Merkez

"Başkası Olma Kendin Ol"

Uludağ Sağlıklı Toplum Derneği tarafından hayata geçirilen “Başkası Olma Kendin Ol” proje lansmanı Merinos’ta gerçekleştirildi.


İçişleri Bakanlığının desteği ile 11 Ağustos 2017 tarihinde kurulan  Uludağ Sağlıklı Toplum Derneği tarafından hayata geçirilen “Başkası Olma Kendin Ol” proje lansmanı Merinos’ta bulunan Göl Park Kafe ve Restaurant’ta gerçekleştirildi. 

Proje ile 10 ilçede tespiti yapılan 11 orta öğretim kurumunda eğitime devam eden 9. sınıf 1526 öğrenciye “Akran Baskısı, Stresle Baş Etme Yöntemleri, Teknoloji Doğru Kullanma ve Yaşamı Düzenleme” konu başlıklarında grup eğitimleri şeklinde verilecek. Her bir eğitimin içeriği psikologlar tarafından yapılandırılmış olup, eğitmenler 7 tam gün eğitici eğitimi almıştır. 

Böylelikle çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunarak, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, düzenli yaşam becerileri kazanmaları hedeflenmiştir. Ayrıca projede 500 öğrenci kültürel geziye, 500 öğrenci doğa yürüyüşlerine, 500 öğrenci de milli sporcularla tam gün spor yapma şansına sahip olacaklar.  

Açılış Konuşmasında Uludağ Sağlıklı Toplum Derneği Başkanı Muhammet Döner, “Derneğin kuruluş amacı ve hedefleri doğrultusunda bilgiler verirken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mihribah Kocabıyık ise gençlere yönelik yapılan ve yapılacak olan her türlü projeye Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade etti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal projenin bütün öğrenciler için hayırlı olmasını temenni ederek Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Lansmana, ilçe belediye başkan yardımcıları, tespiti yapılan okul idarecileri ve rehber öğretmenler, GADEM ile birlikte çalışan ilçe belediye koordinatörleri, eğitimciler, ilgili STK başkanları ile il müdürlüklerinden temsilciler katıldı. 

Proje sunumunu yapan Büyükşehir Belediyesi GADEM( Gençlik ve Aile Destek Merkezi) sorumlusu ve Uludağ Sağlıklı Toplum Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Öztürk; projenin detayları hakkında bilgi verirken, çıkış noktası olarak alkol ve madde bağımlılığının artık sadece sağlık sorunu olarak değil toplumsal bir sorun olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle 13-17 yaş arasının önemine vurgu yapılırken Birleşmiş Milletler tarafından her yıl açıklanan rapordan alıntılar yaptı. 

Uludağ Sağlıklı Toplum Derneği henüz yeni bir dernek olmasına karşın İçişleri Bakanlığınca desteklenmesi, dernek yönetiminin ve üyelerinin kamu çalışanları olması ile kamunun gücünü de arkasına alarak önemli projeler imza atacak gibi gözüküyor.