Eda ÖZATA

Bursa Erdemliler Hareketi Derneği yeni bir oluşum olmasına rağmen faaliyetleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Bursa Erdemliler Hareketi Derneği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Ben okudum, şimdi sıra sende” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Proje ve dernek hakkında bilgi veren Bursa Erdemliler Hareketi Derneği Başkanı Muhsin Şaşmaz, “Biz yeni bir derneğiz ve güzel işler yapmanın peşindeyiz. Biz her şeyin eğitimle başladığına inanıyoruz. Eğitim neferleri ile beraber çalışmalarımız olacak. Erdemliler Hareketi Derneği’nin başlangıcı peygamber efendimizin 20-22’li yaşlarına kadar giden bir oluşumdur. Peygamber efendimizin o yaşlarındaki zamanında Mekke bir ticaret şehri iken otorite boşluğundan dolayı zalimler türemiş. Bu zalimlerin gaspı, hukuksuzluğundan dolayı peygamber efendimiz kendi ahlaki değerlerine yakın arkadaşları ile beraber bir oluşum ortaya çıkarmış. Çok önemli işler başarmışlar. Daha sonra İslam coğrafyasında dönem dönem yine hukuksuzluğa karşı mazlumun yanında olmak adına bu tür oluşumlar ortaya çıkmış” ifadelerini kullandı.

VATAN HAİNİ OLMAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

“Yaklaşık 2-3 sene önce kurucu başkanımız İslam Kanıtoğlu İstanbul’da genel merkezimizi kurdu” diyerek konuşmasına devam eden Şaşmaz, “Şu anda Diyarbakır, Bingöl ve Bursa faal olarak temsilcilik açmış durumdadır. Ama yakın zamanda da özellikle büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde yapılanmaya çalışıyoruz. Şu anda büyükşehir olarak Mersin, Antep, Ankara, İzmir, Adana gibi 10 tane şehirde yönetici adaylarımızı inceliyoruz. İnşallah 1-2 ay içerisinde şubelerimiz 15’e ulaşacak. Bizim kapımız vatan haini olmayan herkese açık. Bizim tüzüğümüz aşağı yukarı STK’ların tüzüğü ile aynı. Ama biz bu bayrağın altında, bu toprakta neler yapabilirizin peşindeyiz. Mazluma ne kadar yardımcı olabiliriz. Bunları düşünüyoruz. Biz zenginler kulübü olan bir dernek değiliz. Canı yanan, elini taşın altına koyabilen arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Maddi, manevi desteklerimiz var. Biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gün geçtikçe de tanınmaya başlıyoruz” şeklinde konuştu.

İŞE EĞİTİMDEN BAŞLAMAK GEREKİYOR

Eğitimcilere çok ihtiyacımız olduğunu kaydeden Başkan Şaşmaz, ancak eğitimli insanların erdemli nesiller yetiştirebileceklerini belirtirken projenin önemine değindi. Şaşmaz, “İşe buradan başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Eğitimli, ahlaklı bir nesil yetiştirmek zorundayız. Biz 15 gün önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir anlaşma yaptık. Bir sosyal sorumluluk faaliyetini hayata geçireceğiz. Projemizin adı ‘Ben okudum, şimdi sıra sende’. Hedefimiz öğrencilerin okumuş oldukları kitapların toplanıp ihtiyacı olan bölgelere ulaştırmaktır. Hatta kitabın herhangi bir boş sayfasına kitabı veren çocuğun kendisini tanıtan bir yazı yazmasını isteyeceğiz. Belki bu kitabı Diyarbakır’da, Muş’ta, Bingöl’de okuyan çocuğumuz cevap yazacak. Biz bunun daha ileri boyutunu da düşünüyoruz. Kitabı hediye eden ve mektup yazan arkadaşımıza karşı taraftan da mektup gelirse öğrencimizi o şehre gönderip gönül bağı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.