Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un gündemi bir an olsun durulmuyor. Samet Aybaba’nın istifasından sonra ortaya çıkan tablo ise enteresan. Rıza Çalımbay Beşiktaş’tan teklif beklediği için Yeşil Beyazlı kulübü kibarca reddetti. İrfan Buz ve Mesut Bakkal ise “Gemiyi limana yanaştırırız. Ateşten gömlek bize yakışır” diyerek teklifi kabul etti ve gömleği giyecek kişinin Bakkal olduğu kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla açıklandı.

ÖMER ERDOĞAN ÖYLE BÖYLE

Yaşanan tüm bu gelişmelere bir de Ömer Erdoğan eklendi. Efsane kaptan hangi isim olursa olsun yardımcı antrenör olarak takımda görev alacak gibi duruyor. Kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle: “Bursa’ya gelen ve yapılan görüşme neticesinde anlaşma sağlanan Mesut Bakkal, Bursaspor’umuzun yeni teknik direktörü olarak göreve başlıyor.”

BAŞKAN’DAN SÖZ

Önceki gün Özlüce’deki idman sonrası futbolcularla bir araya gelen Ali Ay, öncelikle Samet Aybaba ile yolların ayrıldığını ve en kısa zamanda yeni hocanın takımın başına geçeceğini, bu sürede de yardımcı antrenörlerin takımı çalıştıracağını aktarmıştı. Daha sonra ise maddi problemleri bu hafta içinde çözüp sıkıntıyı ortadan kaldıracağını kaydetti ve futbolculardan artık sadece seri galibiyetler beklediğini iletti. Tedirgin bir hava olduğunu belirten Ay ekledi: “Sizler gerçekten zor bir misyon üstlendiniz. Kalan 7 maç var. En iyi şekilde ligi bitirmenizi istiyorum.” Başkan Ay, anlaşmaya vardığı Bakkal’ın Bursaspor için faydalı olacağı inancında.

Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu

BİZİM DE HATAMIZ OLDU

Deneyimli çalıştırıcı Samet Aybaba, Aytemiz Alanyaspor maçında taraftarlarla girdiği diyalog sonrası istifa ederek takımdan ayrılmıştı. Aybaba, daha sonra yaptığı değerlendirmede ise “Bursasporda çok değişik planlar yaparak, anlaşmamızı kapsayan 3 yılın sonunda büyük hedefler koyarak yola çıkmıştık. Bunlardan ilki gençleştirme hamlemizdi. Maçlar ilerledikçe yaptığımız planlamadan uzaklaşmak durumunda kaldık. Bunda elbette bizim de hatalarımız olmuştur ancak Bursasporda görev yaptığımız dönemde futbol şansı hiç yanımızda olmadı. Belki şanssızlık bendedir. O nedenle Alanya dönüşü yönetimimizle görüştüm. Ayrılma kararının her iki taraf için de hayırlı olacağını söyledim. Bunun adına kulübün önünü açma da diyebilirsiniz. Başkanımıza, yönetim kurulumuza, futbolcularıma, kulüpte mesai yaptığımız çalışma arkadaşlarıma, taraftarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.

FUTBOL ŞUBESİ AYDEMİR’DE

Öte yandan bütün bu gelişmelerin ardından futbol şubesinin başına yönetim kurulu üyesi Erkan Aydemir getirildi haberleri ortaya çıktı. Aydemir’in kalan haftalarda ve yönetimin görevine devam etmesi halinde transferler ve yönetim ile futbol şubesinin arasında köprü görevi görmesi bekleniyor.