Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU

Öncelikle bu güzel konukseverliğinizden dolayı size teşekkür etmek isterim muhtarım. Sizi tanıyarak röportaja başlayalım isterseniz. Seyfullah Yılmaz kimdir?

Bizlerle köyümüzde röportaj yapıp gazetenizin müstesna sayfalarında bizim için yer ayırdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Seyfullah Yılmaz, 1961 Okçular doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Köylerde garibanlık vardı biliyorsunuz, benim babamın 4 oğlu vardı en küçükleri de bendim. Yetecek toprak yoktu, sulu tarım yoktu o zamanlar işte yeni yeni şimdilerde başlıyor mecburen şehre gidiyorsun ekmeğini orada arıyorsun. 30 sene kadar Bursa'da kaldım hep ticarette uğraştım odun deposu çalıştırdım, Kapalıçarşı'da çay ocağı işlettim, Halde nakliyecilik yaptım, kamyonculuk yaptım yani birçok işle ticaretle uğraştım bu 30 yıl içerisinde. Şu anda halihazırda Karacabey'de emlakçılıkta yapıyorum. Buradaki benim ilk dönemim 2019 yılında yapılan seçimde eski Muhtar vardı bende adaydım köylümüz beni tercih etti ve böylelikle muhtar seçildim.

Muhtarım, aşağı-yukarı bir buçuk yıldır muhtarsınız. Bu süreçte neler değişti? Mahallenize ne gibi hizmetlerin gelmesin de ön ayak oldunuz?

DAĞKADI YOLU TOZ TOPRAKTI

Şöyle bir şey bu yol, Dağkadı’dan köyümüze gelen yol, Dağkadı’dan buraya toz topraktı, sonra ayağı bir uğraştık yapılması ile ilgili sonra mucır attılar yolumuza ama tabii tam istediğimiz gibi olmadı. Sonrasında korona girdi araya.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

SOKAKLARA PARKE TAŞLARI DÖŞENMELİ

Yine sokak aralarında da parke taşı eksikliğimiz var işte sadece bu görmüş olduğunuz köy meydanı haricinde diğer sokaklarımız toz toprak bizim köyümüzün birçok sokağında meyil var, bayırlı yerleri var mutlaka bu parke taşı döşemelerinin başlaması lazım. Bununla ilgili müracaatımızı da yaptık bir miktar yine parke taşı mezarlığın oraya geldi 1 yıldır orada bekliyor. Biz yol yordam bildiğimiz için fazla da zorlamıyorum günde 3 kere 4 kere aramak rahatsız edici olur diye düşünüyorum, ama bunların da bir an evvel yapılması lazım burada bu konuları dile getirmek istiyorum.

Göletimiz yetmiyor!

Bir tane Göletimiz var 500 dönümlük araziyi suluyor ancak, Okçular Göletimizin mutlaka büyütülmesi lazım. Ben Muhtar olduktan sonra Şahmelek köyü muhtarına gittim görüştüm, ondan olur aldıktan sonra orada akan bir dere vardı gittim Buski'ye çünkü insanlar kavga ediyorlar suyu sen aldım ben aldım diye , ama bir türlü olmadı, BUSKİ Karacabey Müdürü Hakan Bey’de sağ olsun bize yardımcı oldu ama bir türlü hayata geçmedi mutlaka bu derenin de dahil edilmesi lazım. Her ay bu köy 10.000 lira elektrik parası veriyoruz su vurduruyoruz , sonra gölete pompalıyoruz. 5 ayda 50 milyar çöpe gidiyor. Zaten Kooperatifimizin de parası kalmadı, topladığımız para elektriğe gidiyor, elektriğe para vermesek o parayla kooperatifimiz bayağı bir şey yapabilirdi.

ESKİDEN ORMAN KÖYÜYMÜŞ

Köyümüzden birçok genç gitti , çok sayıda emekli var , insanlar burada garip. Buradaki yetkili kişiler eskiden kafasına göre oynamışlar. Eskiden burası Orman Köyüymüş, ormandan çıkarmışlar sonra. Okçular Köyü yakacağını para ile alıyor şuan.. Köylü perişan durumda, insanlar sonuçta tabii geçimini sağlamak için zeytinle vesaire ekmeğini çıkartmaya çalışıyor, ama zor gerçekten. 180 tane seçmenimiz var 250'ye yakında toplam nüfusumuz var. Bu bağlamda köy insanımız destek bekliyor. Tarım yapılacak arazimiz de çok az zaten. Kıraç köylerin bu bağlamda daha fazla desteğe ihtiyacı var bütün çevre köylerden de en mağduru şu anda Okçular Köyü Dağkadı’nın durumu iyi Şahmelek’in de durumu iyi ortada bizim halimiz zor.

MESİRE ALANI OLABİLİR

Köy olarak köyümüz gerçekten güzel yeşillik ,üstü orman oksijen deposu, hemen üst tarafta bir yer var mesire alanı olsun diye belediyeye müracaat ettim ama onunla da ilgili bir dönüş alamadık. Olacak diyorlar ama bir türlü olmadı. Ne olacak oraya 5 tane Tahta Masa koysan etrafını çevirsen, çeşme zaten var orada o çeşmeyi biraz güzelleştirse ne kadar güzel olur etrafı biraz düzenlense, akşam insanlar gitse serin serin yazın otursa çayını içse ne güzel olur gerçekten de.

Meramızı kullanamıyoruz

Köyümüzün bir merası var burası fundalık oldu, çalı çırpı oldu, her yer dikenlik, burayı sökelim ot olur böylelikle yararlı bir yer olur,hayvanlar beslenir, ama bu durumda kesinlikle buradan faydalanamıyoruz. Mutlaka bu meraya da çekidüzen vermemiz lazım ,bununla da ilgili kurumlardan destek beklediğimizi ayrıca belirtmek istiyorum..

DENİZE BAĞLANIRSAK BURALARI ŞAHLANIR

Ayrıca hemen bizim üstümüzde bulunan Şahmelek’ten Marmara kıyısında yine Karacabey ilçemizin köyü olan Kurşunlu’ya 8-10 kilometrelik bir köy yolu açılması durumunda bu bölge , hem bizim köyümüz olsun, Hem Şahmelek olsun uçar gider buraları bu bağlamda da bu yolun hayata geçmesi gerçekten çok önemli buraların köyümüzün çevre köylerin kaderi değişebilir. Bu bağlamda bizlerde sayın belediye başkanlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz..

Muhtarım, son olarak başta Okçular köyü sakinleri olmak üzere vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

BAŞKANLARIMIZDAN DEVLET KURUMLARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Köyümüz kıraç bir köy, gerçekten desteğe ihtiyacı var. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama daha yolun başındayız eksikliklerle ilgili sayın belediye başkanlarımızdan, devlet kurumlarından destek bekliyoruz. Üst taraftaki mesire alanı ile ilgili olsun, köyümüzün sokaklarına parke taşı göstermesi ile ilgili olsun, meramızın kullanılabilir bir hale getirilmesi ile ilgili olsun, Marmara Denizi ile bağlantımızı sağlayacak köy yolunun açılması ile ilgili olsun desteklerini bekliyoruz son olarak buradan seçimde beni destekleyen oy veren, vermeyen değerli halkıma ,hemşerilerime teşekkür etmek istiyorum yaklaşan Kurban Bayramlarını da ayrıca kutlamak istiyorum.