Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre toplantıda Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısında toprak doldurulup yok edilen 12 bin yıllık ‘Dipsiz Göl’le ilgili son durumu sordu. Kurum, bu konuda kazıya izin verme yetkisinin valilikte olduğunu söyledi. Kurum, bölgenin doğal SİT alanı kapsamına alındığını ve eski haline getirmek için çalışmaların başlatıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kazılar nasıl yapılıyor, nasıl bu izinler veriliyor? Böyle bir define kazısı izni nasıl verilir? Yetkili valilik bu konuda hassas olmalı. Bir daha da kimseye böyle bir yetki, böyle bir kazı izni verilmesin” talimatı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dipsiz Göl talimatı
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Doğal güzellik olarak  hepimizin bildiği Dipsiz Gölü’müzle alakalı istemediğimiz bir süreç yaşandı.

Kestane keyfiniz yeni yılda zehir olmasın Kestane keyfiniz yeni yılda zehir olmasın

Buna ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl’ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz” şeklinde bir açıklamada bulundu.