İzzet GÜNAY

Demokratik Sol Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır gazetemize açıklamalarda bulundu. Seskır yaptığı açıklamada, “Yıllardır üyesi ve dönem dönem yönetimlerinde de bulunduğum partim görev verdi, aday oldum. Osmangazi İlçe Başkanı olarak Partimi en iyi yerlere taşımaya, liderimiz rahmetli Bülent Ecevit’in fikirleri ve Atatürk anlayışıyla, genel başkanım Önder Aksakal ve yardımcıları Murat Özbilge, Hüseyin Kul ve yönetim kadrolarımızla projelerimizin arkasında mücadeleye ve siyaset yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

35 SENEDİR OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEYİM
Seskır, “Aslen Ağrılıyım ancak 35 senedir Bursalıyım. 35 yıldır da otomotiv sektöründe kendi işyerimi çalıştırıyorum. Yıllardır üyesi ve dönem dönem yönetimlerinde de bulunduğum partim geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede aday olmam konusunda görev verdi. Dostlarımız ve partililerimizin de ısrarlarıyla Osmangazi İlçe Başkanlığı görevine getirildim.  Osmangazi İlçe Başkanı olarak partimi en iyi yerlere taşımaya, liderimiz rahmetli Bülent Ecevit’in fikirleri ve Atatürk anlayışıyla projelerimizin arkasında mücadeleye ve siyaset yapmaya elimizden geldiğince devam ediyorum.

RAHMETLİ ECEVİT İDOLÜMÜZ
Seskır şöyle devam etti: “Demokratik Sol Parti (DSP), Rahşan Ecevit tarafından 14 Kasım 1985'te kurulan Türk siyasi partisidir. Liderimiz Rahmetli Bülent Ecevit Türkiye’ de emeğin, alınterinin, dürüstlüğün, mütevaziliğin, her zaman ilkeli siyasetin sembolü olmuştur. Bizler onun öğrencileri ve aynı anlayışla siyaset yaparak bu günlere geldik, o bizim idolümüzdür.  Partimiz özellikle 1990' lı yılların ikinci yarısı ile 2000' li yılların başında Türkiye siyasetinde çok etkili olmuştur. Bizler bu günde doğrularımızla, aynı kararlılıkta mücadele etmeye devam ediyoruz.”

PROJELERİMİZDE  MUSTAFA KEMAL ANLAYIŞI VAR

“Partimizin projelerini ‘Cumhuriyet kent umudum’ başlığı altında toplayabiliriz” diyen Seskır,“Bunları; sevgi kent, halk kent, güneş kent, üret kent, köy kent, bilim kent, teknokent, doğa kent ve kültür kent vb. başlıklar altında toplayabiliriz. Projelerimizin özünde Atatürk anlayışının yattığını onurla söylemeliyim. Kentlerde maalesef sevgisizlik hâkim. İkinci madde de halkımızın direk yönetime katılmasını sağlamayı amaçlıyor. Teknokent ve bilim kent de bilim ile teknolojinin hâkim olduğu, hurafelerden arındırılmış bir ortam hazırlamayı amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

ULAŞIMDA HAVA RAYI 
Kültür kent ve diğer projeleri de anlatan Seskır, “Anadolu kültürümüzün zenginliği malum. Bizler yeşil Bursa olarak anılan fakat günümüzde gelişen dünya ve kent merkezli ihtiyaçlarla bu özelliğini kaybetmeye yüz tutmuş şehrimizde, yeşili arttırmak ile birlikte Bursa’da kültür ve sanatın hâkim olacağı bir anlayışı benimseyeceğiz. Güneş kent ise güneşimizden faydalanıp, göreve geldiğimizde güneş parkları kurup, bu kenti güneşle ısınır konuma getirmeyi amaçlıyoruz. Üretimden yana olan bir partiyiz. Üret kenti o yüzden önemsiyoruz. Ayrıca ulaşımda katlı kavşakların yanında hava rayı da Bursa’ya getirip, bunu turizmle entegre edeceğiz. Bunların hepsi hedef yapılırsa olabilecek projeler, yeter ki istensin” diye konuştu. 

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Seskır, sözlerini şöyle noktaladı: “Son olarak da sizler aracılığı ile tüm Demokratik Sol Parti’mize gönül veren dava arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Bu bir gönül işi ve gönül işi olduğu kadar da ekip işi… Bunu biliyor ve gelecek başarıya inanıyorum. Ben gençlerimizi, kadınlarımızı, partimize gönül veren tüm dostlarımızı çatımız altında toplanmaya davet ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yıkılan bir imparatorluktan, yakılan bir devletin külleri arasından milli mücadele ruhuyla bu cumhuriyeti kurdular. Bu sebeple tüm halkımızın ve partililerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nıda kutluyorum. Halkımızı aynı milli mücadele  ruhuyla DSP’de birleşmeye  çağırıyorum” dedi.