
Ulaş Girgin
Trendyol Süper Lig’de 8. Hafta maçları dün akşam oynanan iki maçla başladı. 7 haftanın sonunda oyunları ve istatistikleri ile öne çıkan bazı futbolcular oldu. Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu, ortalama 7.9 reyting ile ilk 7 haftanın en verimli oyuncusu konumunda.
Kerem 7 maçta, 4 gol ve 3 asist ile mücadele etti ve en çok reytingi 9.3 puan ile Samsunspor maçında yakaladı. Genç yıldız bu maçta 85 dakika sahada kalırken 2 gol ve 1 asist ve yüzde 53’lük pas isabeti ile mücadele etti. Kerem’in reytingi en az maçı ise 7.4 puan ile Başakşehir maçı oldu. Başarılı futbolcu bu maçta gol veya asist kaydedemese de girdiği ikili mücadelelerin 4’ünü kazandı, 9 kez top kaybı yaptı ve yüzde 84’lük isabetli pas oranıyla oynadı.
İlk 7 haftada verimlilik açısından keremi takip eden oyuncular sırasıyla 7.8 puan ile Kasımpaşa’da forma giyen Aytaç Kara ve 7.78 verimlilik puanı ile Lens’ten kiralık olarak Antalyaspor’da forma giyen Adam Buksa oldu. Aytaç Kara 7 maçta 5 gol ve 1 asist ile oynarken Adam Buksa 4 gol ve 1 asist ile mücadele etti.