Özkan YILDIRIM/ÖZEL

****Mesut Bey, öncelikle bizleri, ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan bu güzel kırtasiye mağazanızda bizleri konu gidip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Eylül Kırtasiye’nin kuruluşu sonrasında sektörde yaşamış olduğunuz sıkıntılarla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz.

---- Bizlere, Eylül Kırtasiye’ye böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Mesut Kalın. Eylül Kırtasiye Kitap Kırtasiye alanında 2005 yılında kurulmuş ve de  16 yıldır Sönmez İş Sarayı’nda,Bursa'ya aynı noktada hizmet vermektedir. Sektörde marketlerin çer-çöp ürünlerine karşı direnmeye çalışıyoruz. Bunu bilhassa yazmanızı istirham ediyorum 12 ay boyunca dükkanımızı açıyoruz bu meslekten ekmek kazanmaya çalışıyoruz, maketler pandemi sürecinde yoğun bir şekilde gıda satışlarını arttırmış olmalarına rağmen maalesef bu onlara yetmedi şimdi okulların açılması yaklaşınca tekrardan bu kırtasiye ürünlerine giriyorlar. Mutlaka bunun önlenmesi lazım bunu birçok mecrada bu şekilde paylaşıyoruz. Bu böyle olmuyor çok bozuk, kalitesiz ürünleri sattıklarından halkımızda bundan muzdarip oluyor.

KIRTASİYE, KIRTASİYEDE SATILMALIDIR

Sayın devlet büyüklerimizden bu konu ile ilgili çaba bekliyoruz, bu gidişin artık son bulması lazım. Marketlerin bu kırtasiye ürünlerini satmaları ne kadar etik. Bunları sattıktan sonra bir ay sonunda tekrardan depolarına kaldırıyorlar, sonrasında da depolarından 11 ay sonra tekrardan çıkartıyorlar. Seneye bir daha, ondan sonraki sene bir daha hep aynı kalitesiz ürünleri vatandaşın önüne koyuyorlar. Kırtasiye malzemelerinin mutlaka kırtasiyelerde satılması lazım. Kırtasiye Kırtasiyede satılır, satılmalıdır.

BİZ SADECE KIRTASİYE ÜRÜNÜ SATMIYORUZ

Biz vatandaşımıza, halkımıza 12 ay yani yıl boyunca hizmet ediyoruz, mesela çanta alan bir vatandaşa 1 yıl 2 yıl garanti veriyoruz. Söküldüğünde dikiyoruz. Onlar, marketler bir kere sattıktan sonra bir daha yüzlerine bile bakmaz. Halkımızın kasada 10 kuruşu, 20 kuruşu eksik çıktığında kasadan dahi geçemezler. Dolayısıyla kırtasiyelerin kırtasiyeci de satılmasını istiyoruz. Bizim işimize çok büyük balta vurdular bu marketler, büyük marketler süpermarketler bizim bu mağduriyetimizi mutlaka giderilmesi lazım. Biz sonuçta burada Peynir ekmek vesaire gibi ürünler satmıyoruz ki biz onların işlerine karışmıyoruz ki onların niçin bize karışıyorlar. Bizim yapmış olduğumuz bu mesleğe darbe vuruyorlar. Sonuçta biz sadece bu işi yaptığımız için bu işten ekmek kazanıyoruz. Sezonda 10 kişi burada çalışıyor normal zamanlarda 3-4 kişi çalışıyor. Şimdi yoğun olduğundan tabii eşim Birsen hanım da yardımcı oluyor burada bizlere. Hepimiz buradan ekmek yiyoruz, ama bu nasıl böyle devam edecek ben bunu bilemiyorum, anlamıyorum bu sistem bu gidişat böyle devam ederse.

ÜRÜNLERDEN HALKIMIZ DA BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR!

Kırtasiye ürünlerinin her çeşidi mağazamızda bulunmakta. İlkokul 1'den lise son sınıfa kadar öğrenciye lazım olan her türlü Kırtasiye ürününü çanta vesaire her türlü ürün bulunmakta. Bunun yanı sıra işte Meslek Lisesi ürünleri üniversiteye giden çocuklar için o tür malzemeler sanatsal Malzemeler ne bileyim çantaların yanı sıra işte beslenme çantaları vesaire olabilir su mataraları her türlü aklınıza gelen ürün bulunmakta, kaliteli ürünler bulunmakta önemlisi de bu tamamen sattığımız ürünlerin arkasında durduğumuzu söylemek isterim. Sadece Kırtasiye işi yapmıyoruz, Kırtasiye satmıyoruz hizmet de veriyoruz, bilgi de veriyoruz. Kırtasiye konusunda bilgi veriyoruz, kaliteli ürünlerle  karşılaştırıyoruz bir çocuk ressam olacaksa “x” marketten aldığı bir ürünle kesinlikle ressam olamaz. Mesela buraya gelen çocuklarımıza İlkokul 1'e gidenlere biz oyuncak kalem veriyoruz. Mesela işte Birinci sınıfta şu kalemi üçgen kalemi çocuğunuz kullanmalı diyoruz. Bilgimiz dahilinde aydınlatıcı bilgiler veriyoruz, yönlendiriyoruz, aydınlatıyoruz. Sadece bir Kırtasiye değil bunun yanı sıra eğitim de veriyoruz. Biz sadece aslında kırtasiye ürünleri satan bir dükkandan ziyade her konuda vatandaşa yardım da ediyoruz. Biz sattığımız ürünün arkasındayız demiştim az önce bu hususu biraz açmak isterim. Değiştirme de yapıyoruz aynı zamanda  işine yaramamış ürünü geri de alabiliyoruz .Bizden  alıp almadığı da çok önemli değil, bizden  almamış da olsa bizim ürünümüz  olmasa da , elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz, değişim yapıyoruz, bizden kaynaklı olmasa da mağduriyet yaşamamalarını istiyoruz, bu yönde çaba sarf ediyoruz.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

MARKETLERE ÇEKİ DÜZEN VERİLMELİ

Biz 1 yıl hizmet ediyoruz halkımıza insanlarımıza ama maalesef pastayı marketler yiyor bu bizi gerçekten çok üzüyor, mutlaka buna bir çözüm bulunması lazım.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Son olarak 2021- 2022 Eğitim-Öğretim yılının başta Milli Eğitim camiası olmak üzere bütün öğrencilerimize, halkımıza, insanlarımıza hayırlar getirmesini temenni etmek istiyorum. Herkese, 84 milyon Türk insanına Bursa'dan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı

Eylül Kırtasiye İletişim Bilgileri;

Sönmez İş Sarayı

Zemin Kat No:128

Tel: 0 535 712 08 54

eylü[email protected]

Osmangazi/BURSA