SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın su sorunu kalmadı

Türkiye genelinde etkili olan yağışlı hava dalgası, su kaynaklarında sevindirici bir tabloyu beraberinde getirdi. Bursa’da son günlerde artan yağışlarla birlikte baraj doluluk oranlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2026 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2026 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bursa’nın su sorunu kalmadı

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün 1 Nisan 2026 tarihli “Barajlar Su Durumu Raporu”na göre, kentteki su kaynakları önemli ölçüde doldu. Verilere göre Nilüfer Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak tamamen doldu ve tam kapasiteye erişti. Bu gelişme, özellikle son yıllarda kuraklık endişesi yaşayan kent için kritik bir rahatlama olarak değerlendirildi.

Diğer barajlarda da doluluk oranlarının yükseldiği görüldü. Doğancı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 73,50 olarak ölçülürken, Çınarcık Barajı’nda bu oran yüzde 74,72 seviyesine ulaştı. Böylece Bursa’nın ana su kaynaklarının tamamında belirgin bir toparlanma yaşandı.

Toplam su hacmi değerlendirildiğinde, Doğancı ve Nilüfer barajlarının ortalama doluluk oranı yüzde 87 olarak hesaplandı. Çınarcık Barajı’nın da dahil edilmesiyle birlikte genel doluluk ortalaması yüzde 77,97 olarak kayıtlara geçti.

Raporda ayrıca kentin günlük ortalama su tüketim verileri de paylaşıldı. Buna göre Bursa’ya günlük ortalama 425 bin 869 metreküp su sağlanıyor. Mevcut doluluk seviyeleri dikkate alındığında, barajlara hiçbir yeni su girişi olmasa bile şehrin yaklaşık 223 gün boyunca su ihtiyacını karşılayabilecek rezerve sahip olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.