Ezgi ÖZDAŞ

Alternatif tıp alanında yer alan farklı tedavilerden biri de Biorezonans… Bu yöntem son günlerde sosyal medyanın da etkisiyle toplumda görünürlüğü artan ancak 1977’den bu yana dünya literatüründe popülerliğini sağlayan bir tedavi. Peki Biorezonans yöntemi nedir ve hangi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır? Gelin bu yönteme detaylı bir bakış atalım…

 AĞRISIZ VE İLAÇSIZ 

Akupunktur tedavisi ile benzer olduğu da iddia edilen yöntem, 1977 yılından bu yana dünya çapında nam salmış bir alternatif tıp yöntemidir. Tarihçesine bakmak gerekirse Alman Franz Morell ve Erich Rasche’nin önderliğinde yöntem geliştirilmiş, günümüzde popüler olacak hale gelmiştir. Enerji kaynaklı tıbbi bir yöntem olarak kayıtlara geçen yöntem, kimyasal ilaçları bünyesinde barındırmaz. Elektro manyetik frekanslar üzerinden uygulanır. İnsan vücuduna ait idrar ve tükürük gibi bazı sıvılardan alınan frekansın sağlıklı bir biçimde kuvvetlendirilerek kişiye verilir. Yöntemin ağrısız, ilaçsız ve kalıcı bir şekilde etki ettiği iddialar arasındadır.

 NASIL YAPILIR? 

Temelde hastalıklı olan dokular üzerinde yaydıklarının tersi yönde sağlıklı frekanslar gönderilerek hastalıklar ile savaştığı belirtilen yöntem iki ayrı işlemden oluşur. Özel kan testi ve test sonuçlarına göre yapılan terapiler 1 ila 1.5 saat sürer. Terapi sırasında kişinin vücuduna yerleştirilmiş elektrotlar yardımıyla hastanın vücudundan alınan sağlıksız frekanslar tersine çevrilerek yine aynı elektrotlarla geri yüklenir.

 VATANDAŞA SORDUK 

Biorezonans tedavisi hakkında görüşlerini aldığımız  vatandaşlardan kimisi kararlı bir bırakma isteği ile birlikte tedavinin işe yarayacağını düşünürken, kimisi ise bağımlılığın derecesine göre sonuçların değişeceğini ifade etti. Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan aldığımız soruların cevap için ise Bursa Medica Mora Merkezi Uzmanı Emrecan Kızılateş’e ulaştık. İşte o sorular ve cevaplar:

Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu

WhatsApp Image 2023-04-01 at 18.10.26

1-    Bu ntem ile sigarayı bırakmak istediğimde iştahımda açılma olur mu?
* Biorezonansın en gelişmiş teknolojisi olan Mora'nın İstanbul Üniversitesi ve bir çok devlet üniversitelerinde yapılan klinik çalışmalarda herhangi bir yan etkisi olmadığı (iştah açılımı,stres) klinik olarak kanıtlandı. Herhangi bir hastalıkta tepkimesi yok. 
2-    Metal alerjim var. Terapi sonrası uygulanan çip yöntemini uygulayamadığım zaman yöntem başarılı olur mu?
* Metale alerjisi olan kişiler de çipin yerini gün aşırı değiştirilmesini öneriyoruz
3-    Kaç seans sonunda verim alabilirim?
* Mora tedavide tek seans yeterli olurken kişinin durumuna göre 2 ve 3. seans ücretsiz uygulanabilir.
4-    Tedavi sırasında almam gereken takviye ilaçlar olacak mı?
* Mora tedavide seans bitiminde vereceğimiz çip ve hemeopatik sprey genellikle yeterli olsada bazen vitamin takviyeleri önerilebilir
5-    Epilepsi hastasıyım uygulanan yöntem hastalığımı tetikler mi?
* Mora'nın hiç bir yan etkisi yok. Klinik olarak kanıtlanmıştır.