
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:
MIHLAMA TARİFİ
Mıhlama malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı mısır unu 2 su bardağı su 300 gram Trabzon peyniriMIHLAMA YAPILIŞI
Tereyağını kısık ateşte eritin. Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun. Mısır unu renklenince suyu ekleyin. Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin. Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alabilirsiniz.YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ
Yumurtasız menemen malzemeler 4 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 2 adet domates 1 adet soğan (isteğe bağlı) Sıvıyağ TuzYUMURTASIZ MENEMEN YAPILIŞI
Bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yemeklik doğrayın. Hem kapya biberi hem de yeşil biberi soğanların üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın. Yumuşayan biberlerin üzerine ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin. Üzerine tuz ve istediğiniz baharattan atıp servis edin.Hamur için;
2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya yada yaş maya 1 yemek kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı tuz 5-6 su bardağı un (kontrollü dökülecek)ISPANAKLI KIR PİDESİ YAPILIŞI
İlk önce ıspanakları yıkadıktan sonra doğrayın. Kuru soğanları piyazlık şekilde doğrayın. Verilen bütün malzemeyi uygun bir kapta hep birlikte güzelce karıştırın. Hamur yapılışı; Ilık su ile sütü uygun bir kaba alı kuru maya ile tozşekeri iyice karıştırın .10 dakika bekletin . Daha sonra un ile tuz ekleyip iyice yoğurun . Unu kontrollü şekilde dökün çok sert hamur olmasın . Sonra üzerini kapak yada streç ile kapatıp 1 saat mayalandırın . Hamurdan bezeler alın. Uzun pide şeklinde açıp içine iç harçtan koyup iki kenarını üzerine çevirin. 180 derecede fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.