SPOR

Bursa derbisi Bursa’nın

Basketbol Süper Ligi ilk hafta heyecanı Bursalılar için Bursa derbisiyle başladı. Geçtiğimiz yıl başarılı performansıyla Süper Lig’e yükselen Bursaspor Basketbol, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda TOFAŞ’ı ağırladı. Temponun bir dakika bile düşmediği karşılaşmada kazanan taraf 80-76’lık skorla Bursaspor oldu.

Fatma ASLAN KUNDAKCI

Karşılaşma, tarihinde ilk kez Süper Lig’de forma giyen Bursaspor’un sayılarıyla başladı. Olaseni ve Freeman ile 5-0’lık üstünlüğü yakalayan Bursaspor, taraftarının da desteğini arkasına alarak, ilk çeyreği 18-16 önde kapattı. TOFAŞ’ta ise 16 sayılık skorun 10’u Devin Williams’tan geldi. İkinci çeyrekte de iyi oyununu sürdüren Bursaspor, bulduğu isabetli üçlüklerle farkı 7 sayıya kadar çıkardı. TOFAŞ’ın farkı kapatma çabaları yeterli olmayınca ikinci çeyrek 41-34 yine Bursaspor lehine tamamlandı. 

TARAFTARIN DESTEĞİYLE
TOFAŞ, aradan sonra iyi bir dönüş yaptı ve Devin Williams, Lojeski ve Barış Ermiş’in sayılarıyla eşitliği yakaladı: 41-41… Muhsin’in üçüncü çeyreğin bitimine 3.17 kala attığı basket ile TOFAŞ karşılaşmada ilk kez öne geçti: 45-46… Sırtını taraftarına dayayan Yeşil Beyazlılar ise tribünlerden aldığı güçle üçüncü periyodu da önde tamamlamayı bildi: 55-52…

DEVIN WILLIAMS DEVLEŞTİ
Son çeyrek ise tam anlamıyla kıran kırana geçti. Bursaspor lehine 8 sayı açılan fark, Mavi Yeşilliler adına Devin Williams’ın bulduğu isabetli atışlarla eridi ve son iki dakikaya girilirken fark bire indi: 68-67… TOFAŞ’ta Tarik Phillip’in üçlüğü ise maçın tamamlanmasına 1.50 kala TOFAŞ’ı 68-70 öne geçirdi. Son dakikaya 72-72’lik eşitlikle girilirken, 50 saniye kala TOFAŞ 72-74 üstünlüğü elde ettiği. TOFAŞ’ın yaptığı hataları affetmeyen Bursaspor ise Perry Jones ile arka arkaya bulduğu sayılarla karşılaşmayı 80-76 önde tamamladı. Maçın en skorer ismi ise 28 sayı-11 ribaund ile double-double yapan TOFAŞ’lı Devin Williams oldu.