Özlem ATAÇ

Peki bu tabloda Bursa ne durumda. İlk Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Bursa’da aşılama oranı birinci dozda yüzde 85,2 ikinci dozda yüzde 67,5 oranında. Bir kişi bile eksikse tamam bu iş oldu demiyoruz” diyerek vatandaşı aşıya davet etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre, 260 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise önceki güne göre büyük artış yaşandı. Güncel verilerle ilgili değerlendirmesini yaparken vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugünkü vaka sayısı 29.338. Yeni can kaybımız 260. Vaka sayılarında 20.000'i kritik eşik kabul ederken, şimdi neredeyse 30.000'e yaklaşmış durumdayız. Sosyal ortamlarda çok dikkatli olun. Maskenizi kullanın. Yaptırmadığınız aşılarınızı mutlaka yaptırın. Kritik bir dönemdeyiz” dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfus verilerinde 1’inci doz Türkiye ortalaması yüzde 85,32, 2’nci doz ortalaması yüzde 68,53 olarak ölçüldü. Ayrıca birinci, ikinci ve üçüncü dozda toplam 106 milyon 66 bin 262 aşı uygulandı.

BURSA’DA ORAN YÜZDE 67,5

Bursa’nın son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Bursa’da aşılama oranı 1. dozda yüzde 85,2 ikinci dozda ise oran yüzde 67,5. Biz Bursa İl Sağlık Müdürlüğü olarak yoğun tempoda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz ne kadar çalışsak da vatandaşın desteği bizim için önemli. Gelen hiç kimseyi aşısını olmadan göndermiyoruz. Elimizde imkanımız var, aşımız var, alanımız var, yani hiçbir eksiğimiz yok. Talebe bağlı,  talebi önemsiyoruz ve vatandaşımızın biran önce gelip aşısını olmasını istiyoruz” dedi.

BİR KİŞİ BİLE KALSA BAŞARILI DEĞİLİZ!

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

“Aşısız bir kişi bile kalıncaya kadar iyi sayamıyoruz kendimizi” diyen Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Biz aşı hakkı olan herkesi aşı yaptırırsak iyi sayabiliriz kendimizi. Bir kişi bile eksikse tamam bu iş oldu demiyoruz. Bizim bakış açımız böyle ve onun için kendimizi yeterli görmüyoruz. Buradan herkese seslenmek istiyorum bize güvenin aşınızı olun” diye konuştu.