Keşkül-ü Fukara Tarifi

Osmanlı döneminde halka dağıtılan çok güzel bir tatlı tarifi o. Sütlü tatlıların en özellerinden keşkül-ü fukarayı mutlaka deneyin.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 14:56
Haberyazilimi.com
Keşkül-ü Fukara Tarifi İçin Malzemeler 1 kilogram süt 1 çay bardağı su 1 su bardağı şeker 1 su bardağı toz badem 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı (tepeleme)nişasta 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya Üzeri için: 1 tatlı kaşığ ıfile badem 1 tatlı kaşığ ıAntep fıstığı         Keşkül-ü Fukara Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye süt, yumurta sarısı, çekilmiş badem koyulup ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Başka bir kapta suyla karıştırdığımız pirinç unu, vanilya ve nişasta kaynayan sütün içine azar azar ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir. Koyulaşınca sunacağımız kaselere dökülüp pay edilir. Üzerini süslemek için isteğe bağlı yanmaz tavada yağ kullanmadan file badem hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Keşkülün üzeri süslenir. Afiyet olsun.