Beyti - Nezaket Kebabı nasıl yapılır? İşte beyti tarifi...

Nezaket kebabı, börek ve kebap keyfini tek tabakta yaşamanızı sağlayan nefis bir fırın yemeği. Yufkaların arasına sarılan domatesli, kıymalı, biberli iç harcı ile tadına doyum olmuyor. Siz de nezaket kebabını evde yapıp sofralarınızda ziyafet oluşturmak isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 16:02
Haberyazilimi.com
Beyti kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı geniş bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyin. Salça ve baharatlarını ilave edip kıymalı harcı güzelce yoğurun. Mümkünse yoğurduktan sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin. Kıymalı harcı yufkanın geniş kenarına koyun. Kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin. Üzerine kıyma koyduğunuz yufkayı rulo şeklinde sarın. Yufkayı bıçakla verev kesin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Ruloları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

Kıymalı yufkalar pişerken bir yandan sosu hazırlamak için tereyağını tavada eritin. Eriyen tereyağına zeytinyağı ve salçayı ilave edin (Sos koyu olursa çok az su ekleyebilirsiniz).

Kızaran beytileri fırından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine pişen salçalı sosu gezdirin. Yanına yoğurt koyarak sıcak sıcak servis yapın.

Kaynak: Hürriyet