Ulaş Girgin

Sporcu profilleri ve ortaya koydukları uygulamalar ile iklim farkındalığı yaratan ve sürdürülebilir geleceğe aktif şekilde katkıda bulunan kişiler ve organizasyonlara verilmekte olan ‘BBC Yeşil Spor Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

cdac51715dc692414c7fbdab90371307Y29udGVudHNlYXJjaGFwaSwxNjg4NjUwNDky-2.72879277

Avustralya Kriket Takımı’nın kaptanlığını yapan 30 yaşındaki Avustralyalı kriket oyuncusu Patrick James Cummis, iklim değişikliği konusunda aktif bir liderlik rolü gösterip geçtiğimiz 12 ay boyunca iklim değişikliği için olumlu etki yaratacak bir dizi projenin içinde bulunduğundan yılın sporcusu ödülüne layık görüldü.

green1

17 yaşındaki İngiliz atletizm sporcusu ve kros koşucusu olan Innes FitzGerald Yılın Genç Sporcusu ödülüne layık görüldü. FitzGerald Avustralya’da düzenlenen 2023 Dünya Atletizm Kros Şampiyonası’nda yarışma fırsatını geri çevirerek cesur bir seçim yaptı. Genç sporcu katılmama nedeninin olarak insanlar iklim değişikliğinin etkilerine maruz kaldığı dönemde uçağa binmenin etkileri konusunda endişesine dayandığını söyledi.

20130601_kdl_aa3_018.0

Evergreen Sporcu Ödülü ise Amerikalı eski Beyzbol oyuncusu Chris Dickerson’ın oldu. Dickerson ve bir diğer beyzbol oyuncusu Jack Cassel 2008 yılında iklim krizi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla profesyonel sporcuları bir araya getiren ‘Players for the Planet’ vakfını kurdu. 41 yaşındaki eski beyzbolcu birçok çevre projesinde yer alıyor ve sürdürülebilirlik konulu konferanslarında düzenli olarak konuşma yapıyor. Aynı zamanda kurduğu çevre vakfının bilinirliği için sosyal medya platformlarında içerik yayınlıyor.  

Editör: Ulas Girgin