Fulya GÜVEN-Mustafa TANITAN

Mudanya yolu Çağrışan Mahallesi’nde 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerine kapılarını açan Özgün Koleji, açıldığı günden itibaren nitelikli öğretmen kadrosuyla öğrencilerinin eğitim hayatında gerçekleştirdikleri başarılarıyla övünüyor. Kolej Bursa’daki öğretim kurumları sıralamasında da en önlerde yer almanın haklı gururunu yaşıyor. Özgün Koleji kurucularından Nilüfer Kırılmaz’dan kurumun başarı hikayesini dinledik. Bu sene dördüncü mezunlarını verecek olan Özgün Koleji’nin kurucularından Nilüfer Kırılmaz Özgün Okulları ile ilgili bize şu bilgileri aktardı: "Yönetim kurulu üyelerimiz; Şenol Bilgili, Esra Bilgili, Hulusi Atmaca, Zafer Aydın, Ferhat Barış Toksoy ve ben eğitim sistemini ‘bireyi anlama’ prensibine göre oluşturmuş bulunmaktayız. Kurumumuz ‘Her çocuk özeldir ve farklı anlama özelliğine sahiptir’ anlayışını başarılı bir şekilde yürütebilmek için öğrencilerimizin her biriyle ayrı ayrı ilgilenerek, onları anlayarak ve öğrenmeyi onların karakterine uygun hale getirerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." 


BEŞ DALDA FAALİYET SÜRDÜRÜYORUZ 
En büyük amacı çağın gereklerine hazır, bilgi hamalı olmayan, öğrendiklerinin mantığı ve işe yararlılığını kavrayan bireyler yetiştirmek olan Özgün Koleji, uluslararası kriterlere sahip programları uygulayarak, eğitimde lider bir kurum olmayı ve başarılarıyla kalıcı hale gelmeyi hedeflemekte. Kurumdan yapılan şu açıklama ise velileri rahatlatmaya yetiyor: “Yıllardır tecrübeli ve birikimli öğretmenlerimizle yapılan etkili sınıf derslerinin yanında küçük gruplarla yapılan çalışmalarımızın neticesinde kazandırdığımız akademik başarılarımızın üstüne özgün zekâ, özgün teknoloji, özgün dünya iletişimi, özgün spor, özgün sanat anlayışlarını da ekleyip devam etmekte ve bu alanlarda da iddialı olduğumuzu farkındalık yarattığımız projelerle göstermekteyiz.”


AVCI KARDEŞLERLE GURUR DUYDUK 
TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından 2018 yılında düzenlenen 26. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda bilgisayar dalında; öğrencileri Faruk Avcı gümüş madalya, Ahmet Kaan Avcı ise altın madalya kazanarak okulun gururu olurken; yine aynı isimler; 09-10 Şubat 2019’da düzenlenen Bahçeşehir Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda başarı göstermişler. Bu etkinlikte Faruk Avcı gümüş, Ahmet Kaan Avcı ise bronz madalya kazanmış. 11-15 Nisan 2019 da gerçekleşen Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin Kuzey Makedonya / Üsküp’te düzenlediği Bilgisayar Olimpiyatları’nda Faruk Avcı gümüş madalya kazanırken, Ahmet Kaan Avcı ise bronz madalya kazanarak okulun adını balkan ülkelerine duyurarak başarıyı sınır ötesine taşımışlar.


KAPADOKYA’YA ÇIKARMA YAPTIK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kültürel etkinlik kapsamında okul öğrencileri Kapadokya'ya bir gezi düzenledi. Oldukça verimli ve neşe içinde geçen gezide öğrenciler gönüllerince eğlenip bol bol hatıra fotoğraf çektirdiler.    

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti


90 DAKİKADA 90’LAR
Farkındalık yaratan çeşitli projelere imza atan okul, ‘Sanat Kulübü’ sosyal sorumluluk projesi adı altında 4 Mayıs 2019’da Merinos AKKM’de, ‘SesVerSus A Capella’ grubunun katılımıyla ve öğrencilerin hazırladığı muhteşem müzik dinletisi ve dans şovuyla “90 dakikada 90’lar” konseptli eşsiz bir geceye imza atmaya hazırlanıyorlar. Kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen gecede Özgün Koleji’nin harika öğrencileri kendileri kadar şanslı olmayan çocuklar için şarkı söyleyip dans edecek. Gece katkı sağlamak ve yardım etmek isteyen herkese açık. Kurum, “Hep birlikte bir çocuğun yüzündeki gülümseme olabiliriz” mottosuyla gecede hareket edecek. Okul şu davette bulunuyor: “4 Mayıs 2019 / 19.30’da Merinos Kongre ve Sanat Merkezi’nde buluşmak üzere. Gelin, siz de bir biletle bir hayata dokunun.”

SESVERSUS GRUBU HAKKINDA


SesVerSus, sadece insan sesiyle, enstrüman olmadan yani “A Capella” müzik yapan grup, birbirinden yetenekli ve istekli birçok vokalin bir araya gelmesiyle oluşmuş. Sahneyi, şarkı söylemeyi, A Capella’yı ve içinde bulunduğu ekibi seven kişilerden oluşan SesVerSus grubu sadece şarkı söylemiyor; bu enerjisini de sizlerle paylaşıyor. Türkiye’de pek yaygın olmayan A Capella müziğin bilinirliğini artırmak ve sevdirmek amacıyla hareket eden grup, Türk ezgilerini harmanlayarak hem yurt dışında hem de ülkenin farklı bölgelerinde verdikleri konserlerle, video kliplerle dinleyicilerine ulaşırken ülkemizde de bu alanda temsil görevlerini yerine getirmiş oluyorlar. Youtube, İnstagram ve Facebook gibi sosyal mecralarda grubun yaptığı düzenli paylaşımlarla SesVerSus ismi bir markaya dönüştü ve hem  kendi kitlesini hem de A Capella müzik dinleyici kitlesini yarattı. Repertuarında bulunan klasik batı müziğinden çağdaş yapıtlara, türkülerden caza, çeşitli dillerden ve coğrafyalardan farklı birçok ezgi ile herkese hitap eden grubun dinleyici sayısı her geçen gün artıyor.