
Bilim adamları, belirli yiyecekleri günlük diyetten çıkararak bunama riskini azaltabileceğimizi keşfettiler. Ne olduklarını ve onları daha sağlıklı bir şeyle nasıl değiştirebileceğimizi öğrenelim.
Geçmişte bazı bilimsel araştırmalar alkol ve diğer popüler gıdaların beyin üzerindeki olumsuz etkilerine odaklanmıştı. Bilim adamlarına göre, bu listeye ultra işlenmiş gıdaları eklememiz gerekecek.
Aslında, çalışma grubu, paketlenmiş içeceklerin ve çeşitli atıştırmalıkların tüketiminin bilişsel işlevler üzerindeki etkisini analiz etti. En önemlisi, tüketimin uzun vadeli etkileri, bir tür bunama geliştirme riskiyle bağlantılıdır.
Ortaya çıkan şey, bu gıdaların günlük tüketiminin beyin sağlığı için kesinlikle tehlikeli olabileceğidir. Ultra işlenmiş gıdalar genellikle tuz ve şeker bakımından yüksektir ve lif, vitamin ve protein gibi değerli maddelerden yoksundur. Yani, hücreleri bunamadan ve erken yaşlanmanın etkilerinden korumak için bu temel unsurlardan.
Daha spesifik olarak, araştırmacılar 55 yaş üstü 72 binden fazla kişiden oluşan bir örneklem üzerinde odaklandı. Hepsi mükemmel beyin sağlığında. İlk analizden on yıl sonra, 500'den fazla kişi bir tür bunama hastalığına yakalandı. Yaklaşık yarısı analiz döneminde düzenli olarak işlenmiş gıda tüketmiştir.
Beyin için beslenmenin önemine daha fazla dikkat çeken kesinlikle etkileyici bir sayı.
BU YİYECEKLERİ DİYETTEN ÇIKARARAK BUNAMA RİSKİNİ AZALTABİLİRİZ.Çin araştırmasından çok ilginç bir gerçek daha ortaya çıkıyor. Yani, bu gıdaların iyi bir kısmını daha sağlıklı olanlarla değiştirerek bunama riski %19'a kadar azaltılabilir.
Bu nedenle, balık veya bazı yağlı tohumlar gibi omega-3 açısından zengin gıdalar için yeşil ışık. Veya ceviz ve yaban mersini, mükemmel beyin gıdaları. Ve yine yeşil yapraklı sebzeler ve soya gibi baklagiller.
Bazı kontrendikasyonları olan çok sağlıklı yiyecekler. Bu nedenle, onları diyete dahil etmeden önce, klinik durumumuzu iyi bilen pratisyen hekime danışmak her zaman iyi bir alışkanlıktır.