
Hafta sonu ne yapacağınıza karar veremediyseniz size güzel bir haberimiz var. Sizi yormayacak hemen şipşak kolayca yapabileceğiniz revani tatlısı tam size göre. Muhteşem sünger gibi revani kekinin kıvamlı şerbetle buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet adeta başınızı döndürecek. Haberimizde özenle tarifini paylaştığımız revani tatlısını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte muhteşem revani tatlısının ayrıntılı tarifi...
MALZEMELER3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerini süslemek için;
Hindistan cevizi yada Antep fıstığı
YAPILIŞIMuhteşem sünger gibi revani tatlısını yapmaya öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için derin bir tencereye şekeri ve suyu ekleyelim kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip şerbeti kısık ateşe alıp 15 dakika daha kaynatalım. Kıvamını alan şerbetimizi soğuması için ocaktan alalım. Şimdi de revani tatlısının kekini yapmaya başlayalım. Bunun için karıştırma kabını alalım. İçine yumurtayı, toz şekeri ekleyelim ve mikserde köpürene kadar çırpalım. Ardından sıvıyağı ve yoğurdu koyup karıştıralım. Daha sonra irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim, 1 tur daha karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine yada borcama dökelim. Hamurun üzerini spatula ile düzleyelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişme süresi farklı olduğu için mutlaka revaninin pişip pişmediğini kontrol edelim. Revaninin üzerini fazla kızartmamaya ve yakmamaya özen gösterelim. Pişen revaniyi fırından alalım ve ilk sıcağı çıkınca bıçakla dilimleyelim. Üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim. Revaninin şerbetini iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Dinlenen revaninin üzerini Hindistan cevizi yada Antep fıstığıyla arzu ettiğiniz gibi süsleyin. İşte revanimiz servise hazır! AFİYET OLSUN.