Ulaş Girgin

Avrupa’nın en iyi basketbol liglerinin yer aldığı haberimizde yapılan sıralama, liglerdeki takımların bütçeleri, takımların uluslararası turnuvalardaki başarıları, oynanan basketbol ve kadro kaliteleri açılarından değerlendirilerek belirlenmiştir. İşte Avrupa basketbolunun en iyi ligleri.

1-İspanya, Liga ABC

thy-avrupa-liginde-sampiyon-real-madrid-aa-2048461

Genel yargı ile Avrupa’nın en iyi ligi olarak görülen Liga ABC izleyicilere verdiği seyir zevki ile en kaliteli basketbolun oynandığı Avrupa Ligi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca ligin önde gelen Real Madrid, Barcelona gibi takımlarının Avrupa kupalarındaki başarıları da göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı da bu ligde Barselona forması terletiyor.

2-VTB Bilrleşik Ligi

1237965_620x410

Listemizde ikincilik konumunda yer alan bu lig 2008 yılında kurulmuş olan uluslararası profesyonel basketbol ligidir. Ligin kurulma amacı Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerinin basketbol takımlarını tek bir lig çatısı altında toplamaktır. Toplam 18 takımın yer aldığı ligde CSKA Moskova, Lokomotiv Kuban ve Zenit gibi iddialı takımlar da yer almaktadır.

3-Türkiye Basketbol Süper Ligi

77e2f59ac98c41f583e27e30e30228d4

Euroleague ve Euro Cup gibi liglerde birçok şampiyonluk ve final oynama başarısı kazanmış olan takımları içeren Türkiye Basketbol Süper Ligi Avrupa’nın en iyi üçüncü ligi konumunda. Diğer yandan sadece ülkelere ait ligler sıralanacak olursa basketbol Süper Ligi İspanya’nın ardında ikinci sırada yer alacaktır.

4-İtalya, Lega Basket Serie A

0df5b8ff-troy-daniels-nicolo-melli-kyle-hines-celebrate-olimpia-milano-euroleague

Lega Basket Serie A ligde mücadele eden 16 takım ile Avrupa basketbolunun en zorlu liglerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Lig’in en fazla şampiyon olan takımı Euroleague’den tanıdığımız Olimpia Milano’dur.

5-Fransa Basketbol Ligi Pro A

skysport_de-victor-wembanyama_5962829

Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir" Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir"

Gelcek sezon NBA’de müccadele edecek olan Victor Wembanyama gibi yıldızları ile izleyicilere keyifli bir basketbol izleme imkanı sunun liglerden olan Fransa Basketbol Ligi Avrupa’nın en iyi 5. Ligi konumundadır.

Listenin devamı ise şöyle…

6-Almanya BBL

7-Yunanistan HEBA A1

8-ABA League Adriyatik Ligi Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Slovenya, Makedonya ve Macaristan

9-İsrail Basketbol Süper Ligi (Winner’s League)

10-Litvanya Basketbol Ligi LKL

Editör: Ulas Girgin