Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, makam aracını satışa çıkardı Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, makam aracını satışa çıkardı

SU SIKINTISI BULUNMUYOR

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile Bursa’nın mayıs ayı sonuna kadar yetecek kapasitede su rezervinin bulunduğunu söyledi.

Ocak ayı itibarıyla Bursa’ya içme suyu temininde bulunan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su doluluk oranlarının, yıllık ortalamalar düzeyinde bulunduğuna işaret eden ÇETİNAVCI, “Doğancı Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 30, Nilüfer Barajı’ndaki su seviyesi ise yüzde 65’ler düzeyindedir. Her iki barajın doluluk oranı ise yüzde 47’ler seviyesindedir. Bu oran, yılın bu dönemine denk ocak ayı ortalamasına denk düşmektedir. Barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile Bursa’nın mayıs ayı sonuna kadar yetecek düzeyde içme ve kullanma suyu stoğu bulunmaktadır” diye konuştu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiler ışığında önümüzdeki günlerde Bursa’da yağmur ve kar yağışının beklendiğini vurgulayan ÇETİNAVCI, olası yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranlarının daha yüksek seviyelere çıkacağını, dolayısıyla ne bugün ne de önümüzdeki süreçte su sıkıntısı yaşanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
 

Editör: Seda Yılmaz