakın köylerden olan Sorgun'dan temin ediyoruz. Sorgun peynirini duymuşsunuzdur insanlar çok rağbet gösterirler. Doğal kahvaltı dediğiniz işte tam bu olsa gerek. Yemyeşil doğa içerisinde ister localarımızda, ister kapalı alanlarımızda, tamamen doğal ürünlerle bezenmiş kahvaltılarını yapıp güzel oksijen alabilmekteler. Yumurtası, sucuğu, patates kızartması vesairesi ile birlikte toplamda doğal kahvaltılıklarımız 15-16 çeşidi bulmakta. Hatta birçok müşterimizden çok fazla kahvaltılık masaya koyduğumuzla ilgili yorumlar gelmekte bu konuyu da eklemek isterim.
ALABALIK, KİREMİTTE KÖFTE SICAK TAHİN HELVASI
Öncelikle elbette alabalığı çeşitlerimiz var. Tereyağlı, mantarlı, kaşarlı ve sade olmak üzere 4 çeşit Alabalığımız bulunmakta. Alabalık çeşitlerimizin yanı sıra kiremitte kasap köftemiz var. Yine Köyümüzde yetişen Kültür mantarlarımız var ortaya mesela 3 kişi geldiğinde mantar yaptırabiliyorsunuz. Bu da çok güzel bir lezzetimiz gerçekten de vatandaşlarımız tarafından güzel rağbet görüyor, beğeniliyor. Tatlı olarak da bizim değişmeyen lezzetimiz sıcak tahin helvamız bulunmakta. Bu da gerçekten bu havaların yavaş yavaş serinlemiş olduğu bugünlerde gerçekten çok güzel bir tatlı ile kapanış yapmış oluyoruz.
ÖZEL GRUPLARA KUZU TANDIR
Bunun yanı sıra gruplara özel kuzu tandır da yapmaktayız. En azından 2 gün öncesinden sipariş vermeleri durumunda hazırlayabiliyoruz. Sonuçta biz kasaptan bu kuzuları almıyoruz köyümüzden temin ediyoruz. İki gün öncesinden kesip dinlendiriyoruz ona göre hazırlıyoruz, bunun tabii kesim aşaması var pişirme aşaması var, biraz zahmetli ve uzun süreçli olduğundan en azından iki gün öncesinden sipariş verilmesi durumunda bu tür kuzu tandır hizmeti de verebilmekteyiz.
AÇIK-KAPALI ALANLARIMIZ MEVCUT
Peki Veysel Bey ,kapalı alanınızda olsun açık alanınızda olsun kaç kişiye aynı anda hizmet verebilmektesiniz?
13 tane locamızvar, kapalı alan anlamında 120 kişiye hizmet verebilmekteyiz. Açık alandaki localarımızla yine işte 70-80 kişi ile birlikte toplamda 180- 190 kişiye aynı anda hizmet verebilmekteyiz. Tabii pandemi sürecinden geçtiğimiz için oturma alanları ile ilgili bazı kısıtlamalara gittik hijyen anlamında olsun, sosyal mesafe anlamında olsun, ailelerin bir araya gelmemeleri anlamında olsun elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.
KELES’E 10 KM, BURSA’YA 45 KM
Yol Üstü Lezzet Durağı olarak gerçekten çok iddialıyız. Keles’e 10 km Bursa'ya 45 km mesafedeyiz. Keles’ten 5 dakikada, Bursa'dan aşağı-yukarı yarım saatte ulaşabilirsiniz. Yeşil doğası, tabii güzellikleri, bol oksijeninin yanında güzel lezzetleriyle bütün vatandaşlarımızı insanlarımızı buraya bekliyoruz. Son olarak başta Keles'te dağ ilçelerinde olmak üzere Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime, bütün vatandaşlarıma sağlık ,sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.
GİTMEYEN , KAYBEDER...
Alabalık çeşitleri, kiremitte köftesi, mükemmel mantarının yanı sıra sıcak tahin helva tatlısı ve doğal yeşil güzellikleri ile bizleri kendine hayran bırakan Pınarcık Alabalık Tesislerini ben de buradan bütün halkımıza insanlarımıza ısrarla önermek istiyorum. Gerçekten birbirinden güzel lezzetleri güzellikleri sonbahara girmiş olduğumuz şu günlerde ve en sonunda yenilen sıcak tahin helvası insana çok güzel bir enerji katıyor. Ben de buradan lezzet sever vatandaşlarımıza, yol Üstü Lezzet Durağı olarak Keles’in hemen yakınında Bursa’ya yarım saat mesafede olan bu güzel tesisi önermek istiyorum. Son bir not karnınız tok olsa bile ,sadece sıcak tahin helvası için bile gidilecek bir yer.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
PINARCIK KÖYÜ /KELES
GSM: 0 530 130 92 34
En Çok Okunan Haberler