Ahmet KUNDAKCI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Cemiyet Başkanımız Nuri Kolaylı'nın deyimiyle ise Çalışan Gazeteciler Dayanışma Günü'nde adeta iki parçaya bölündük. Açıkçası agazete çalışanları olarak önce Alinur Başkan'a sonra Bozbey Başkan'a diye bir derde düşmedik ve ikişer kişi halinde görev taksimatı yaptık eskilerin deyimiyle... Yazı tura attık, para inşallah dik gelmez dedik ve gideceğimiz yerleri belirledik. Bana Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Merinos AKKM'deki programı düştü. Öyle bir an önce kaçalım, Bozbey’in programı için Mahfel'e de gidelim telaşıyla ne konuşmaları yarım bıraktırdık ne de Alinur Aktaş'ın konuşması bittiğinde sandalye sesleriyle ortalığı uğultuya boğduk. Adam gibi programı takip ettik ve Aktaş'ın katılım teşekkürü ve selfie’siyle programı sonlandırdık. Olması gereken buydu diye düşünüyorum.

YETER Kİ DOĞRU ELEŞTİRİ OLSUN

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Gelelim Aktaş'ın bu gazeteciler gününde aktardıklarına... Basının, bir siyasetçinin, belediye başkanının, milletvekilinin ve herkesin doğru kullandığında önemli bir güç olduğunu belirten Aktaş, “Biz her şeyi dört dörtlük yapmıyoruz. Doğru eleştiri ve doğru tariflerden ilhamla kendimize bir yol haritası çıkarabiliriz. Bunun yanında yapılan çalışmaların kamuoyu nezdinde test edilmesini sağlayabiliriz. Yeter ki doğru kanal açılsın” dedi.

İLÇELER PAZAR GÜNÜ AÇIKLANIYOR

Yerel seçimlere doğru artık hızla gidildiğinin önemine işaret eden Başkan Aktaş, “Nasip olursa 13 Ocak Pazar günü AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 17 ilçe belediye başkan adayımızı Bursa’da açıklayacak. İlçe belediye başkan adaylarımızın belli olmaması sebebiyle proje anlamında çok fazla nihai neticeyi ortaya koyamıyoruz. Onların da yaklaşımları bizim için önemli. Tekrar onlarla istişare ederek konuyu şekillendirmiş olacağız” dedi.

PARA, PROJE VE PERSONEL YÖNETİMİ

Seçimlerin ardından daha hızlı hareket edebilmek için bütün güçlerini pazar gününden sonra ortaya koyacaklarını belirten Aktaş, “Ciddi tecrübelerimiz var. Çünkü belediyecilik çok yönlü bir iştir. 3P’den bahsediyordum. Para, proje ve personel yönetimi. Bunun alt başlıklarına bakıldığında iyi bir finansman gerektiriyor. İyi bir proje yönetimi ve personel yönetimini gerektiriyor. Tamamının senkronize çalışması gerekiyor. Hamasi nutuklarla yapılmaz. Sadece halkla ilişkiler değildir. Yıllarca böyle yapan büyüklerimiz var. Bursa bu manada önemli projelere ihtiyacı olan bir şehirdir. Başta turizm olmak üzere ciddi açılımlarımız olacak. Bursa’nın her köşesi her insanı istifade ettireceğiz. Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Keles ve İznik’ine kadar. Bursa’nın 17 ilçesinin tamamıyla alakalı dersime çalıştım. Kağıttan okumadan ezbere biliyorum. 15 yıldır bunlarla yatıp kalkıyorum. Bursa’nın her bir köşesine, her bir insanına rahatlıkla dokunacak, onlarla projeler üretecek noktada düzenlemelerimizi yapacağız. 17 aylık büyükşehir belediye başkanlığı tecrübesiyle süreç gerçekleşirse hareket edeceğiz. Her şeyden önemlisi Bursa’da hangi siyasi düşünceden olursa olsun, bu şehre inanmış her kesimle beraber, şehrimizi çok daha iyi yarınlara taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATI

Duruşlarından asla taviz vermeden bu şehrin gerçekleri doğrultusunda ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koyacaklarını belirten Aktaş, şunları kaydetti: “İmarla alakalı rahatım. Başka şeylerle alakalı rahatım. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ben yeşil alanlara pastaneler falan yaptırmadım. Çok rahatım. Komisyonlar benim için her zaman öncelikli olmuştur. Şunu şöyle yapacaksınız demedim. Ortada bir vaka varsa bunu kurtarabilmek adına nasıl düzenleyebiliriz noktasında elimden gelen bütün imkanları kanuni çerçeve içinde ortaya koymaya çalıştım. Ben reel sektörden gelen bir insanım. Belediyeyi işyeri gibi düşünüyorum. Bütün şehre hizmet eden, doğumdan ölüme kadar önemli bir aksiyon yeridir. Bu ilişkilerin düzenlenmesi adına ben işin yöneticiliğini kana kana, doya doya aktif bir ilçede yapmış birisiyim. Bu manada yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”