Ulaş Girgin

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Bursaspor: 112 - Fenerbahçe: 116 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Bursaspor: 112 - Fenerbahçe: 116

Galatasaray'ın başarılı forveti Barış Alper Yılmaz son günlerde Galatasaray'da gösterdiği başarılı performans ve Türkiye'nin Hırvatistan'ı mağlup ettiği maçta attığı gol ile adından bir hayli söz ettirir oldu. Peki yıldız olma yolunda ilerleyen genç futbolcu hangi aşamalardan geçerek bu zamana geldi?

Genç futbolcu 17 yaşında Ankara Demirspor ile anlaşma imzaladı. 2020-2021 sezonunun başında bedelsiz olarak TFF 1. Lig'de mücadele eden Keçiörengücü'ne transfer oldu ve takımı ile çıktığı 34 maçta 8 gol, 5 asistlik performans sergiledi. 2021-2022 sezonu başında Fatih Terim'in isteği ile 2.1 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da başarılı bir sezon geçiremeyen Yılmaz, 2022'nin temmuz ayında yapılan Galatasaray'ın Avusturya kampı kadrosuna alınmadı ve sonrasında Galatasaray Rezerv takımında oynamaya başladı. Bu tatım ile çıktığı 2 maçta 4 kez fileleri havalandırdı. Yılmaz, Rezerv Lig kaldırılınca tekrar Galatasaray'ın A takımına dahil edildi. 2022-2023 sezonunda kiritik Sivas deplasmanında uzatmaların beşinci dakikasında galibiyeti getiren golü atınca Okan Buruk, Yılmaz'ı büyük rakiplere karşı ilk 11'de oynatmaya başladı. Genç futbolcu bu sezon Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği Ankaragücü maçında fişi çeken golü attı. 2023-2024 sezonunda Galatasaray ile çıktığı Manchester United deplasmanında rakip oyuncuları fazlasıyla zorlayan Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu'na attırdığı gol ile galibiyetin mimarlarından biri oldu. Bu maç sonrası adından çokça söz ettiren futbolcu son olarak Dünya üçücüsü Hırvatistan karşısında galibiyeti getiren golü atınca tüm futbolseverlerin sevgilisi haline geldi. Kısa zamanda büyük ilerleme kaydeden milli futbolcu kendisi adına bir başarı hikayesi yazmış oldu. 

Editör: Ulas Girgin