Yaren Leylek Amerika’nın gündeminde Yaren Leylek Amerika’nın gündeminde

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna, Uludağ İçecek Türk AŞ. sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eserin dünya prömiyeriyle sahneye çıkıyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı şerefine ülkemize bir sanat eseri armağan etmeye hazırlanan Uludağ İçecek Türk AŞ., Besteci ve Orkestra Şefi Oğuzhan Balcı’ya bir senfonik eser sipariş etti.

100 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen kurtuluş mücadelesini, nice kahramanı, halkımızın sonsuz cesaretini ve vatan sevgisini konu alan, “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eserin dünya prömiyeri, 19 Ekim 2023 Perşembe akşamı, Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek. Solistler; Mezzosoprano Aylin Ateş, Tenor Ufuk Toker, Bariton Caner Akgün. Anlatımı da, Metin Yazarı Ersin Antep gerçekleştirecek.

bbdso 100 yıl BİR ULUS UYANIYOR konseri

Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunun yaşandığı bugünlerde ülkemize armağan olacak eserin seslendirileceği konserin, katılım gösterecek çok sayıda sanatseverin yoğun ilgisine sahne olması beklenirken, prömiyer TRT 2 tarafından da 29 Ekim’de yayınlanmak üzere kayda alınacak.

Saat 20.00’de başlayacak konser, Merinos – Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Uludağ İçecek sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser ile marka, Cumhuriyetimizin 100. yılında sanata olan desteğini ölümsüzleştirecek.

Kaynak: BÜLTEN

Editör: Ezgi Özdaş