Özkan YLIDIRIM

•         Öncelikle Muhtarım bizleri,  muhtarlığınızda konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Sizi tanıyarak isterseniz yavaş yavaş  röportajımıza başlayalım.

EŞİM;  EN BÜYÜK  YARDIMCIM..

Ben de sizlere buralara kadar gelip bizlerle röportaj gerçekleştirdiğiniz ,çekimler yaptığınız için teşekkür etmek istiyorum.. Ben İbrahim Akbaba ,1947 Balıkesir-Kurtdere  Köyü doğumluyum. Mahallemizin nüfusu 16-17 bin arasındadır , son seçimde 12 Bin 300   seçmenimiz  bulunmaktaydı, geçtiğimiz sene yapılan muhtarlık seçiminde  5 aday çıktı. Geçtiğimiz sene ve ondan önceki 3 seçimi de Atatürk Mahallesi sakinlerimizin büyük desteği ile rahat bir şekilde kazandım.4 dönemdir mahallemizin muhtarıyım.. İki kızım ,  bir  oğlum  ayrıca  4 tane de  torunum var. Bütün çocuklarım, torunlarım okudular  , okuyorlar. Bizim tabii en büyük görevimiz çocuklarımızı, torunlarımızı okutmak. Eşim Aysel Akbaba, benim en güzel, en birinci  yardımcım  bu virüs  olmadan önce ikimiz birden Muhtarlığı nöbetleşe götürüyorduk. Belediyede devlet kapısında iş olduğu zaman ben gidiyordum eşim burada duruyordu.Elbette biliyorsunuz muhtarlığın hep açık olması gerekmekte. Sayın Mahalle sakinlerimize de burada sırası gelmişken ayrıca teşekkür etmek istiyorum her zaman benim yanımda ve arkamda durduklarından dolayı.

ASRİ MEZARLIK SOSYAL AMAÇLI KULLANILIR HALE GELDİ

Mahallemiz büyük oranda elit kesimin ikamet ettiği bir mahalledir, benim dönemimde Asri mezarlık olarak kabul ettiğimiz şehitler mezarlığı çeşitli kesimlerin eğlenme amacıyla gittiği ve şarap , rakı içtiği bir yerdi, maalesef  eskiden.. Orasını  sosyal amaçlı kullanılır hale getirdik.. Burası ,  ilimiz belediyesi tarafından geçmiş dönemlerden bu yana halkın sosyal amacı ile kullanılacak bir şekle getirmemesinden dolayı berbat bir haldeydi ve belediyemiz burasını sosyal tesisler, gazinolar ,ayrıca yeşillendirme ,peyzaj çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla bu şekle getirdi ve gerçekten de çok güzel bir şekilde vatandaşımızın hizmetine sundu.

“KAPALI PAZARIMIZ” HİZMET VERMEYE BAŞLADI..

  Bunun yanı sıra ,  pazar yerimiz Ali Hikmet Paşa Mahallesi'nde bir yerdeydi. Mahallemizin en alt köşesinde Kapalı Pazar yerimiz yapıldı ve halkın hizmetine sunuldu. Burada  cumartesi ve çarşamba günleri pazar kurulmaktadır. Ayrıca pazar günleri de ikinci el araçların pazarlandığı bir oto pazarı haline geldi. Mahallemizin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla boş olan kısımlara eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı  yeşil alanlar oluşturuldu, ağaçlandırıldı Sosyal Tesis haline getirildi,  çocuk bahçeleri yapıldı.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

•         Peki Muhtarım , Balıkesir Büyükşehir Belediye isteğiyle olsun Karesi İlçe Belediyesi ile olsun iletişiminiz , diyaloğumuz nasıl?

BAŞKANLARIMIZ YÜCEL YILMAZ VE DİNÇER ORKAN’A SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Belediyelerimiz hizmette ne yapılması gerekiyorsa yapıyorlar sağ olsunlar. Biz sadece, yani durumları, eksiklikleri  kendilerine arz ediyoruz. Tabii bunlar  “şunu yap, bunu yap” demekle olacak işler değil. Bunun öncelikle komisyonu var ,belediye encümeni var ,ne şekilde yapılacağı ile ilgili giderlerin değerlendirilmesi var, ön araştırılması var, ondan sonra tabii bu projeler hayata geçebiliyor. Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğundan dolayı her türlü sorununu çözmüş durumda. Çünkü ,örneğin şuraya bisiklet yolu yapacak desek nereye yapacaksınız. Burası  sonuçta eski yerleşim yeri olduğu için hemen yapamıyorsunuz yeni yerleşim  olsa çok daha kolay olur “Avlu” diye tabir ettiğimiz, sosyal tesislerin belediyemiz tarafından büyük masraflar ile kurduğu yerin üst kısmında mahallemize ait olan  bisiklet yolları var , elbette ne kadar olabilir ki o günkü şartlar içerisinde her şeyin en iyisini belediyemiz yapmış durumda daha fazlasını da inşallah daha  ileride yapacaklardır. 4 dönemdir birçok hizmetin  mahallemize  gelmesini sağladık.. Bu başarıda elbette belediyelerimizin başarısı büyük buradan hem Balıkesir Büyükşehir Belediyesi   hem de Karesi Belediye başkanlarıma selamlarımı iletmek istiyorum.

SOSYAL YARDIMLARDA İNSANIMIZ ÇOK DUYARLI

İhtiyaç sahiplerinin sosyal ihtiyaçlarını hükümetimiz olarak, belediyelerimiz olarak mağdur durumda olan ailelere yardım sağladıkları gibi mahalle sakinleri olarak bizlerde sıcak yemek olarak, elektrik su paralarını ödeme desteği olarak olsun her türlü  yardımlarımız sürüyor.Durumu iyi olan sakinlerimiz tarafından en azından 300-400 aileye yardımda  bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Okuyan talebeler en ağırlık verdiğimiz gruptur. Ben dört dönemdir muhtarlık yapıyorum kendim emekli maliye memuruyum. En çok da aileleri dağılmış çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz burada, çünkü onlar en çok yardımı hak eden grup. Bu konuda birçok sıkıntılı aileler var. Bizim mahallemizde, burada insanlarımızın dayanışma ve  yardımlaşma  konularında  sağ olsunlar çok duyarlılar  güzel bir dayanışma örneği sallamaktayız.

CEHALETİN ÖNÜNE SET ÇEKMEMİZ LAZIM

Çünkü dünyada cehalet kadar kötü bir şey yok. Cahil insan kimseye derdini  ne anlatabiliyor, ne de anlatılanları  dinliyor. Benim dediğim dedik türünden insanlar, sizlerde biliyorsunuz  etrafta , toplumda bu tür örnekler çok vardır.Biz de bu büyük kötülüğün yok olması ile ilgili cahil insanlar ülkemizde olduğu gibi  Balıkesir'de de kalmasın diye bu gençlerimizi okutmaya çalışıyoruz onlara burs vermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda da Atatürk Mahallesi'nde bu konu ile ilgili birçok faaliyette bulunduk buradan yardımsever değerli Atatürk Mahallesi sakinlerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten büyük bir özveriyle örnek gösterilebilecek çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Ben de çok gariban bir aileden gelmekteyim ve fakirliğin ne olduğunu biliyorum. Biz o dönemden geliyoruz.. Şimdi bilim çağına  geldik artık tabii  şu telefon diye tabir ettiğimiz aletin gücüne ,kuvvetine bakın  Amerika ile bile konuşabiliyoruz ,hatta yüz yüze görüntülü bile  konuşabiliyorsunuz, teknoloji çok ilerledi, eskiden ilkokul mezunu , ortaokul mezunları devlette görev alırlarken şimdi artık  2 yıllık üniversite mezunlarını  üniversite mezunu  saymıyorlar.

KİM ELİNDEN NE GELİYORSA

Mahalle sakinlerimiz gerçekten de hepsi birbirinden değerli, durumu müsait olmayan kişiler için kendilerine durumu ilettiğim zaman ellerinden ne gelirse yardımcı olmaya çalışıyorlar. Verilen  burslardan öğretmen çıkanlar ,Avukat çıkanlar var son zamanlarda malum durumların değişik bir hal  almasından dolayı kişilerin üzerine de fazla yüklenmiyorum tabii ama gerçekten de sosyal sorumluluk bakımından burada yaşayan insanlarımız Atatürk Mahallesi sakinleri çok duyarlı, “ben ne yapabilirim” , diye soranlar olduğu gibi direkt yardım yapan arkadaşlar da var buradan bize her türlü çalışmamızda yanımızda olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a ,  Karasi Belediye Başkanımız Sayın Dinçer Orkan’a  ve 4 dönemdir daima  yanımda olan destekleyen Atatürk Mahallesi sakinlerine buradan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum herkese bütün vatandaşlarıma ayrıca  esenlikler diliyorum.