Ezgi Özdaş

Araç sahipleri otomobillerinin uzun ömürlü ve sağlıklı olmasını ister. Kullanımın haricinde önemli bir yatırım aracı da olan otomobillerin satılırken değer kaybetmemesi ve sağlıklı bir kullanım ömrüne sahip olması için araç sahipleri dikkatli olmalı. Aracınızda rahatsız olduğunuz bazı durumları, ufak tefek arızaları hatta yakıt tasarrufunu bile bu ufak ipuçlarını kullanarak ufak ücretlerle ya da tamamen ücretsiz olarak çözüme kavuşturabilirsiniz. İşte aracınızda uygulayabileceğiniz pratik ipuçları…

Ekran Resmi 2023-06-21 12.53.40

OJE KULLANMA SIRASI ARAÇ SAHİPLERİNDE

Araç cam fiyatları inanılmaz maliyetlere ulaşmışken aracın en pahalı cam bölümü olan ön camlarda oluşabilecek çatlaklar moralinizi bozabilir. Ön cam park ettiğiniz herhangi bir yerde denk gelen bir toptan, taştan veya herhangi bir nesneden ufak da olsa etkilenebilir ve çatlayabilir. Bu çatlakların bazıları zamanla yayılarak ön camınızı kullanılamaz hale getirebilir. Sıklıkla karşılaşılan bu durumlar için çözüm ojede! Şeffaf bir oje yardımıyla ön camınızdaki çatlağın yayılmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca kaportanızda oluşan ufak tefek boya fireleri için de aracınızın rengine uygun oje kullanabilirsiniz.

Ekran Resmi 2023-06-21 12.54.40

OJELER ÇIKMIŞKEN DİŞ MACUNUNU DA YANINIZA ALIN

Farlar, aracın en sık kirlenen ve kirlendiği kadar kolay temizlenemeyen parçasıdır. Ne kadar yıkarsanız yıkayın farlarınızın temizliğinden bir türlü memnun olamıyor musunuz? Farlarınızın üzerinde o bilindik sarı yapışkan leke bir türlü kaybolmuyor mu? İşte size pratik ve her evde bulunabilecek düşük maliyetli bir yöntem… Diş macunu! Yumuşak bir bez yardımıyla diş macununu yedirecek şekilde farınıza yayın ve kısa süre içerisinde etkisini görün.

Ekran Resmi 2023-06-21 12.55.15

UNUTKANLARA KESİN ÇÖZÜM

Açık veya kapalı kalabalık bir otoparka girdiniz ve geri döndüğünüzde aracınızı bir türlü bulamıyor musunuz? Araç sahiplerinin sıklıkla başına gelen bu sorunun aslında basit bir çözümü var. Otopark ne kadar karmaşık ve kalabalık olursa olsun aracınızı park ettiğiniz alanın fotoğrafını çekerek unutmaya karşı önlem alabilir, aracınızı vakit harcamadan koyduğunuz yerde bulabilirsiniz.

Ekran Resmi 2023-06-21 12.55.59

“ARABADA NE İŞİ VAR?” DEMEYİN

Sıradaki ipuçları size “Bu malzemelerin arabayla ne ilgisi var?” dedirtebilir ancak denemekten zarar gelmeyeceğini de unutmayın. İşte alakasız gibi görünse de sizlere kısa ve basit etkiler yaratarak aracınıza fayda sağlayacak olan malzemeler ve kullanım alanları:

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor" Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor"

SAÇ KREMİ: Aracınız daha iyi parlaması ve yıkama sonrası su sebebiyle oluşan kireç izlerini engellemek istiyorsanız aracınızı yıkayıp kuruttuktan sonra saç kremi ile parlatın.

KAHVE FİLTRESİ: Aracınızın iç aksamını temizlemek için kullanacağınız zeytinyağına batırılmış bir kahve filtresi hiç beklemediğiniz bir etki yaratabilir. Kahve filtreleri kimyasal içermemeleri nedeniyle araç içi için en uygun malzemelerden biridir.

BEYAZ SİRKE: Özellikle kış aylarında ön camınızın buğu yapmaması için uygun fiyata satın alabileceğiniz bir sprey kutusu yardımıyla kutunun 3te 2si sirke olacak şekilde suyla karıştırarak buzlanmaya karşı camınızda önlem alabilirsiniz.

DEZENFEKTAN: Havaların soğumasıyla birlikte aracınızın kilitleri donma riski taşıyabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız anahtarınıza el dezenfektanı sıkarak buzu eritebilirsiniz.

Editör: Ezgi Özdaş