Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu
Ahmet KUNDAKCI/Özkan YILDIRIM
AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile İnegöl'deki siyasi gelişmeler başta olmak üzere daha birçok konuyu masaya yatırdığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
 
•      Öncelikle başkanım, bizleri kabul ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlamak isteriz.
Bizler de sizlere öncelikle teşekkür etmek istiyoruz. Bursa'dan ilçemize, ilçe teşkilatımıza kadar geldiğiniz için. Ben Mustafa Ersan, 1960 Düzce doğumluyum. 1983 yılında İnegöl'e memur olarak geldim, İnegöl'de 10 yıl memur olarak çalıştıktan sonra ticaret hayatına atıldım, evli ve bir çocuk babasıyım. Halen ticaretle uğraşmaya devam etmekteyim. 2002 yılında AK Parti kurulmadan önce sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İnegöl'e geldiğinde onu karşılayanlardan birisiyim. Parti kurulurken ticarete  atıldığımdan  olamamıştım ama 2008 yılında partiye dahil oldum. Partinin teşkilat başkanlığı, siyasi işler başkanlığı kademelerinde görev aldıktan sonra bir dönem ara verdim bir dönem sonra ilçe başkanı olarak görev aldım, 2017'den beri ilçe başkanıyım.
 
HALKIMIZ ÇOK SAĞ DUYULU
•     İnegöl'de siyasi hayat  ve çalışmalar nasıl devam ediyor? İnegöl'ün nabzını bizimle paylaşır mısınız?
Öncelikle ben İnegöl halkımıza çok teşekkür etmek istiyorum. İnegöl  halkımız çok sağduyulu, girişken ve girişimcidir. İnegöl'de 72 buçuk millet yaşıyor ve bu insanlar hep bir aradalar, ayrıca kardeşlik dostluk kavramları çok yüksek. Herkes birbirine yardımcı olarak destek vererek ortaklaşa ortak aklı kullanarak iş yapıyorlar. İnegöl'de hiçbir hayır işinin başlayıp da yarım kaldığını ben şimdiye kadar hiç görmedim, duymadım. Yaşlı insanlarla da sohbet ettiğimde İnegöl'ün yardımsever bir yapıda olduğunu söylüyorlar. Bu da tabii bizi oldukça memnun ediyor. İnegöl'de siyaset güzel geçiyor, dediğim gibi insanlarımız sağduyulu. İnegöl halkı kuruluşundan bugüne 2002'den bugüne hep AK Parti'nin yanında. AK Parti kurulduğundan beri  yerelde ve genelde Bursa'ya verdiğimiz oy tarihi rekor oydu. Hem yerelde hem genelde Bursa'da çok güzel bir sonuç elde ettik, bu manada da İnegöl halkına ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
ORTAK ZEKA, ÜSTÜN ZEKAYI YENER
•     Sayın Başkan İnegöl'de partinizin Gençlik Kolları olsun, Kadın Kolları olsun gayet aktif diye duyduk?
Aynen o şekilde, diyorum ya; ortak akıl olduğunda, disiplin olduğunda her şey çok güzel gidiyor. Tabii arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun gençlik kollarımız olsun, Kadın Kolları başkanlarımız olsun hem de teşkilatları güzel bir uyum içerisinde birbirimize anlayarak herkese saygı ve sevgi çerçevesinde çok uyumlu  bir çalışma yürüttük, bu uyumlu çalışmamız hala da devam ediyor. Bundan sonraki süreçte daha da artacağını tahmin ediyorum. Hani derler ya “ortak zeka, üstün zekayı alt eder” diye... Bizde aynen bunu  yapıyoruz. Peygamberimizin dediği gibi aynı zamanda istişare kültürünü de iyi bir şekilde kullanıyoruz ,doğruyu yanlışı bu bağlamda ayırt ediyoruz. Bu da tabi bizim çalışmalarımıza pozitif yönde etki ediyor. 
Yeni siyasi partiler karşılık bulmazlar 
 
•      Peki Başkanım sizler de duymuşsunuzdur, işte yeni partiler konuluyor bunlar  aynı zamanda basında da geniş yer alıyor. Bu bağlamda İnegöl halkının bu yeni partilere bakışı nasıl?
Bu partilerin İnegöl'de karşılığı yok. İnegöl halkı dediğim gibi sağduyuludur bizim mesela bazı mahallelerimiz vardır o mahallelerde ben ne kadar oy çıkacağını  bile tahmin edebiliyorum. İnegöl ticarette olsun, siyasette olsun nereye gittiğini çok iyi gören iyi analiz eden insanlarımızdan meydana gelmiştir. Bu yüzden  yeni kurulan partilerin  bir karşılığı olmadığını İnegöl’de  kesinlikle  söyleyebilirim.
 
Alinur Başkan koltuğu layıkıyla doldurdu
•     İnegöl'ün ayrıca güzel bir başarısı daha var. İkinci kez Büyükşehir Belediye Başkanını da çıkarttı.Merhum  Hikmet Başkandan sonra  Alinur  Başkan da Büyükşehir'in başına geçti. İnegöl'de Büyükşehir'in çalışmaları olsun İnegöl Belediyemizin  çalışmaları olsun nasıl gidiyor?
Alinur Başkanım gerçekten bu işin artık kompetanı olmuş bir insan. Alinur Başkan sosyal yönüyle, insani yönüyle her yönüyle mükemmel bir insan genç yaşta İnegöl'e Belediye Başkanı olmasına rağmen belki birçoğumuzun kaldıramayacağı yükü kaldırdı ,sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna layıkı ile oturdu  ve de o koltuğu doldurdu. Bizler olsaydık, yada başka kişiler olsaydı o koltuğu doldurmayabilirdi, ama inanın Alinur Aktaş başkanımız çok güzel bir şekilde o koltuğu doldurdu. Evet  bilindiği üzere Büyükşehir'in de bazı maddi durumlarla ilgili sıkıntıları var ama bunları da en kısa zamanda aşacağını ben eminim. Çünkü kendisi işletmeci bu durumlarda çok iyi hesap yapan kitap yapan bir kardeşimiz bu işi mutlaka çözecek Bursa’nın  bir dahaki dönemde Alinur Başkanımızın kıymetini daha da anlayacağına eminim. 
 
İHRACATTA 11. SIRADAYIZ..
•     Başkanım İnegöl'de ekonomi ne durumda?  İhracatta kırmış olduğu rekorları da biliyoruz aynı zamanda?
İnegöl dediğim gibi ihracatta 11 sırada. İnegöl maddi açıdan da Allah'a şükür çok  iyi bir durumda. İnegöl'de işsizim diyen pek bulamazsınız. Seçmece iş arayanların haricinde. Fuar alanımızda yer yok maalesef ve fuarda stant açmakla ilgili sıkıntılar oluyor. Mobilyacılar arasında dargınlıklar oluyor mutlaka daha büyük bir alanı devreye sokmamız durumunda çok da güzel bir atılım yapacağımıza eminim. Mobilya konusunda bu manada hem Büyükşehir belediyemiz olsun, hem de İnegöl belediyemiz olsun hem de meslek örgütleri yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyor. Mobilya üzerine bütün STK’ların da  tekliflerine  bakıyoruz onların bu konuyla ilgili fikirlerini öğreniyoruz ve mutlaka  bu fuar alanı sıkıntısının en kısa zamanda sonuçlandırılmasını bekliyoruz çünkü bu alan İnegöl için  çok önemli. İnegöl mobilyasını bütün Türkiye'de olduğu gibi bütün dünyada da çok uzak yerlerde daha iyi görebilirsiniz. Ülkemizin mobilya  ihtiyacının yarısından fazlasını İnegölümüz karşılamaktadır. Mobilyanın  kalbi İnegöl'de atıyor. Ayrıca fikirleri ile ufuk açıcı modelleri ile sektöre yön  veren  genç arkadaşlarımızda  İnegöl'den çıkmakta. Bunlar da bizi ayrıca mutlu ediyor. 
 
•     Başkanım, röportajımızın  sonuna doğru İnegöllü hemşerilerinize ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?
İNEGÖL HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
Ben bütün İnegöl halkına  buradan teşekkür etmek istiyorum, sizlerin vasıtasıyla. Ben şahsım adına  , geçenlerde  yönetim kurulu toplantısındaki arkadaşlarıma  teşekkür ettim. Arkadaşlar askerlik yapacaksanız gelin buraya , yapmayacaksınız gelmeyin dedim. Biz burada Tayyip Erdoğan için varız, biz bu işi burada Allah rızası için yapıyoruz. Biz her zaman net bir şekilde karşımızdakine  anlatıyoruz sonra o da tabii ki öyle olduğundan  sıcak samimi bir şekilde cevap veriyor. Biz neysek  oyuz ,biz elimizden geldiğince halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Biz burada halkımızla beraber iç içeğiz hep onların içindeyiz zaten, benim kendi  dükkanım var İnegöl'de olduğum zaman  bile 4-5 gün dükkana uğramadım   oluyor.  İnsanımıza hizmet etmek, işlerini yoluna koymak için, sıkıntılarını giderebilmek için çalışıyoruz , çabalıyoruz. Bu manada biz onların her zaman hizmetkârıyız. Başta İnegöl halkı olmak üzere bütün Bursalılara bütün insanlarımıza buradan son olarak sevgilerimi selamlarımı   iletmek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.