Ufuk IRGAŞ-Özkan YILDIRIM

Öncelikle , muhtarım bizleri ,ekibimizi mahallenizde konuk edip ağırladığınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Sizi  tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette değişik konularla ilgili birçok sorumuz da olacak.

HIZLI BÜYÜYORUZ

Bana mahallemize böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de size teşekkür etmek istiyorum. Ben Salih Avcil ,1968 Akçalar Mahallesi doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Bursa'da Akçalar'da 30-35 yıl kadar emekli olana kadar esnaf olarak çalıştım. Muhtar olma fikri  mahallemize  yapılması gereken, gelmesi gereken hizmetlilerin gelmemesinden dolayı seçime 4-5 ay kala aday olmaya karar verdim. Çünkü mahallemiz her geçen gün büyüyen gelişen bir mahalle olmasına rağmen , hak ettiği hizmetleri alamıyordu. Toplamda 4 aday vardı eski muhtar da dahil olmak üzere adaylar arasında Akçalar Mahallesi sakinlerinin desteği ile en çok oyu  alarak muhtar oldum. Buradan ayrıca beni destekleyen muhtar olmamı sağlayan değerli Akçalar Mahallesi sakinlerine halkına buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

   ****Muhtarım, peki bu 2 yıl nasıl geçti ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız mahallenize verimli geçti mi?

SAĞLIK OCAĞIMIZI KENDİ OLANAKLARIMIZLA YENİLEDİK

Muhtar olmadan önce koymuş olduğum hedeflerime ulaşmaya çalışıyorum. 50 senelik bir altyapı vardı eskimişti bunu yenilemeye başladık. Sağlık ocağımız vardı eskimeye yüz tutmuştu ,yerli yardımsever insanlarımızın  olanaklarıyla sağlık ocağımızı yeniledik,çok güzel oldu.Sağlık ocağımızda ikinci bir hekime ihtiyaç vardı ,bunu sağladık. Çünkü mevcut nüfusumuza  bir doktorumuz yetmiyordu yeni yerleşimde  asfalt yoktu sağ olsun Nilüfer Belediyesi Turgay Başkanımız destek verdi asfalt yaptık. Normal internet vardı Akçalar'a komple fiber internet getirdik, bu süreçte.

HATIRI SAYILIR MİKTARDA ERZAK DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK

Pandemi  döneminde Akçalar’da yaşayan halkımızdan ve ilaveten  1-2 fabrika sahibinin desteği ile hatırı sayılır bir meblağ toplayarak yardıma muhtaç vatandaşlarımıza halkımıza erzak dağıtımları  yaptık bu dönemde. Göl kenarı bizim çok büyük fakat bakımsızdı,  Büyükşehir belediyemizin Park Bahçeler daire başkanımız geldi orasını mesire alanına çevireceğiz.100 dönümden fazla geniş bir arazi orası belirli yerlere  çit  çekilecek.Yürüme yolları, bisiklet yolları yapılacak.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

KIYI ŞERİDİMİZE MESİRE ALANI YAPIYORUZ

Onun haricinde gelen gidenlere  hizmet vermek amacıyla bir kahve çay bahçesi gibi bir yerde hizmete alınacak.Yine kıyıya İskele yapıp buradan Gölyazı'yaya da Eskikaraağaç’a da tekne turları  düzenleyeceğiz, burasını canlandıracağız, güzelleştireceğiz. Akçalar Ulubat Gölü'nün en fazla geniş  sahili olan Mahallesi ve buraları inşallah kıyı şeridimizde dahil çok güzel olacak.

ÇOK ACİL  İKİNCİ BİR İLKÖĞRETİM OKULUNA  İHTİYACIMIZ VAR

Acil olarak ikinci bir İlköğretim Okulu'na ihtiyacımız var mevcut  okulumuz var ama sınıfların mevcutları 45'e 50'ye kadar çıkabiliyor. Mevcut nüfusumuz her geçen gün artıyor  ben Muhtar olduğumda 4000 civarı nüfus vardı, bu 2 yılda 7 bine çıktı seçime kadar 12 bini 15 bini bulur diye tahmin ediyorum. Mutlaka o yüzden şimdiden bu ilköğretim inşaatına  bir an evvel başlanması lazım.Bizim için bu İlköğretim Okulu çok önemli yerimizde hazır. Sayın büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş bu okulumuzun yapılması ile  ilgili bizlere söz verdi. Sağ olsun kendileri bunun yanı sıra Spor Kompleksi ihtiyacımız da var gençliğin çocuklarımızın insanlarımızın spor yapmaları kötü alışkanlıklardan  uzak durmaları açısından bu spor Tesisi de çok önemli. Milletvekillerimiz Ahmet Kılıç ve Mustafa Esgin’e de ayrıca buradan her zaman bizlerin yanında olduğu için bizi  destekledikleri için teşekkür etmek istiyorum.

NÜFUSUMUZ ÇOK HIZLI ARTIYOR

2 yılda gerçekten birçok hizmetin getirmesini sağlamış sınız gördüğümüz kadarıyla ,gerçekten sizi  bu anlamda tebrik etmek istiyorum Muhtarım. Peki eksiklik olarak şunlar da olsa bunlar da olsa dedikleriniz neler var?

SPOR TESİSLERİ ARTIK GEREKLİLİK OLDU

Az önce de söylemiş olduğum gibi okul ve Spor Tesisi çok önemli bizim için çocukalrımız için, gençlerimiz için. Voleybol Sahaları ,basketbol Sahaları, yetişkinler için jimnastik alanları olabilir. Bunlarla ilgili sayın başkanlarımızdan destek bekliyoruz. İşte Turgay Erdem Nilüfer belediye başkanımız sağ olsun, bizim  her zaman yanımızda olan  Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ta ha  keza aynı şekilde. Sayın başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

AKTAŞ VE ERDEM BAŞKANLARIMA  SONSUZ TEŞEKKÜRLER

 Belediyelerimizin park bahçe  müdürleri olsun, Fen İşleri müdürleri olsun bütün birim amirlerine ,müdürlerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum, Akçalar Mahallesi'nden. Bu eksikliklerimiz ile ilgili kendilerinden ayrıca destek beklediğimizi söylemek istiyorum çünkü Akçalar  Mahallesi çok hızlı büyüyen  nüfusu  hızla artan  bir mahalle. Yarın öbür gün daha fazla  zorlanmamak için bu inşaatlara  bir an evvel başlanmasını bekliyoruz.

Muhtarım son olarak yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Buradan Akçalar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımıza ,halkımıza neler söylersiniz son mesajlarınızı  alalım isterseniz?

AKÇALAR HALKI GERÇEKTEN MÜKEMMEL İNSANLAR

Akçalar halkı  her zaman  yanımda olduğunu  hissettirdi bana. Sağlık ocağının yenilenmesi konusunda olsun yine bir değerli  kardeşimizin konteyner eve geçmesi konusunda olsun yardımcı oldular. Her iki çalışma ile ilgili  hatırı sayılır bir meblağ toplandı. Kendi olanaklarımızla da gerçekten bir çok çalışmayı hayata geçirdik. İşte biraz sonra gider fotoğrafları da çekeriz çok sıkıntılı çadırdan bozma bir yerde yaşıyordu o kardeşimiz bu soğukta ,karda kışta  inşallah şimdi konteyner evine geçireceğiz onun yanı sıra konteyner evin içerisinde işte yatacağı ,kalkacağı, mobilya anlamında da işte ihtiyaçlarını yine köy halkı olarak gidereceğiz. Bu şekilde devam edecek son olarak herkese başta Akçalar Mahallesi'nde yaşayan Mahalle sakinlerimiz olmak üzere Bursa'da yaşayan hemşerilerime ve de yurt genelinde yaşayan bütün 84 milyon insanımıza Akçalar Mahallesi'nden sevgilerimi, selamlarımı, göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.