Bursa'nın dillere destan lezzeti:İskender kebabı

Bugün sizlerle, dışarıda yemeğe keyif aldığımız, yemelere doymadığınız ve çok sevdiğimiz nefis tereyağlı iskender kebap tarifi vereceğim. Üstelik dönerinizi ve pidelerinizi önceden hazırladığınızda 15 dakikada kebabınız hazır. Tavuk İskender,Ev Yapımı Et Döner,Tavuk Döner,Fırında Patatesli Döner,Kıymadan Döner,Alman Usulü Soslu Döner,Ev Yapımı Döner,Hazır Dönerden İskender

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 16:34
Haberyazilimi.com
İskender Tarifi İçin Malzemeler İskender için: 500 gram antrikot 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı bal(opsiyonel) 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber  1 çay kaşığı tuz Sosu için: 2yemek kaşığıtereyağı 1yemek kaşığısalça 1tatlı kaşığıtoz kırmızı biber Servisi için: 2 adet tırnak pide 8 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt         İskender Tarifinin Püf Noktası

Döneri önceden hazırlayıp derin dondurucuda muhafaza edebilir, arzu ettiğiniz zaman incecik kesip kızartabilirsiniz. Dönere şerit şerit şekil verirken oldukça keskin bir bıçak kullanmaya özen gösterin. Etin daha lezzetli olması dana-kuzu hatta %5 oranında kuyruk yağı katılmış bir kıyma harcıyla da hazırlayabilirsiniz.

İskender Tarifinin Pişirme Önerisi

Keskin bir bıçakla ince ince doğradığınız et döneri, ızgarada ya da önceden ısıtılmış bir fırında ters yüz ederek kısa sürede pişirebilirsiniz. Arzuya göre domates sosuna sarımsak ve çok az miktarda üzüm sirkesi ekleyebilirsiniz. Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.

İskender Tarifi Nasıl Yapılır? Et ve soğan hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın. Karışıma eti ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Üzerini streçleyin ve buzdolabında sosu içine çekmesi için en az altı saat mümkünse bir gün bekletin. Dinlenmiş soslu etin içinden etleri ayırın. Streç filmin üzerine etlerinizi dizin. Sıkı sıkı sararak salam şeklini verin. Dondurucu da en az 1 gece bekletin. Buzluktan çıkarın. Daha çözülmeden keskin bir bıçakla ince ince kesin.

Tereyağını tavaya alıp eritin ve etleri üzerine ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sosu için; bir sos tavasının içine tereyağı ilave edin. Salçayı ve toz biberi güzelce kavurun, 1 su bardağı kaynamış su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek bir taşım kaynatın.

Pidelerinizi küp küp doğrayın. Üzerine sostan gezdirerek pidelerin ısınmasını ve yumuşamasını sağlayın. Pidenin üzerine et ve üstüne tekrar bu sefer daha az miktarda olacak şekilde sos gezdirin. Arzu ederseniz tavada pişmiş biber ve domates ya da yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Kaynak: Yemek.com