
Her şeyi hazırlayıp tam sofraya getirmeden önce fırınlayın, servise saatine kadar fırında bekleme esnasında kaşar sertleşmez. Eğer fırın kullanmak istemiyorsanız ( elektrik fiyatları malum) güveci kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaşarlar eriyinceye kadar ocakta tutabilirsiniz o zaman kaynama ve cozurdama sesleriyle sofraya getirmek daha bile keyifli olur.
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Tavukları ve patatesleri küp küp doğrayın. Tavukları kızgın tavaya alıp üzerine bir kahve fincanı kadar sıvı yağ ekleyip soteleyin. Üzerine baharatları ve domates konservesini ekleyip 10 dakika daha pişirin. Küp kesilmiş patatesleri kızgın yağda kızartıp güvece alın ve tuzlayın. Pişen tavuğu patateslerin üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip en üste tatlı bir renk versin diye toz biber serpin. 180 derece fansız fırında kaşarlar eriyinceye kadar tutup fırından alın. Kaynak:Yemek.com